Nincs engedélyezve a javascript.
Szerelem és más elbeszélések

Szerelem és más elbeszélések
(E-könyv)

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
Borító ár:
1 320 Ft
Online ár:
1 254 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Déry Tibor és a Szerelem kötelezo olvasmány, érettségi tétel. A remekmívu filmes feldolgozásból a legmagasabb színvonalú tolmácsolásban ismerhettük meg az elbeszélés erényeit. S nemcsak a címadó novelláét, a másik forrás, a Két asszony szépségét is. Maga a kötet ? a szerzo börtönbol szabadulása után elsoként ?
Leírás
Raktári kód:
135686
ISBN:
9789633446881
EAN:
9789633446881
Gyártó kód:
2115
Megjelenés:
2014.
Oldalszám:
184
Nyelv:
magyar
Déry Tibor és a Szerelem kötelezo olvasmány, érettségi tétel. A remekmívu filmes feldolgozásból a legmagasabb színvonalú tolmácsolásban ismerhettük meg az elbeszélés erényeit. S nemcsak a címadó novelláét, a másik forrás, a Két asszony szépségét is.
Maga a kötet ? a szerzo börtönbol szabadulása után elsoként ? 1963-ban jelent meg. Részben 1950?56 közötti írásokat tartalmaz, de a legfrissebb, a forradalmat követo élmények feldolgozása is helyet kap benne. Közülük is tévéjáték formát öltött egy, a Philemon és Baucis címu történet. Ebben tömör, szikár jelenetekbol bontakozik ki két öreg több évtizedes kapcsolatának minden rezdülése. De valamennyi novella ? a mufaj követelményeinek megfeleloen ? eroteljes és képszeru. Némelyikben az irónia, sot a szarkazmus játssza a foszerepet (Vidám temetés), másutt a tragikum (A tehén) vagy éppen a líra (A fehér pillangó) kap nagyobb hangsúlyt. A cirkusz mámoros, játékba belevadult gyerekei fenyegetoen hatnak. A fanyarul humoros Libikókában az író pergo párbeszédekkel jellemzi hol a félfelnott fiatalokat, hol a disszidensek IKKA-utalvánnyal sorban álló hozzátartozóit.
Bár egyes kritikusok Déry Tibort világirodalmi jelentoségunek mondják, igazi élvezoi a 20. század magyar valóságát közvetlenül vagy akár közvetve átélt olvasói.
Vélemények