Nincs engedélyezve a javascript.
Szociológiai írások
Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
Borító ár:
990 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Ezek az írások majdnem mind konkrét kutatásokhoz kapcsolódnak. Ezt azzal magyarázom, hogy ebben az idoben, a hatvanas-hetvenes években kutathattam a munkásokat, a vállalatvezetoket, a cigányokat, a szegényeket, és ilyen lehetoségeknek nem lehetett ellenállni. Ez töltötte ki a napjaimat: a kutatások és a rajtuk való gondolkozás.
Leírás
Raktári kód:
146593
ISBN:
9789633745786
EAN:
9789633745786
Gyártó kód:
7594
Megjelenés:
2011.
Nyelv:
magyar
Ezek az írások majdnem mind konkrét kutatásokhoz kapcsolódnak. Ezt azzal magyarázom, hogy ebben az idoben, a hatvanas-hetvenes években kutathattam a munkásokat, a vállalatvezetoket, a cigányokat, a szegényeket, és ilyen lehetoségeknek nem lehetett ellenállni. Ez töltötte ki a napjaimat: a kutatások és a rajtuk való gondolkozás. Ezzel mintegy azt akarom sugallni, hogy nagyrészt véletleneken múlik, hogy az ember ?A magyar társadalom mint olyan? címu munkát írja-e, vagy a gazdasági vezetok magatartását írja-e le. Ehhez hozzátartozik, hogy mindig akkor éreztem legjobban magam, amikor terepen voltam. Ez alkati dolog. A gazdasági vezetok kutatásába kész hipotézisrendszerrel fogtam bele, tehát elméleti háttérrel. Én ugyan
megengedhetonek tartom, hogy valaki minden elméleti háttér nélkül nekiinduljon egy ismeretlen terepnek, mert egy ismeretlen terep elott hiába szopogatja az ujját, jóelore semmi sem juthat eszébe. De azért általában valami elgondolással indul az ember. Ezt nem tekintem olyan parancsnak, mint ahogyan Popper eloírja, kicsit merev, ahogyan o a megismerés elméletét kidolgozza, de azért az esetek többségében igaza van abban, hogy az ember úgy megy már oda, hogy tudja, mit akar csinálni. Tehát ez már elméleti hátteret jelent. Ehhez hozzá kell tenni, hogy a hatvanas évek elején Magyarországon a szociológiát nagyon óvatosan, nagyon vigyázva, de mégiscsak lanszírozta a pártközpont.
(Kemény István)
Vélemények