Nincs engedélyezve a javascript.
Teendők halálom után

Teendők halálom után
(E-könyv)

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub formátumban
Borító ár:
2 999 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 849 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A testvéri kapcsolatok nehézsége: ketten (hárman, négyen, öten stb.) vagytok, ugyanazoktól a felmenőktől, mégis óriási a különbség. A helyzet bonyolódik, ha más égtájakra sodor benneteket az élet, főleg ha a vasfüggöny két oldalára, össze sem hasonlítható anyagi helyzetbe. A vétkeket, bűnöket és erényeket törli a halál.
Leírás
Raktári kód:
223015
ISBN:
9789635433742
EAN:
9789635433742
Gyártó kód:
38524
Megjelenés:
2023.
Oldalszám:
176
Nyelv:
magyar
A testvéri kapcsolatok nehézsége: ketten (hárman, négyen, öten stb.) vagytok, ugyanazoktól a felmenőktől, mégis óriási a különbség. A helyzet bonyolódik, ha más égtájakra sodor benneteket az élet, főleg ha a vasfüggöny két oldalára, össze sem hasonlítható anyagi helyzetbe. A vétkeket, bűnöket és erényeket törli a halál. Kár, hogy erre csak a temetés után döbben rá a túlélő. Hogy a halott mire jön rá, arról nincs megbízható forrásunk.Részlet:A díszes ajtó mögött színházi függöny is zárta a teret, mire abból kikászálódott, a haját összeborzolta a súlyos anyag, az aljában picit megbotlott, szinte odazuhant a nagy ovális asztalhoz, amely körül legalább tucatnyian teáztak és süteményeztek.Na végre! – kiáltotta Vili németül, de nem állt föl. Az öcsém, hölgyeim és uraim, Magyarországnak a Legfőbb Ügyésze! Füsti Tamás látta, hogy Vili nemcsak az összekócolódott haja, hanem a ruházata miatt is szégyenkezik, rajta kívül a többiek mind szmokingban voltak. Sajnálom, ez van, tetszettél volna szólni, hogy elegancia kell – kifújta a levegőt, próbált lehiggadni. Egy tapétázott ajtón át pincérféle emberke oldalazott be, kihúzta a széket Füsti Tamásnak, diszkréten megérdeklődte, hogy kávét vagy teát szeretne. Ő utóbbit kért, ha már egyszer ötórai tea. Jött a következő kérdés: Citrommal vagy tejjel? Legyen tejjel. Az emberke bólogatott, öntött, s odatolta elébe a kerek, emeletes porcelántálcát a sütikkel. Füsti Tamás köszönte szépen. Egy darabig kóstolgatta a parányi édességeket, és itta a teát. Még nem sejtette, hogy többé senki sem szól hozzá a Café Europa különtermében. Megértette a beszédfoszlányokból, Vili és Richard Locke angliai cége autóbuszokat fog szállítani a bécsi tömegközlekedési vállalatnak, előnyös részletfizetéssel. A témát unalmasnak találta. Mindenesetre most először érzékelte, hogy a bátyja olyasmivel foglalkozik, ami valamiféle munkának tekinthető.
A szerzőről
Vámos Miklós
Vámos Miklós
Az elsősorban regényeiről és novelláiról ismert író sok egyéb szerepkörben is kipróbálta magát: írt filmeket, színdarabokat és hangjátékokat, kiadóigazgató és műsorvezető egy személyben. Írói munkásságát 1984-ben József Attila-díjjal ismerték el.
Jogi diplomát szerzett, de a jogászi pálya helyett dramaturgként kezdett bele a nagybetűs életbe. Irodalmi pályafutás alatt eddig közel 40 kötete jelent meg. Szerteágazó érdeklődése, a művészi élet számtalan területén való aktív jelenléte a kortárs művészeti élet különleges karakterévé teszi.
Ismert művei: Zenga zének (1983.), Anya csak egy van (1995.), Apák könyve (2000.), A New York-Budapest metró (2014.)
Vélemények