Nincs engedélyezve a javascript.
Érettségi témavázlatok - Történelem (2024-től érv. követelmények)

Érettségi témavázlatok - Történelem (2024-től érv. követelmények)

Középszint - MS-3324U

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
2 866 Ft
Borító ár:
3 980 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 502 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Könyvünk a középszintű érettségire készülőknek nyújt segítséget. Az adatokat, ismereteket a NAT2020-as kerettanterv és a 2024-től érvényes érettségi követelmények alapján gyűjtöttük össze és rendszereztük.
Leírás
Raktári kód:
211980
EAN:
9789636978907
Megjelenés:
2023.02.16.
Kötésmód:
ragasztókötés
Oldalszám:
200
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
360
Könyvünk a középszintű érettségire készülőknek nyújt segítséget. Az adatokat, ismereteket a NAT2020-as kerettanterv és a 2024-től érvényes érettségi követelmények alapján gyűjtöttük össze és rendszereztük.

A kötet 73 téma vázlatát tartalmazza 7 témakörbe rendezve. A szövegek rövidek, a lényegre koncentrálnak.
A vázlatos forma előnyei:

- Az oldalképek jól tükrözik a kifejtés gondolatmenetét: jelzik a témán belüli altémákat, a hozzájuk kapcsolódó állításokat, az ezeket alátámasztó érveket, illetve magyarázó tényeket és a következtetéseket is.
- A gondolati egységekre felbontott szöveg könnyebben áttekinthető, ezért a tanulási nehézséggel küzdők is nagyon eredményesen használhatják a könyvet.
- A vázlatok kiemelik a lényeget, ezért érdemes a felkészülésben iránymutató kiindulásként használni.
- A korlátozott terjedelme miatt a vázlat alkalmas a tananyag vizsga előtti gyors átismétlésére is.

Minden szöveghez tartozik egy-egy színes, rendkívül jól követhető ábra, amely összefüggéseiben mutatja meg a téma kulcsszavait, vizuálisan segítve az anyag megértését, az ismeretek elmélyítését.

Minden téma az alapkövetelményként megjelölt fogalmak, személyek, topográfiai és kronológiai adatok felsorolásával zárul. Az adatok rövid magyarázatai megtalálhatók a témakör végén, a betűrendes adattárban. Mivel a fogalmak és topográfiai adatok a korszakban értelmezve jelennek meg, minden témakörhöz külön adattár készült.

A szövegek alkalmasak arra, hogy a diákok folyamatosan, akár már 9. osztálytól dolgozzanak vele: a vázlatok alapján gyakorolhatják a rövid és a hosszú esszék megírását az érettségin elvárt terjedelemben, vagy összeállíthatják maguknak a szóbeli témákat az iskolában megadott szempontok szerint. Az adattár segítségével ellenőrizhetik tárgyi ismereteik pontosságát.

A könyv egyedi kódot tartalmaz, így a diákok számára egyidejűleg elektronikus formában is elérhető, melyet digitális extrák (3D-s animációk, kép-, hang- és filmanyagok) egészítenek ki.
Vélemények