Nincs engedélyezve a javascript.
Érzelmi intelligencia

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
4 559 Ft
Borító ár:
5 999 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
5 399 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

"Mire számíthatunk az érzelmi intelligencia történelmének következő negyedszázadában? Meglepően hangzik talán, de a mesterséges intelligencia (artificial intelligence, AI) munkahelyi megjelenése pozitív következményekkel járhat az érzelmi intelligenciára nézve.
Leírás
Raktári kód:
219369
EAN:
9789635722792
Megjelenés:
2024.03.18.
Kötésmód:
füles, kartonált
Oldalszám:
600
Méret [mm]:
140 x 210 x 50
Nyelv:
magyar
„Mire számíthatunk az érzelmi intelligencia történelmének következő negyedszázadában? Meglepően hangzik talán, de a mesterséges intelligencia (artificial intelligence, AI) munkahelyi megjelenése pozitív következményekkel járhat az érzelmi intelligenciára nézve. Ahogy a mesterséges intelligencia egyre nagyobb lendülettel tör előre, és a munkaerőpiac minden szintjén lesz majd olyan munkahely, ahol kiváltja az embert, különösen nagy értéket fognak képviselni a magas érzelmi intelligenciájú emberek.”
A kevéssé ismert érzelmi intelligencia (EI) ugyanolyan fontos a siker szempontjából, mint a sokat emlegetett IQ - állítja először 1995-ben megjelent, azóta világszerte sok millió példányban, több mint negyven nyelven kiadott könyvében Daniel Goleman.

Magas IQ-jú emberek is vallhatnak csúfos kudarcot, szerényebb adottságúak is érhetnek el meglepő sikereket. Az okokat kutatva jutunk el egy „másfajta okossághoz”, az érzelmi intelligenciához, amelybe beletartozik az önismeret, az önuralom, a kitartás, a beleérző képesség és a társas kapcsolatokban való jártasság. Csak az állja meg kiválóan a helyét az élet különböző területein, akiben megvannak ezek a tulajdonságok - állítja az amerikai pszichológus és tudományos újságíró. De mielőtt bárki elkeseredne, Goleman hozzáfűzi: az érzelmi intelligencia tanítható, fejleszthető - egyúttal javasolja ezeknek az érzelmi készségeknek az oktatását, beépítését az iskolai tantervekbe.

Hogyan válhatunk tudatosabbá saját érzéseinkkel és a másokéival kapcsolatban? Miként fejezzük ki az érzelmeket? Hogyan állítsuk érzelmi intelligenciánkat a boldogság és a siker szolgálatába? Ezekre és más hasonló kérdésekre ad tudományosan megalapozott, ugyanakkor közérthető választ Daniel Goleman klasszikussá nemesedett műve, amely közismertté tette, az IQ mellé emelte az EI fogalmát.
Vélemények