Nincs engedélyezve a javascript.
Tíz esztendő tető alatt

Tíz esztendő tető alatt
(E-könyv)

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub formátumban
Korábbi ár:
990 Ft
Borító ár:
990 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Az író vallomása: ?Próbálom végigszámolni: csaknem tizenötezer napot töltöttem hivatali munkarendben ? az órák összeadására nem is vállalkoznék. A negyvenegy évet 1919 nyarán városomban, Kolozsvárott kezdtem, s 1960 júniusának utolsó napján mondtam búcsút annak az életformának, mely a maga hagyományos ritmusával szabályozta mindennapjaimat.
Leírás
Raktári kód:
146745
ISBN:
9789633761885
EAN:
9789633761885
Gyártó kód:
7746
Megjelenés:
2011.
Nyelv:
magyar
Az író vallomása:
?Próbálom végigszámolni: csaknem tizenötezer napot töltöttem hivatali munkarendben ? az órák összeadására nem is vállalkoznék. A negyvenegy évet 1919 nyarán városomban, Kolozsvárott kezdtem, s 1960 júniusának utolsó napján mondtam búcsút annak az életformának, mely a maga hagyományos ritmusával szabályozta mindennapjaimat.
Ha mindent summázok, azt mondhatom, hogy legutolsó munkahelyemen ? az Országos Fordító és Fordításhitelesíto Iroda ? volt számomra a legemberibb, olyanféle diszciplína, amely megközelítette a szellemi elfoglaltság perifériáit.
Amikor elbúcsúztam az OFFI-tól, magánstatisztikát készítettem, mennyit fordíthattam százhuszonöt hónap alatt. Iratáradat kígyózott ki belole. Ötvenezer oldalnál megálltam. még valamennyi lehetett hátra. Úgy gondolom, az élet nagyjából belefért ebbe a félszázezernyi lapba, halotti bizonyítványoktól kezdve életviszonylatok jogi együtthatói, a világ kereskedelmének folyondárai, a festészet nagy, modern mestereinek megnyilatkozásai, surített közgazdaság, sportkalendáriumok, a szentatya karácsonyi üzenetével együtt? Mily súlyos lehetne megemelni ötvenezer oldalt, egy másolattal?!
Színes volt, szokatlan, nyugtalan, mégis alkalmas arra, hogy valami képet vázoljak errol az azóta is egyre lombosodó intézményrol s az ott eltöltött négyezer munkanapomról.?
Vélemények