Nincs engedélyezve a javascript.
Az Ararát hegyéről a Hargitára - Örmények Erdélyben a 17-18. században

Az Ararát hegyéről a Hargitára - Örmények Erdélyben a 17-18. században

Sorozat:

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
2 663 Ft
Borító ár:
3 699 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 329 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Az örmény egy kis nép - nagy történelmi hagyománnyal. Eredetüket egészen az ókorig vezetik vissza: ők voltak az elsők, akik államvallássá tették a kereszténységet.
Leírás
Raktári kód:
209940
EAN:
9789636041083
Megjelenés:
2022.11.24.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
192
Nyelv:
magyar
Az örmény egy kis nép - nagy történelmi hagyománnyal. Eredetüket egészen az ókorig vezetik vissza: ők voltak az elsők, akik államvallássá tették a kereszténységet. A birodalmak ütközőzónájában fekvő országnak azonban számtalan megpróbáltatást kellett elviselnie a történelme során: a vallási és etnikai üldöztetések miatt hatalmas méreteket öltött az örmények elvándorlása az eredeti hazájukból. Így jutott az örmények egy csoportja - hosszú vándorlás után - az Ararát hegyéről a Hargitára: a Kaukázus vidékéről Erdélybe. Ez a könyv az ő történetüket mutatja be a 17-18. században, a kolóniáik alapításától kezdve a közösségük felvirágzásáig. Emellett azonban igyekszik tágabb kontextusba helyezni az erdélyi örmények történetét, így kitér arra is, hol és miképp alakult ki az örmény nyelv és nép, valamint foglalkozik a kelet-európai kolóniák születésével is.

A Kaleidoszkóp Könyvek ismeretterjesztő sorozat kötetei a magyar tudományos kutatás legfrissebb és legizgalmasabb eredményeibe nyújtanak betekintést.
Vélemények