Nincs engedélyezve a javascript.
A falon csillag és kereszt...

A falon csillag és kereszt...

Előrendelhető
Borító ár:
3 490 Ft
Bevezető ár:
2 513 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Hazánk aprócska ország Európa szívében, mégis mennyi érzés lapul a lelkek mélyén! Mennyi szeretet és mennyi gyűlölet! Mennyi öröm és mennyi fájdalom!
Leírás
Raktári kód:
202531
ISBN:
9789635741694
EAN:
9789635741694
Kötésmód:
puhatáblás, ragasztókötött
Oldalszám:
260
Nyelv:
magyar

Hazánk aprócska ország Európa szívében, mégis mennyi érzés lapul a lelkek mélyén! Mennyi szeretet és mennyi gyűlölet! Mennyi öröm és mennyi fájdalom! Mennyi remény és mennyi reménytelenség! Az elmúlt évszázadban jutott mindenből. A gyűlöletből sokkal több, a szeretetből jóval kevesebb, mint kellett volna. A mű tizennégy fejezeten keresztül harmincegy esztendő történetét meséli el egy zsidó és egy keresztény család szemszögéből. Hosszabb-rövidebb időszakot átfogó állomások jelennek meg az olvasó szemei előtt, a vészkorszaktól kezdődően, a kádári Magyarország egyik legtragikusabb eseményéig. A cselekmény hű történelmi háttérrel mutatja be az egyén, mint kisember tehetetlenségét, kiszolgáltatottságát, manipulálhatóságát.


A könyv csúcspontja, az 1975 szeptember 30-án bekövetkezett bejrúti Malév gép tragédiája.
„Kiváló történetvezetés, jól vezetett cselekményszálak, izgalmas történet. Remek olvasmány, alapos kutatómunka után készült, ez érződik minden betűjén." Tallér Edina – író, drámaíró, újságíró, szerkesztő

Vélemények