Nincs engedélyezve a javascript.
A sárga lovas

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
719 Ft
Borító ár:
799 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
719 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Nemcsak azért rendkívül izgalmas megismerkedni egy távoli ország történelmével, mert ez a „titkos történet” eddigi ismereteink körén kívül esett, hanem azért is, mert szemléletén keresztül kitárul előttünk egy egész nép sorsa, diadalai és tragédiája, kultúrája, gondolat- és érzelemvilága...
Leírás
Raktári kód:
129306
ISBN:
9786155476853
EAN:
9786155476853
Megjelenés:
2015.
Oldalszám:
176
Nyelv:
Magyar
"Nemcsak azért rendkívül izgalmas megismerkedni egy távoli ország történelmével, mert ez a „titkos történet” eddigi ismereteink körén kívül esett, hanem azért is, mert szemléletén keresztül kitárul előttünk egy egész nép sorsa, diadalai és tragédiája, kultúrája, gondolat- és érzelemvilága.
A mongolokról általában Dzsingisz kán, esetleg Sánta Timur, de mindenképpen az országunkat sújtó tatárjárás és a „kutyafejű tatár” kifejezés jut eszünkbe.
Jóval kevesebbet tudunk az Arany Horda történetéről, a Marco Polo által megcsodált és megörökített Kubilaj kán Kínai Birodalmáról, A bahcsiszeráji szökőkút Girej kánjáról és a mogulok indiai uralmáról, amely „a paloták koronája”, a Tádzs Mahal csodájában tetőzött.
Még kevesebb az ismeretünk, holott a mongolok történelméhez tartozik az eddig nem igazán publikus orosz-szovjet megszállás és a sztálini genocídium.
1992-ben pedig újra elérkezett a távoli mongol sztyep-pékre a szabadság, melyet Dzsingisz kán szelleme – nem a hódítóé, hanem az építőé – ragyog be.
Ez a „titkos történet”, amely mindezt felöleli és bemutatja – nem titkos többé."
Vélemények