Nincs engedélyezve a javascript.
"A föld nem tud futni"

"A föld nem tud futni"
Rendszerváltás vidéken

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
7 110 Ft
Borító ár:
7 900 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
7 110 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Rendszerváltás vidéken. A közelmúltbeli történések, folyamatok, egyéni és kollektív cselekvésformák kutatói leírása azért is vált ki vitákat, mert az folyton egymással versengő emlékezeti formákba ütközik.
Leírás
Raktári kód:
219011
EAN:
9786158131193
Megjelenés:
2024.01.29.
Kötésmód:
keménytáblás
Nyelv:
magyar
Rendszerváltás vidéken.
A közelmúltbeli történések, folyamatok, egyéni és kollektív cselekvésformák kutatói leírása azért is vált ki vitákat, mert az folyton egymással versengő emlékezeti formákba ütközik.
A lokális-regionális vidéki életvilágokat kutató szerzők a választott térben és időszakban keresték a választ arra, hogy a kortársak vajon milyen múltbeli tapasz-talatok, milyen akkori jövőhorizontok és természetesen milyen valósághorizontok mentén reagáltak a történeti fordulatokra.
Bár egy emberöltő múlt el a történelemfordító rendszerváltás óta, sokszor még mindig a régi világ fogalmaival értelmezzük a történéseket. Ez a könyv segít minket, hogy kiszabadulva a szómágia bűvöletéből, tisztábban értelmezhessük az ország és főleg a mostoha sorssal megvert vidék világát.
A kötet olyan makacs és hamis mítoszokat rombol, amelyeket eddig természetesnek kellett venni, akármilyen vitában is. Nem az a cél, hogy egy negatív szemléletvilágot alkosson, hanem az, hogy a szómágia varázsszavaitól megszabadítva új ismeretekre nyissa föl az értelmünket.
Vélemények