Nincs engedélyezve a javascript.
A szabadság diktatúrája

A szabadság diktatúrája

Szállítás:
2-5 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
1 040 Ft
Borító ár:
2 600 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 340 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Ebben a könyvében Börcsök Mária a demokrácia sajátos, ámde megkerülhetetlen ellentmondásairól ír történelmi távlatokat nyitva.
Históriánk legrokonszenvesebbnek tartott alakjai - mint például II. Rákóczi Ferenc vagy Kossuth Lajos - általában kudarcot vallottak. Paradox módon épp ezért szimpatikusak.
Leírás
Raktári kód:
204277
ISBN:
9786156372093
EAN:
9786156372093
Megjelenés:
2022.
Kötésmód:
füles, kartonált
Oldalszám:
109
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
114
A népszerű szerzőnek eddig tíz könyve jelent meg, sajátos megközelítési módja minden témánál garancia a parázs vitákra. A Kettészakadt Magyarország című korábbi kötete bámulatos sikert aratott.

Ebben a könyvében Börcsök Mária a demokrácia sajátos, ámde megkerülhetetlen ellentmondásairól ír történelmi távlatokat nyitva.
Históriánk legrokonszenvesebbnek tartott alakjai - mint például II. Rákóczi Ferenc vagy Kossuth Lajos - általában kudarcot vallottak. Paradox módon épp ezért szimpatikusak. Ugyanis nem lehet olyan államrendet megvalósítani, melyet minden polgár ideálisnak tartana. Nincs olyan vezető, akit legalább az ország egyharmada ne akarna azonnal leváltani. És ez már kész siker, hisz kétharmados többséget jelent. A demokrácia nagy előnye a diktatúrával szemben az, hogy a harc nem fegyverrel, hanem szavakkal
folyik. Nem életveszélyes, de idegtépő...

Vélemények