Nincs engedélyezve a javascript.
Mátyás és birodalma

Mátyás és birodalma

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
4 455 Ft
Borító ár:
4 950 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 455 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

""Az idei Mátyás-év adott ösztönzést Joó Tibornak e könyve megírására. Nagyarányúvá kiteljesedett történeti esszé ez, nem tények és adatok felsorolása a célja, hanem Mátyás történelmi alakjának korába és az örök magyar sorsba való beállítása és minden oldalával való megértetése" - így írt a Tükör újságírója a könyvről 1940-ben.
Leírás
Raktári kód:
214028
EAN:
9786156351968
Megjelenés:
2023.05.11.
Kötésmód:
keménytáblás, védőborítóval
Oldalszám:
240
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
396
""Az idei Mátyás-év adott ösztönzést Joó Tibornak e könyve megírására. Nagyarányúvá kiteljesedett történeti esszé ez, nem tények és adatok felsorolása a célja, hanem Mátyás történelmi alakjának korába és az örök magyar sorsba való beállítása és minden oldalával való megértetése" - így írt a Tükör újságírója a könyvről 1940-ben. A történetfilozófus szerző 83 évvel ezelőtti munkáját nemcsak kortársai méltatták, hanem évtizedek múltával is figyelemre méltónak tartották a történészek.

A Mátyás király születésének 580. évfordulójára készült újrakiadáskor álljanak itt Ferenczi László, az egyik Joó Tibor-monográfia szerzőjének szavai: "Joó Tibor Mátyás-könyve 1940- ben rendkívül bátor politikai tett volt, a koráramlattal és az európai erőviszonyokkal könyörtelenül szembeszegülő. Egyszerre volt időszerű és időszerűtlen. Európát Hitler uralta, Franciaország elesett, Anglia kiszorult a kontinensről. Hat évtizeddel megjelenése után változatlanul időszerű, és sok tekintetben profetikus látomásnak tűnik. [...] A Mátyás-könyv hatalmas történetpolitikai esszé. Egy hivatástudat története Európa múltjába és Joó jelenébe ágyazva, 1940 tanúságai alapján.""
Vélemények