Nincs engedélyezve a javascript.
A vízimajom elmélet

A vízimajom elmélet

Csányi Vilmos előszavával

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
2 016 Ft
Borító ár:
2 800 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 464 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Tudományosabb a Teremtés könyvénél, modernebb Darwinnál, izgalmasabb, mint Ardrey és jobban ír, mint Desmond Morris. – The Sunday Telegraph

Miért különbözünk olyan sok mindenben a többi emberszabásútól?

Leírás
Raktári kód:
178247
ISBN:
9786155730047
EAN:
9786155730047
Megjelenés:
2019.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
240
Nyelv:
magyar

Tudományosabb a Teremtés könyvénél, modernebb Darwinnál, izgalmasabb, mint Ardrey és jobban ír, mint Desmond Morris. – The Sunday Telegraph


Miért különbözünk olyan sok mindenben a többi emberszabásútól?


És mit árulnak el az emberi evolúcióról ezek a különbségek?


A vízimajom elmélet arra készteti az olvasót, hogy gondolja végig az egyetlen evolúciós hipotézist, amely választ ad az ember anatómiai sajátosságaira:


– Miért járunk két lábon, ha így lassabban haladunk, és még a gerincünknek sem tesz jót?


– Miért vagyunk egyedül csupasz bőrűek a főemlősök között? (Az összes emlős közül csak a cetfélék és a vastagbőrűek szőrtelenek.)


– Miért ereszkedett le a gégefőnk? És miért tudjuk tudatosan szabályozni a légzésünket? (A csimpánzok nem képesek erre, a rozmárok azonban igen.)


A válaszok új fényben láttatják az emberi evolúciót és átírják az emberiség történelmét: őseink évmilliókkal ezelőtt csapdába estek egy félig vízi környezetben. Ez az olvasmányos, és aprólékos gonddal összeállított érveket felsorakoztató könyv rákényszeríti a kutatókat, hogy megkérdőjelezzék a régóta elfogadott, de mostanra alapjaiban ingadozó evolúciós elméletet.


 


Felvillanyozó olvasmány mindenkinek, akit érdekel, hogy honnan származunk. – BBC Wildlife


 


Valaha ezt tartották a legfelháborítóbb, legképtelenebb evolúciós elméletnek… mára nemcsak elfogadható lett, de szert tett bizonyos tekintélyre is. – The Observer


 


Elaine Morgan (1920–2013) televíziós sorozatok szerzőjeként volt ismert, amíg 1972-ben meg nem jelent, és nem lett nemzetközi könyvsiker A nő származása (magyarul 2018-ben lesz olvasható). Ezután tíz évet töltött az emberi evolúció tanulmányozásával, s 1982-ben napvilágot látott A vízimajom elmélet című munkája, amely világszerte számos kutató és tudós elismerő támogatását nyerte el.

Vélemények