Nincs engedélyezve a javascript.
Planetáris környezetünk veszélyeztetése és megmentése

Planetáris környezetünk veszélyeztetése és megmentése

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 960 Ft
Borító ár:
5 500 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 950 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

„A közös planetáris otthonunkra ható, az emberi tevékenységekből eredő környezetkárosító folyamatok az elmúlt egy évszázadnyi időszakban globális szintűvé váltak.
Leírás
Raktári kód:
214954
EAN:
9789634549000
Megjelenés:
2023.06.15.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
344
Méret [mm]:
168 x 240 x
Nyelv:
magyar
„A közös planetáris otthonunkra ható, az emberi tevékenységekből eredő környezetkárosító folyamatok az elmúlt egy évszázadnyi időszakban globális szintűvé váltak. A természeti környezetünkre gyakorolt kiterjedt hatásaink sorában a toxikus nehézfémek, a vegyianyagok és hulladékok, az ózonkárosító anyagok és az üvegházhatású gázok kibocsátásának következményei súlyosan érintik a jelenlegi és a jövő nemzedékek életét, életminőségét is. A kötet szerzője bemutatja e problémák felismerésének történetét, a nemzetközi tudományos és politikai együttműködés fejlődését, a különböző programokat és megállapodásokat, levonja a jövőre nézve is legfontosabbnak tartott tanulságokat.
Környezetünk veszélyeztetése az ipari forradalom kezdete óta jelentősen növekedett, de ahogyan ebből a kötetből is kitűnik, tudományos ismereteink bővülése és a nemzetközi együttműködés kibontakozása mentén lehetséges e veszélyes folyamat megállítása. Faragó Tibor évtizedek óta foglalkozik ezzel a témakörrel, számos nemzetközi együttműködésben is részt vett, így nemcsak a planetáris környezeti állapot alakulásának természeti törvényeit, hanem az arra ható emberi tevékenységek és szabályozásuk összetett folyamatait is részleteiben ismeri. A szerző már globális szinten kritikussá vált környezeti ügyekről szóló tartalmas és olvasmányos kötetét e témákkal ismerkedők és azokban már jártasabb olvasók mellett mindazoknak is ajánlhatom, akik jelenkorunk legfontosabb környezeti problémáinak értékelése és megoldási lehetőségei iránt érdeklődnek.”

Bozó László akadémikus, az MTA Földtudományok Osztály elnöke
Vélemények