Nincs engedélyezve a javascript.
Fehéringes közmagyar

Fehéringes közmagyar
Beszélgetések Kányádi Sándorral

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 744 Ft
Borító ár:
5 200 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 680 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Kányádi Sándor (1929-2018) Kossuth-díjas költő a közelmúlt erdélyi magyar irodalmának egyik legjelentősebb szereplője volt. Számára az élőbeszéd, a társalgás volt a legjellemzőbb és legkedveltebb megszólalási formája. Rendszerint verseit is "fejben írta", s később rögzítette papírra.
Leírás
Raktári kód:
214764
EAN:
9786156434753
Megjelenés:
2023.06.12.
Kötésmód:
keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám:
336
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
600
Kányádi Sándor (1929-2018) Kossuth-díjas költő a közelmúlt erdélyi magyar irodalmának egyik legjelentősebb szereplője volt. Számára az élőbeszéd, a társalgás volt a legjellemzőbb és legkedveltebb megszólalási formája. Rendszerint verseit is "fejben írta", s később rögzítette papírra. A külföldi szerzők versfordításaihoz írt, gazdag jegyzetei kivételével nagyon kevés írásos esszé maradt utána. Ezért különösen fontosak és irodalomtörténeti értékűek a kötetben olvasható beszélgetések, interjúk, melyek nemcsak életének, hanem ars poeticájának, költészetről, irodalomról, közéletről, a nemzetiségi viszonyokról vallott gondolatatainak summái.
Az itt közölt interjúkban több kérdés is vissza-visszatér, és bár hasonlók a költő válaszai, a szövegek kontextusában mindig fölfedezhetünk jelentésgazdagodást - még ha csak árnyalatnyit is -, ezért a beszélgetéseket eredeti, teljes terjedelmükben közöljük.
Vélemények