Nincs engedélyezve a javascript.
Gond hátán gond
szazalek_kiadoi-1.png
szazalek_kiadoi-1.png

Gond hátán gond
Katolikusnak lenni a sodródó Európában

Sorozat:

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 780 Ft
Borító ár:
4 200 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 940 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A II. János Pál pápa szellemi örökségét íróként, filozófusként és közéleti szereplőként tudatosan továbbgondoló lengyel domonkos szerzetes és egykori fizikus tudományos igényességgel, publicisztikai szenvedéllyel és nem kevés iróniával megírt kötetében a katolikus egyház előtt álló jelenkori kihívásokat veszi sorra.
Leírás
Raktári kód:
218301
EAN:
9786156434623
Megjelenés:
2023.11.08.
Kötésmód:
puhakötés ragasztva
Oldalszám:
218
Méret [mm]:
130 x 20 x 12
Nyelv:
magyar
A II. János Pál pápa szellemi örökségét íróként, filozófusként és közéleti szereplőként tudatosan továbbgondoló lengyel domonkos szerzetes és egykori fizikus tudományos igényességgel, publicisztikai szenvedéllyel és nem kevés iróniával megírt kötetében a katolikus egyház előtt álló jelenkori kihívásokat veszi sorra. Mi dolga van az egyháznak a genderizmussal és a jobboldali pártokkal? Találunk-e receptet az etikus gazdaság működésére a kereszténység történetében? Miért a nyugatiak a "világ legfurcsább emberei?" Ilyen és ehhez hasonló izgalmas kérdésekkel, valamint tanulságos töprengésekkel találkozhat a könyv olvasója.

"Ha a jobboldaliságon az erények és az erkölcsi értékek tiszteletét értjük, akkor az egy evangéliumi fogalomnak számít. Ha azonban valaki a jobboldali gondolkodást a monarchista elképzelésekkel azonosítja, akkor emlékeztetni kell rá, az ancien régime-hez való visszatérés elképzelései az egyház tanításában nagyrészt feledésbe merültek. Ha baloldaliság alatt a szociális érzékenységet, a gyengékkel való törődést értjük, akkor a keresztényeknek baloldaliaknak kell lenniük. Ha azonban a baloldali alapállás lényegének az államközpontúságot, a család leértékelését vagy a gazdasági beavatkozás kiterjesztését tekintjük, akkor emlékeztetni kell arra, hogy ezek az evangéliumtól távoli elképzelések. A megfelelő hozzáállás épp ezért az, ha az evangélium erkölcsi elveinek birtoklása a gyengék sorsa iránti érzékenységgel párosul, amit szimbolikusan úgy határozhatunk meg, hogy a jobboldali szívnek a baloldalon van a helye."
(Maciej Zieba)
Vélemények