Nincs engedélyezve a javascript.
Párbeszédkísérlet - A kérdező: Szigeti László

Párbeszédkísérlet - A kérdező: Szigeti László

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
2 873 Ft
Borító ár:
3 990 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 591 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A Párbeszédkísérlet sok témát érintő, gazdag beszélgetéssorozat, amelyet Szigeti László 1994 és 1996 között vett fel Mészöly Miklóssal 15-18 ülésben, nagyrészt Kisorosziban, Budapesten, a Városmajor utcai és a Guyon Richárd utcai lakásban, valamint Dunaszerdahelyen. A kötet a rögzített beszélgetések jelentős részét tartalmazza szerkesztett és Mészöly által autorizált formában.
Leírás
Raktári kód:
204383
ISBN:
9789634682721
EAN:
9789634682721
Megjelenés:
2022.
Kötésmód:
keménytáblás, védőborítóval
Oldalszám:
288
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
488

A Párbeszédkísérlet sok témát érintő, gazdag beszélgetéssorozat, amelyet Szigeti László 1994 és 1996 között vett fel Mészöly Miklóssal 15-18 ülésben, nagyrészt Kisorosziban, Budapesten, a Városmajor utcai és a Guyon Richárd utcai lakásban, valamint Dunaszerdahelyen. A kötet a rögzített beszélgetések jelentős részét tartalmazza szerkesztett és Mészöly által autorizált formában. A könyvet a beszélgetések többségén jelen lévő Thomka Beáta szerkesztette. [...] A munka folytatását Mészöly betegsége akadályozta meg, 1996-ban már mutatkoztak első jelei állapota romlásának. Azaz Szigetinek gyakorlatilag az utolsó pillanatban sikerült Mészölyt kikérdeznie.


Amikor a könyv első kiadása 1999-ben, nem sokkal Mészöly Miklós halála előtt megjelent, sokrétűsége ellenére is mindenekelőtt a Mészöly-portré és -életrajz közreadása miatt volt szenzációértékű. "Szigeti múlhatatlan érdeme, hogy az önfeltárástól ódzkodó író megnyílik kérdéseinek hatására. S azzal, hogy [Mészöly] egyáltalán kötélnek állt, hogy hajlandó volt elfeledett, kitörölt, nehezen rekonstruálható eseményekre, személyes élményekre koncentrálni, helyenként megrendítő, konfesszionális magatartást felvállalni, az annak az őszinte elfogadásnak
és bizalomnak tudható be, amit Szigeti László személyével szemben tanúsított."


Az 1999-es kötet újrakiadásához, a magyar könyvkiadásban párját ritkító módon, fiatal szerzőket kért felkommentárok írására a Kalligram Könyvkiadó, a beszélgetés tehát folytatódik, bővül, újabb hozzászólókkal és szempontokkal. Tovább "araszolgatunk párbeszédkísérletünk táguló körein". (Szolláth Dávid)

Vélemények