Nincs engedélyezve a javascript.

2023. első félévének legkedveltebb könyvei

b24_blogcikkek_600x400_jpeg_26_1.jpg

Minden évben számtalan új könyv jelenik meg, közülük a legjobbak hamar az olvasók kedvenceivé válnak. Legújabb blogcikkünkbe olyan top könyvek közül válogattunk, amelyek 2023 első félévének legkedveltebb kötetei voltak.

Az, hogy mitől válik egy könyv sikeressé, közkedveltté, nagyon sok tényezőtől függ: karakterek, akikkel azonosulni lehet, érzelmi hatás, izgalmas, fordulatos cselekmény, magával ragadó történetvezetés stb.

Lenyűgöző történet
A könyv sikerlista élén álló kötetek legtöbbje olyan történetet mesél el, amely az első pillanattól fogva rabul ejti az olvasókat. A hiteles karakterek, az eredeti és izgalmas cselekmény a sikeres könyvek egyik alapfeltéte.

Karakterek, akikkel azonosulni lehet
Az olvasóknak minden esetben olyan karakterekre van szükségük, akikkel könnyen azonosulni lehet, akik hasonló helyzeteket élnek át, mint a könyv olvasója. Az élethű, hiteles karakterek, akiknek megvannak a saját erényeik, hibáik, belső és külső konfliktusaik, maradandó benyomást tudnak kelti és könnyen belopják magukat a könyvolvasó szívébe.

Kiváló írói stílus
A kiemelkedő írásmód és jó stílus minden esetben hozzájárul egy-egy könyv sikeréhez. Az olvasók joggal várják el, hogy a szerző képes legyen végigvezetni őket a történeten anélkül, hogy elveszítené a figyelmüket. A kellően hatásos narratíva és a jól megválasztott nyelvi képek megmaradnak az olvasók emlékezetében és hozzájárulnak a könyv népszerűségéhez.

Érdekes és fordulatos cselekmény
Az olvasók szeretnek izgalmas és fordulatos történeteket olvasni. Egy könyv akkor jó, ha képes fenntartani az olvasók érdeklődését és kíváncsiságát. A váratlan események, a rejtélyek és a feszültség megfelelő keveréke izgalmas olvasási élményt nyújt és egy ilyen könyv hamar az olvasók kedvencévé válhat.
Érzelmi hatás

A legkedveltebb könyvek általában olyan olvasmányok, amelyek az olvasók érzelmeire hatnak. Lehet, hogy egy kötet megható történetet mesél el, vagy épp humoros pillanatokat kínál, a lényeg, hogy megérintse az olvasót és képes legyen belőle különböző érzelmeket kiváltani. Az érzelmekkel való kapcsolódás révén az olvasók hosszú ideig emlékezhetnek az adott könyvre és szívesen ajánlják azt másoknak is.

A book24 toplista kínálatából az első ajánlatunk Fábián Janka – Ida titkai című regénye. A kötet főszereplői két fiatal lány, akiket bár évszázadok választanak el egymástól, egy ütött-kopott napló révén az életük mégiscsak összefonódik. A kecskeméti Városháza körül játszódó történetben elmosódik az idő, a múlt és jelen eggyé válik, ismeretlen ismerősök tűnnek fel a színen, hogy újraírják a jövőt.

Ida titkai

Ida titkai

Fábián Janka
Libri Könyvkiadó Kft, 2023.03.14.

Leiner Laura – 40 nyári nap című könyve Zoéról, egy 19 éves lányról szól, aki nyári munkát vállal az állatparkban, mint perecárus. A fiatal lány nem tudja, merre viszi tovább az élet az érettségi után és ebben a megrekedt állapotában nem szívesen nyit a világra. De aztán az állatparkban töltött napjai során egyre tisztábban látja önmagát, hála Szakónak, akinek egyénisége és különleges gondolkodásmódja segít Zoénak átlendülni a holtponton.

40 nyári nap

40 nyári nap

Leiner Laura
Carta TEEN, 2023.04.26.

Lucy Score – Amin sosem leszünk túl című romantikus regénye egy szökött menyasszonnyal kezdődik. És egy mentőakcióval folytatódik, amelynek keretében a szökevény, Naomi zűrös ikertestvérét szeretné megszabadítani jelenlegi élethelyzetéből. De csak még nagyobb zűrbe kerül: a testvére ellopja mindenét, cserébe viszont hátrahagyja Naomira a 11 éves lányát. Ebbe a történetbe cseppen bele Knox, a vérbeli agglegény és rosszfiú. Bár elsőre nem akar, de aztán mégis Naomi segítségére siet. Ez a döntése aztán egész életére kiható változásokat generál.

Amin sosem leszünk túl

Amin sosem leszünk túl

Ez a rosszfiú aztán nem fog belezúgni a jó kislányba!

Lucy Score
Pioneer Books

Jennifer Lynn Barnes – Az örökség kulcsa című könyve egy sorozat 3. kötete. Ebben a részben a főszereplő, Avery egészen közel kerül ahhoz, hogy belőle váljon a világ leggazdagabb tinije. Már csak néhány nap választja el attól, hogy hozzájusson mesés örökségéhez. Ekkor azonban felbukkan valaki a múltból. A látogató megjelenése régi sebeket tép fel, titkokat és rejtélyeket hoz a felszínre. Közben pedig kezdetét veszi egy utolsó utáni játék is egy ismeretlen, de annál veszedelmesebb ellenféllel: a tét mindent vagy semmit.

Az örökség kulcsa

Az örökség kulcsa

Jennifer Lynn Barnes
Lampion Könyvek, 2023.02.08.