Nincs engedélyezve a javascript.

5 könyvújdonság a Book24 kínálatában

blogcikk_kep_600x400.jpg

A könyvek világa folyamatosan új és izgalmas címekkel bővül és nincs is annál jobb érzés, mint amikor a kedvenc online könyvesboltunk friss, forró újdonságokkal jelentkezik. Bármilyen ízlésünk is legyen a Book24 mindig készen áll, hogy új élményekkel és izgalmas történetekkel ajándékozzon meg bennünket.

Az olvasás nem csupán egy hobbi, hanem egy utazás is, mely során különböző világokat és élethelyzeteket fedezhetünk fel anélkül, hogy el kéne hagynunk az otthonunkat. Az olvasás maga egy kaland, amelyben az ember képes átadni magát más világoknak, más életeknek és más gondolatoknak. A Book24 most megnyitja ezeket az ajtókat. 

Egy jó könyv lapjain keresztül belelátunk más kultúrákba, más életszakaszokba és más világokba. Ezáltal kiterjesztjük a saját világlátásunkat és megértjük, hogyan működik a világ más emberek számára.

De az olvasás nem csupán szórakoztató elfoglaltság, hanem számos egészségügyi és mentális előnnyel is jár. Segít a stressz csökkentésében is, hiszen átmenetileg elmerülhetünk egy másik világban, és elfelejthetjük mindennapi problémáinkat. Ezenkívül bővíti a szókincset, javítja a szövegértést és növeli az empátiát.

Ha te is a könyvrajongók táborába tartozol, és érdekel, milyen csemegéket kínál a Book24 mostanság, akkor jó helyen jársz. Összegyűjtöttünk neked öt olyan könyvújdonságot, amelyek garantáltan felkeltik az érdeklődésedet.

Könyvajánló

Cixin Liu - A sötét erdő

A Föld teljes lakossága tisztában van vele, hogy az idegenek hajói úton vannak a naprendszerünk felé. Négyszáz év múlva fognak megérkezni, és akkor elözönlik és leigázzák a bolygónkat. Az idegenek földi segítőit már sikerült legyőzni, de itt vannak közöttük a sophonok. Ezeknek a szubatomi részecskéknek a segítségével a trisolarisiak mindent le tudnak hallgatni, így sebezhetővé válik az érkező flotta elleni védelmi terv is. Az emberi elme marad egyedül hozzáférhetetlen az idegenek számára – erre épül a falképző projekt. Négy kiválasztott ember megkap minden létező erőforrást, hogy egyenként előálljanak egy-egy titkos tervvel, melybe senkit sem avatnak be – nehogy a sophonokon keresztül az ellenség is megneszelje a részleteket. Mi jár a falképzők fejében? Azt még földiek sem tudhatják, hiszen csak így lehet megőrizni a bolygó biztonságát. A négy falképző közül hárman befolyásos államférfiak és tudósok, egyet azonban előzőleg senki se ismert. A kínai Luo Ji csillagász és szociológus számára hamar kiderül, hogy a négy falképző közül ő az egyetlen, akinek a trisolarisiak a halálát kívánják.

A sötét erdő

A sötét erdő

A háromtest-trilógia 2.

Cixin Liu
Európa Könyvkiadó, 2018.

Stephen King - Holly

Nyolc évvel Mr. Mercedes tömeggyilkossága után Holly Gibney kollégájával, Pete Huntley-val vezeti a Becsületes Megtaláló Nyomozóirodát. Többnyire eltűnt kutyákat, macskákat és óvadékszökevényeket kerestetnek velük. Amikor Penny Dahl segítséget kér tőlük lánya eltűnése miatt, Holly csak vonakodva vállalja el az ügyet. A társa, Pete covidos. Bonyolult lelkivilágú anyja pedig éppen most halt meg. Hollynak inkább szabadságra kellene mennie. Azonban van valami Penny Dahl kétségbeesett hangjában, ami miatt a nyomozónő képtelen nemet mondani. Bonnie Dahl eltűnésének helyszínétől néhány sarokra él Rodney és Emily Harris. Mindketten egyetemi tanárok, ők a polgári értékek megtestesítői: nyolcvanas házaspár, még mindig odavannak egymásért, és egyetemi karrierjük végén aktív nyugdíjas éveiket töltik. Azonban mutatós, könyvekkel teli házuk alagsorában szörnyű titkot rejtegetnek, amelynek Bonnie eltűnéséhez is köze lehet. Azt, hogy mit művelnek, a lehetetlenséggel határos kideríteni: mindketten rafináltak, türelmesek és könyörtelenek.

Holly

Holly

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2024.04.26.

A.J. Christian - Szeretetmozaik

„A szeretet határtalan. Ezáltal megnevezhetetlen és leírhatatlan; nevet és formát csak az emberi elme által kap. S noha a vallási fanatikusok, a mindent megmagyarázó ultra-egoisták és a hatalommániás diktátorok mindenkire ráerőltetik az általuk elfogadott szeretetformát, az intelligens ember pontosan tudja, hogy a szeretet határtalan.

Mivel fanatikus, egoista, de még diktátor sem vagyok, e könyvben nem fogom meghatározni a szeretet fogalmát. Nem erőltetek semmilyen hangzatos elvet vagy gyémántkeményre csiszolt elméletet: a különféle stílusú-ritmusú szövegmozaikokkal a valóságot próbálom átadni, azt a végtelent, amelyben nincs más, csak te és a szeretet.

Ezt a könyvet nem én írtam. A Lét, a Végtelen és a szeretet hozta össze, csak fogtam a tollat, amit a mindenség forgatott. Életed végéig még sokszor fogod hallani, hogy igazából nem tudsz szeretni, hogy a szereteted nem valódi. Kérlek, mi több, könyörgöm, ne fogadd el a többség lekicsinylő véleményét, mert a szíved nem az elvárásuk szerint dobban. Számodra az a valódi szeretet, amit valódinak élsz meg – ne hagyd, hogy mások döntsenek a lelked értékéről.

A következő oldalakon beszélni fogunk a szeretetről. Mindketten. Ne tévesszen meg a látszat, hogy csendben olvasol; amikor megérinted a lapokat, találkozunk, amikor értelmezed a sorokat, kérdezel. Tőlem és magadtól, a szívedben létező emberektől, a már eltávozott szeretteidtől...

Ha mindezt megértetted, a szeretet benned van.

Ha nem, akkor is.” - A.J.Christian

Szeretetmozaik
Bestseller könyvek

Szeretetmozaik

A. J. Christian
Magánkiadás, 2019.

Pásztohy Panka - Pitypang és Lili - Pitypang nagyiéknál

Lili még sosem aludt Anya és Apa nélkül sehol, de most itt a nagy alkalom: pár napot Nagyiéknál tölt Pitypanggal, és az unokatestvérével, Jancsival. 

Nagyiéknál annyi minden történik, hogy igazán nincs idő sem unatkozni, sem szomorkodni. Ráadásul Pitypang is szerez magának egy új barátot!

Pitypang és Lili - Pitypang nagyiéknál

Pitypang és Lili - Pitypang nagyiéknál

Pásztohy Panka
Pagony Kiadó Kft., 2024.05.07.
Pitypang és Lili

Judy I. Lin - Sötét, édes bájital

Dáxi királyságba betette a lábát a gonosz - a száműzött herceg visszatért, hogy magához ragadja a hatalmat. Tömeges mérgezések híre terjed, a nép retteg, mindenki bizalmatlan. 

Ning fiatal kora dacára máris nagy tudású teafőző mester, aki elkíséri Zhen hercegnőt a száműzetésbe. Velük tart Ruyi, a hercegnő hű testőre, és Ning testvére, Shu, aki nemrég épült fel betegségéből. A négy fiatal nő együtt útra kel, és a királyság szerte szövetségeseket keres, akikkel együtt eltávolíthatnák a betolakodókat, és visszavívhatnák a Zhent jogosan megillető trónt. Ninget továbbra is rémálmok kísértik, amelyekben az aranykígyó háború és vérontás látomásait bocsátja rá. Ősi gonosz ébredezik, sokkal pusztítóbb, mint az emberek jelenkori, kicsinyes viszályai, talán az ország összes mágiája sem lesz elég ahhoz, hogy megakadályozza a pusztítást, és gondoskodhasson a világ fennmaradásáról.

Sötét, édes bájital - élfestett

Sötét, édes bájital - élfestett

Judy I. Lin
Next21 Kiadó, 2024.04.30.