Nincs engedélyezve a javascript.

A Book24 #eztiselolvastam csoportja ajánlja – a tagok aktuális kedvencei

b24_blogcikkek_600x400_jpeg_14.jpg


A közösségben létezés az ember egyik legalapvetőbb tulajdonsága, hiszen nincs jobb érzés annál, ha valakivel megoszthatjuk a hobbinkat, a szenvedélyünket, az azonos gondolatiságunkat, életszemléletünket. Nem kivételek ez alól a könyvmolyok sem. Ők is szeretik megosztani az élményeiket. Legújabb ajánlónk egy ilyen közös élményen alapul: a romantikus és krimi műfaj kiválóságaiból is tartalmazó válogatásunkat a Book24 #eztiselolvastam csoporttagjainak aktuális kedvenceiből állítottuk össze.


Az ember az élete számon területén hagyatkozik másokra. És itt most nem azokra a helyzetekre gondolunk, amikor segítségre, támogatásra szorulunk, sokkal inkább azokra a szituációkra, amikor másoktól, mások által inspirálódunk. Legyen szó főzésről, lakberendezésről, öltözködésről, vagy épp arról, hogy milyen könyvek kerüljenek legközelebb a bevásárlókosarunkba, mit olvassunk a szabadidőnkben.

Így választunk könyvet

A könyvválasztás a legtöbb esetben saját döntésen, saját preferenciákon alapul. Mindenkinek megvannak a kedvenc szerzői, a kedvenc műfajai.

Lehet azonban olyan pillanat, amikor kifogyunk az ötletekből, nem tudunk dönteni, vagy éppenséggel szeretnénk túllépni a határainkon és valami egészen újat kipróbálni.

Inspirációra fel!

Ha nálunk is elérkezett ez a pillanat, akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy inspiráció után nézünk. De mégis hol?

Első körben benézhetünk egy könyvesboltba, hiszen a személyes találkozás a könyvekkel mindig nagy lendületet adhat ahhoz, hogy rábukkanjuk új kedvenceinkre. Következő lépésként megkérdezhetjük a barátainkat, hogy ők miket olvasnak, melyik kötetről mi a véleményük.

Ha még így sem jutottunk volna dűlőre, akkor jöhet a nagyobb merítés: az internet segítségével könnyűszerrel belekukkanthatunk mások nyilvános könyves bakancslistáiba, de meríthetünk ihletet könyves csoportokból, ahol azt is láthatjuk, hogy a tagok között melyek a legnépszerűbb könyvek, melyeket ajánlják a legtöbben, mely kiadványok kerültek be a legjobb könyvek közé.

Mi a legfrissebb ajánlónk összeállításhoz ez utóbbi módszerhez folyamodtunk. Következzenek a Book24 zárt FB csoportjának, az #eztiselolvastam közösség aktuális kedvencei!

Az első könyv nem más, mint Heather Webber – Éjfélkor a Fekete Rigó kávézóban című romantikus regénye. A történet helyszíne egy bájos, amerikai kisváros, főszereplője pedig Anna Kate, aki egy szomorú esemény miatt érkezik a településre: nagymamáját kell eltemetnie. Ott tartózkodása alatt lassan feltárul előtte a családja múltja, Anna Kate-nek pedig döntenie kell, hogy elmenekül-e előle, vagy felvállalja és újraépíti belőle önmagát.

Éjfélkor a Fekete Rigó kávézóban

Éjfélkor a Fekete Rigó kávézóban

Heather Webber
Kossuth Kiadó, 2024.04.05.

A következő könyv is a romantikus műfajt erősíti. Carole Matthews – Cukrászda a kertben című írásnak főszereplője mindent egyedül végez: ápolja édesanyját, vezeti a cukrászdáját és gondozza a kertjét. Egyszer csak azonban megjelenik egy férfi az életében, aki választás elé állítja, és Faynek döntenie kell a család, a kötelezettség és a szerelem között.

Cukrászda a kertben

Cukrászda a kertben

Carole Matthews
Cartaphilus Könyvkiadó, 2019.

Jöjjön egy éles váltás! Chris Carter – Kivégzés című könyve egy vérbeli krimi. Vérszomjas sorozatgyilkos szedi az áldozatait. Nyomában vér és kegyetlenség, félelem és megalázottság. A nyomozópáros mindent elkövet, hogy leleplezze az elkövetőt, szabályokat hágnak át, hogy megmentsék, akit lehet.

Kivégzés

Kivégzés

Chris Carter
General Press Kiadó, 2021.

Sara Bladel – Sziklasír című kötete klasszikus skandináv detektívregény. Középpontjában egy családi dráma áll. A főszereplő nyomozónő öccsének felesége eltűnik. A hatóságok a férjet gyanúsítják. A nyomozónő azonban nem hiszi, hogy testvérének köze lenne a rejtélyhez. De miközben megpróbálja felderíteni az igazságot, olyan titkokkal szembesül, amelyek sok mindent megváltoztatnak.

Sziklasír

Sziklasír

Sara Bladel
Animus Könyvek, 2022.
Skandináv krimik

Néha te is tanácstalan vagy, mi legyen a következő olvasnivalód? Szeretnéd tudni, mely kötetek a legnépszerűbbek, mit olvasnak mások? Gyere és csatlakozz a Book24 #eztiselolvastam csoportjához, ahol egy inspiráló közösség tagja lehetsz, ihletet meríthetsz, ajánlhatsz könyveket, és mindezeken felül személyre szabott kedvezményekben is részesülhetsz.