Nincs engedélyezve a javascript.

A Book24 mesekönyv kínálata!

mesekonyv_a_book24_kinalataban_600x400.jpg

A mesekönyv az egyik legértékesebb ajándék, amit egy gyermeknek adhatunk. Nemcsak szórakoztat, hanem fejleszti a kicsik nyelvi és kognitív készségeit, és segít nekik feldolgozni a világ történéseit. Egy jó mesekönyv képes elvarázsolni, tanítani és formálni a gyermekek gondolkodásmódját.

Miért fontosak a mesekönyvek?

A gyermekkor meghatározó élményei közé tartoznak az esti mesék. Egy jól megválasztott mesekönyv segíthet a szülőknek abban, hogy közös időt töltsenek a gyerekekkel, miközben a történetek révén érzelmi kötelék is kialakul. A mesekönyvek fantáziadús világa ösztönzi a képzelőerőt, az illusztrációk és a szövegek együttese pedig vizuális és verbális képességeiket fejleszti.

Hogyan válasszunk mesekönyvet?

A választásnál érdemes figyelembe venni a gyermek életkorát és érdeklődési körét. A kisebbek számára a képes mesekönyvek ajánlottak, ahol az egyszerű, rövid történetekhez nagy, színes illusztrációk társulnak. Az idősebb gyerekeknél már bonyolultabb cselekmények és hosszabb szövegek is megfelelőek lehetnek. Fontos, hogy a mesekönyvne csak lekösse a gyermek figyelmét, hanem értéket is közvetítsen, tanítson valamit a világról, az emberi kapcsolatok működéséről.

Klasszikus vagy modern mesekönyv?

A klasszikus mesekönyvek, mint a Grimm-mesék vagy Andersen történetei, generációk óta részei a gyermekek világának. Ezek a mesék többnyire univerzális értékeket közvetítenek, mint a jóság, bátorság és kitartás. Ugyanakkor a modern mesekönyvek is egyre népszerűbbek, hiszen mai, aktuális kérdéseket dolgoznak fel, így közelebb állhatnak a gyermekek mindennapi életéhez.

A mesekönyv szerepe a fejlődésben

A mesekönyvek hatására a gyerekek jobban megértik az érzelmeket, a konfliktusokat, és megtanulják, hogyan kezeljék ezeket. A történetek segítenek abban is, hogy a gyermekek beleéljék magukat mások helyzetébe, ezáltal fejlődik az empatikus készségük. Az olvasás által gazdagodik a szókincsük, és nő a szövegértési képességük is, ami később az iskolai sikereikben is megmutatkozhat.

Mesekönyv: Társ a mindennapokban

Egy mesekönyv nem csak lefekvés előtt lehet nagyszerű társ. Napszaktól függetlenül, akár utazás közben, akár egy esős délutánon is nyugodtan elővehetjük a könyvet. A mesék képesek megnyugtatni, kikapcsolni, és új világokat nyitnak meg a gyerekek előtt. Ne feledjük: a könyvek szeretete gyerekkorban alakul ki, és egy jó mesekönyv megalapozhatja ezt az egész életen át tartó szenvedélyt.

Könyvajánló:

Jeanne Willis - Micimackó meg én

Micimackó és Róbert Gida új kalandra készül. De csatlakozik hozzájuk valaki... 

Ki lehet az: Kanga, Nyuszi vagy Bagoly? Vagy bajkeverő Elefántok próbálják megdézsmálni Micimackó mézescsuprát? 

Visszavár a Százholdas Pagony varázslatos világa ebben a ragyogó rímekkel ékes történetben.

Micimackó meg én

Micimackó meg én

Jeanne Willis
Móra Könyvkiadó

Kobi Yamada - Miért ne?

A világhírű alkotópáros csoda szép könyve ragyogó lehetőségeink felfedezésére biztatja a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt. 

Arra bátorít, hogy mindenki merje kiteljesíteni magát, hiszen „mi van, ha az élet még csodálatosabb, mint képzelted? Miért ne tapasztalhatnád ezt meg te magad?”

Miért ne?

Miért ne?

Egy történet ragyogó lehetőségeink felfedezéséről

Kobi Yamada
Scolar Kiadó Kft.
Scolar KID

Mesék kincsestára

A Napraforgó Könyvkiadó új, lenyűgöző mesegyűjteménye, a Mesék kincsestára egy csodálatos utazásra hívja az olvasókat a legnépszerűbb mesék világába. Ez a könyv nem csupán a kicsiket, hanem a nagyokat is elvarázsolja, hiszen melyikünk ne hallotta volna még A kis hableány, Aladdin, Hófehérke vagy Pinokkió történetét? Ezeket a klasszikus meséket most a Mesék kincsestára segítségével a gyermekeikkel is megoszthatják.

Mesék kincsestára

Mesék kincsestára

lila - új borítóval

Napraforgó Könyvkiadó

Stefanie Dahle - Együtt minden könnyebb!

Móric, a mosómedve egy gyönyörű tavaszi reggelen arra ébred, hogy az összes télire felhalmozott eleség elfogyott! Nem csoda hát, ha a gyomra hangosan korog. Barátjával, Zsigával elhatározzák, hogy elmennek horgászni, hátha fognak néhány finom halat. Útközben azonban többször is megállnak, mert segíteniük kell a barátaiknak az elveszett mogyorók megkeresésében, egy otthon kibővítésében és egy bagolymentő akcióban. Lassan leszáll az éj, azonban Móric és Zsiga még mindig éhesek és már pecázni sem tudnak. Ám otthon igazi meglepetés várja őket.

Együtt minden könnyebb!

Együtt minden könnyebb!

Stefanie Dahle
Manó Könyvek Kiadó