Nincs engedélyezve a javascript.

A Bridgerton család – ezekkel a könyvekkel kerülj hangulatba a 3. évadra!

image.png

A mindennapok őrült forgatagában mindannyiunknak szüksége van néhány órára, ami a teljes kikapcsolódásról szól. Egy romantikus, finom eleganciával, kibontásra váró érzelmekkel, vágyakkal teli regény ilyenkor tökéletes választás lehet. Válogatásunkba olyan köteteket gyűjtöttünk, amelyek ezt a hangulatot idézik meg és lélekben felkészítenek a Netflixen futó Bridgerton család című sorozat 3. évadára.


Napjainkban egyre nagyobb szükség van arra, hogy megtaláljuk azokat az eszközöket, módszereket, tevékenységeket, amelyekkel ki tudunk lépni a hétköznapok felfokozott ritmusából és hatékonyan tudjuk csökkenteni a stressz okozta ártalmakat.

Természetesen mindenkinek más hozza el a megnyugvás, a lazítás, a kikapcsolódás érzetét, de egy jó olvasnivaló - legyen az egy új megjelenés a romantikus könyvek vagy éppen a krimik kínálatából – mindig nagyszerű választás lehet.

Az olvasás kikapcsol

A könyvolvasás az egyik olyan tevékenység, amely képes arra, hogy elterelje figyelmünket a zajos, harsogó külvilágról, megnyugtasson és elrepítsen egy teljesen másik világba. Amikor az ember olvas, nem arra figyel, hogy mi történik körülötte, hanem hagyja, hogy teljesen beszippantsák a fekete sorok és a mögöttük rejlő varázslat, izgalom, hogy mit rejtenek a következő mondatok, oldalak.

Olvasás közben gyakran előfordul, hogy annyira magával ragad bennünket a történet, hogy szinte beleéljük magunkat a karakterek szerepébe, átvesszük az érzelmeiket, hangulatukat és ez műfajtól függetlenül ki tud zökkenteni a mindennapi mókuskerékből.

Mikor mit olvassunk?

Az olvasással mindannyiunknak más céljai vannak. Van, aki tanulni szeretne, van, aki egy adott témában szeretné a tudását bővíteni és van, aki egy adott pillanatban azért vesz le egy könyvet a polcról, mert szeretne mindent maga mögött hagyni és egyszerűen csak szórakozásra, relaxálásra vágyik.

A szórakoztató irodalom, a romantikus könyvek kínálata épp ilyen helyzetekben lehet tökéletes választás. Legfrissebb válogatásunk pont ilyen kiadványokat tartalmaz és nem mellesleg megidézi a méltán népszerű Bridgerton család történelmi világát, amely magával ragadó cselekményével, nem hétköznapi karaktereivel valódi kiszakadást biztosít a mindennapok sűrűjéből mindannyiunk számára.

Kezdjük a sort Krystal Marquis – Davenport család című regényével. A mű középpontjában mi más állhatna, mint a szerelem? Hiszen rangtól, érdeklődési körtől, kortól, nemtől függetlenül mindenki szeretné megélni azt a nagybetűs érzelmet, amely a világ mozgatórugója a történelem kezdete óta. Nem kivételek ez alól a Davenport család tagjai sem, akik a 20. század elejének Amerikájában keresik a szerelmet egy forrongó világ kellős közepén.

Davenport család

Davenport család

Bátraké a szerencse

Krystal Marquis
Menő Könyvek, 2023.04.06.

Georgette Heyer - A híres Sophy című könyve egy olyan lány története, aki forgószélként söpör végig London elegáns társasági életén és az őt befogadó rokonai agyonszabályozott világán. Az egyszerre bőbeszédű és kecses Sophy konvenciókat és hagyományokat zilál szét, miközben azon dolgozik, hogy szabados módszereivel megoldja közeli és távolabbi rokonai vélt és valós problémáit.

A híres Sophy

A híres Sophy

Georgette Heyer
Gabo Kiadó, 2022.

Következő könyvajánlatunk Julia Quinn - Lady Whistledown további megfigyelései című kötete a Bridgerton család sorozatból. A könyv, amely nem meglepő módon a szerelemről szól, két érzelmes elbeszéléssel várja a romantika és Lady Whistledown rejtélyes alakjának rajongóit.

Lady Whistledown további megfigyelései

Lady Whistledown további megfigyelései

Julia Quinn
Gabo Kiadó, 2021.
A Bridgerton család

A Mr. Bridgerton csábítása címet viselő regény Julia Quinn tollából a 4. Bridgerton könyv. A történet középpontjában Colin Bridgerton áll, akinek épp elege van mindenből, de legfőképp abból, hogy állandó szereplője Lady Whistledown pletykáinak. Egy váratlan esemény után azonban minden megváltozik és már semmi sem lesz ugyanolyan Colin életében, mint korábban, főleg nem Pénelopé Featherington. A Netflix könyv női szereplője ugyanis rábukkan Mr. Bridgerton legféltettebb titkára.

Mr. Bridgerton csábítása

Mr. Bridgerton csábítása

A Bridgerton család 4.

Julia Quinn
Gabo Kiadó, 2022.