Nincs engedélyezve a javascript.

A futball mindenkié - könyvajánló kis focirajongóknak

b24_blogcikkek_600x400.jpeg

Napjainkban a foci a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb sportja, emberek milliói szurkolnak, drukkolnak kedvenceiknek a lelátókon vagy a képernyők előtt ülve. De a rajongást nem lehet elég korán kezdeni! A labdarúgás december 10-i világnapja alkalmából izgalmas focis köteteket ajánlunk kis futballrajongóknak, amelyek nagyszerű könyves ajándékok lehetnek a sportág fiatal szurkolóinak.

A foci népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a világ több mint 200 országában közel 240 millió sportoló kergeti a labdát a pályákon hétről hétre. Ugyanakkor a futball nem csak egy sport, sokkal több annál: hatalmas tömegeket tud megmozgatni, igazi közösségteremtő erővel bír.

A fociról mindenkinek van véleménye, akár negatív, akár pozitív értelemben és kevés olyan összejövetel van, ahol legalább említés szintjén ne jelenne meg. Hatása mindenhol ott van közvetve vagy közvetlenül: vagy azért, mert valaki vérbeli focidrukkerként rendszeresen követi kedvenc csapata vagy játékosa minden megnyilvánulását, meccsét, vagy azért, mert egy-egy nagyobb futballesemény miatt szembejönnek vele a hírek a médiában, találkozik egy csapat szurkolóval, vagy éppen az esetleges forgalomterelések miatt bosszankodik.

A foci tehát mindenkié! A gyerekeké is. Vannak, akiket már nagyon fiatalon magával ragad a sportág sodró lendülete, nekik ajánljuk Dan Freedman Jamie, a focicsoda című sorozatát, amely a Móra Könyvkiadógondozásában jelent meg.

Az azonos címmel futó, népszerű tévésorozaton alapuló könyvsorozat, Kezdőrúgás című első kötetében megismerkedhetünk Jamie Johnsonnal, akinek minden vágya, hogy egyszer profi labdarúgó legyen. De addig még hosszú az út, első lépésként jó lenne túljutni az iskolai próbajátékon, ami első pillantásra könnyű feladatnak tűnik, de később kiderül, hogy egyáltalán nem az.

Jamie, a focicsoda 2. - Góóól!

Jamie, a focicsoda 2. - Góóól!

Dan Freedman
Móra Könyvkiadó, 2022.11.08.

A Góóól! című második részben Jamie-t már egy igazi stadionban látjuk viszont, ahol arra készül, hogy megmutassa a játékosmegfigyelőknek, mennyit fejlődött, mi mindent tanult az iskolai bajnokság alatt. De ahogy az lenni szokott, semmi sem úgy alakul, ahogy elképzelte, ráadásul az új edzővel sem találja meg a közös hangot.