Nincs engedélyezve a javascript.

A hónap írója – Lakatos Levente

b24_blogcikkek_600x400_jpeg_1-2.jpg

A műsorvezetőből, modellből lett újságírót, írót, Lakatos Leventét nem kell bemutatni a nagyközönségnek. Az első regényével 2010-ben debütáló szerző könyvei leginkább csavaros történetvezetésükről, merészségükről, vérbeli krimi elemeket sem nélkülöző eszköztárukról ismertek. 2022 utolsó hónapjában az ő köteteiből készítettünk válogatást.


Lakatos Levente egy ízig-vérig mai szerző, aki irodalmi karrierje kezdetétől fogva pontosan tisztában van azzal, milyen karakterekre, cselekményekre vágynak az olvasók. Könyveit sajátos, megkülönböztető írói stílus hatja át, amelyre leginkább a mesteri feszültségkeltés, a szövevényes, csavaros történetvezetés és a lélek bugyraiban való megmerítkezés jellemző.

Népszerűségének titka, hogy mindig nyitott szemmel jár a világban, és észreveszi azokat a legapróbb történéseket is, amelyek egy-egy adott szituáció kimenetelét befolyásolhatják vagy akár teljesen át is írhatják. Végtelen fantáziával rendelkezik és ki nem hagyna egyetlen alkalmat sem, hogy inspirációkat gyűjtsön a történeteihez, legyen szó egy kézmozdulatról, vagy épp egy véletlenül elejtett félmondatról.

Ajánlónk első könyve a Barbibébi 2018-ban átdolgozott változata. A könyv egy ámokfutás története a szó szoros és átvitt értelmében. Barbara népszerűségre hajt. Minden áron. És hogy elérje a vágyott céljait, ezért még barátain is képes átgázolni. Aztán jön egy ámokfutó és elgázolja, ő pedig elveszíti az emlékeit. De a sors nem hagyja, hogy így legyen. Saját videónaplója leleplezi minden bűnét, de a gyilkossági kísérlet elkövetőjének személye elsőre homályban marad.

A Szeress jobban! című könyvben Barbibébi életútját követhetjük nyomon 5 évvel később a világ másik felén, New Yorkban. Itt próbál új életet kezdeni, de nem túl sok sikerrel. Aztán feltűnik mellette valaki, aki még súlyosabb terheket cipel magával és a múltja is sötétebb. A találkozásuk után együtt kell kitalálniuk és megfogalmazniuk, mi is az a boldogság és mennyit és mit lehet érte feláldozni. A történet másik szálán Krisz szintén gyógyulni akar a Nagy Almában, de valahogy neki sem sikerül összeillesztenie élete kirakósának darabjait, bárhogyan is igyekszik. Ráadásul feltűnik a színen egy másik férfi, aki soha nem érzett érzelmekkel szembesíti Kriszt.

Szeress jobban!

Szeress jobban!

Lakatos Levente
Libri Könyvkiadó, 2017.

A következő választásunk a 2020-ban megjelent Legszebb heged című kiadvány. Most 10 évet ugrunk előre az időben és a Barbibébi szereplőinek életében. A helyszín ismét New York, ahol viharfelhők gyülekeznek az égen. Barbara egy bár vezetője, és nem mellesleg nehéz sorsú embereknek segít talpra állni. Legújabb védence egy transzszexuális lány, aki egy átnevelő táborban szerzett hátborzongató élmények elől menekül a városba. A lány hamarosan tragédia áldozata lesz. Az esetre reagálva a színen feltűnik a bátyja, aki papként szolgál. Barbara és az atya sorsfordító utazásra indul a sokat szenvedett lány történetének felgöngyölítése nyomán.
A másik szálon Krisz története folytatódik, aki rádöbben, hogy már nem akar ügyvéd lenni, inkább követi párját, a küzdősport-harcost New Yorkba. De a boldogság csak nem akar megérkezni a 2 férfi életébe.

Legszebb heged

Legszebb heged

Lakatos Levente
Libri Könyvkiadó, 2020.

Utolsó ajánlatunk Lakatos Levente legújabb könyve, amely 2022 novemberében jelent meg és a Tönkreteszlek címet viseli. Adott egy tragikus sorsú lány, aki ott volt dúsgazdag édesapja meggyilkolásánál. Egyesek szerint egyenesen ő maga volt az elkövető. A meghurcolás elől édesanyja bentlakásos iskolába adja. De a súlyos teher nem enged, még a húszas éveiben is fogságban tartja Miát. Ebben az állapotában találkozik Sámuellel, aki nem más, mint apja egykori riválisának fia. A két fiatal nem is különbözhetne jobban egymástól és épp ez lesz a vesztük. Vajon a közöttük fellobbanó szerelem helyre rázza mindkettőjüket vagy épp ellenkezőleg: katasztrófát hoz magával és tönkretesz mindent és mindenkit?

Tönkreteszlek

Tönkreteszlek

Lakatos Levente
Dopamin, 2022.11.08.