Nincs engedélyezve a javascript.

A könyv mindig jó ajándék – 4 könyvtipp az örömteli meglepetésért

b24_blogcikkek_600x400_b_jpeg.jpg

Meglepetést szerezni, ajándékkal örömet okozni szeretteinknek mind az ajándékozó, mind az ajándékozott számára örömforrás. Egy ajándék könyv minden alkalomra, minden korosztálynak nagyszerű meglepetés lehet! Válogatásunkba olyan bestseller könyvek kerültek, amely között mindenki megtalálhatja az ideális ajándékot, legyen szó gyerekről, tiniről, vagy épp krimirajongó barátról, családtagról.


Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy ajándékot adni, kapni jó. De ehhez olyan meglepetésre van szükség, amellyel ténylegesen mosolyt tudunk csalni a meglepni kívánt személy arcára és nem csak egy újabb hasztalan kellékkel gyarapítjuk az otthoni „felesleges tárgyak” készletét.

Létezik ilyen ajándék? Természetesen! Egy-egy jól megválasztott könyv személyre szabott és maradandó meglepetés lehet bármilyen ünnepi alkalomra, bármelyik korosztály számára.

Hogyan válasszunk jól könyvet?

Ajándék könyv választásakor gyakran eshetünk abba a hibába, hogy gyorsan átfutjuk a sikerlisták kínálatát és arról választunk ki egy-egy kötetet. Ha tényleg személyre szabott meglepetésben gondolkozunk, érdemes lehet megosztani a kiszemelt személlyel a listát és megkérdezni róla a véleményét, hátha kiderül, minek örülne igazán.
Ha ezzel a módszerrel nem érünk célt, akkor próbáljunk meg az ő fejével gondolkozni, ráhangolódni az ízlésvilágára, és semmi esetre se a mi preferenciáink mentén keresgéljünk a könyvek között.

b24_blogcikkek_600x400_jpeg-1.jpg

Milyen egy jó ajándék könyv?

A könyvpiacon egyre-másra jelennek meg a különlegesnél különlegesebb kötetek, amelyek valami pluszt is adnak a klasszikus történetmesélésen túl. Ünnepi alkalmakkor érdemes ezeket a kiadványokat is számba venni: sütni-főzni szerető ismerősünknek pl. saját receptekkel bővíthető gasztronómiai kiadványt, a családi közös társasjátékozásért rajongó kiskorú rokonunknak pedig játéktáblákat tartalmazó interaktív gyerekkönyvetis ajándékozhatunk.

Mit ajánl a Book24? Lássuk a válogatást!

Kezdjük mindenki örök kedvencével, Micimackóval! Jane Riordan Micimackó – Volt egyszer egy mackó című könyvével a kezdetekhez térünk vissza, amikor minden elkezdődött. A. A. Milne világhírű regénye megjelenésének 95. évfordulójára született történetgyűjteményben, amely egyfajta tisztelgés a világ leghíresebb csekély értelmű medvebocsa előtt, visszarepülünk abba az időbe, amikor Micimackó és barátai még nem a Százholdas Pagony lakói voltak.

Micimackó - Volt egyszer egy mackó

Micimackó - Volt egyszer egy mackó

Mielőtt minden elkezdődött

Jane Riordan
Móra Könyvkiadó, 2022.10.27.

Ha már világhírnév és híresség, akkor folytassuk a sort egy másik, mindenki által ismert személyiséggel, Agatha Christie-vel! A krimirajongók kedvence lesz a 12 új Miss Marple-sztori című kiadvány, amelyben elismert bestsellerszerzők jóvoltából megelevenedik a krimi királynőjeként emlegetett írónő stílusa, karakterei és történetei, középpontban a St. Mary Meadben lakó vénkisasszonnyal, Miss Marple-lel, aki a Scotland Yard legkiválóbb nyomozóit is rendre lepipálta éleslátásával, egyedi nyomozói eszközeivel.

12 új Miss Marple-sztori

12 új Miss Marple-sztori

Agatha Christie
Helikon Kiadó, 2022.10.14.

A nosztalgikus és bűnügyi vonal után térjünk át a romantikára! Borsa Brown Álszemérem című kötete a 18. század Párizs világába kalauzolja el az olvasókat, ahol Constance, a 18 éves fiatal lány vergődik a valódi és képzelt világai okozta botrányok hálójában. Van-e számára segítség, megélheti-e az igaz szerelem gyógyító erejét, vagy magával húzza a mélybe az erkölcstelenség súlya?

Álszemérem

Álszemérem

Borsa Brown
Álomgyár Kiadó, 2022.10.25.

Az ajándékozás egyik lényegi eleme a különlegesség, hogy valami többet adjunk annál, mint amit addig ismertünk. Harry Potter neve és története az egész világon ismerősen cseng. Egy gazdagon illusztrált könyvvel azonban új szintre emelhetjük a Roxfort varázslótanoncának meséjét. A Harry Potter és a bölcsek köve – Illusztrált kiadás című kötet ezzel a plusszal ajándékoz meg mindenkit, aki kézbe veszi J. K. Rowling varázslatos sztoriját.

Harry Potter és a bölcsek köve - Illusztrált kiadás
Bestseller könyvek

Harry Potter és a bölcsek köve - Illusztrált kiadás

J. K. Rowling
Animus Könyvek, 2022.08.29.
Harry Potter sorozat