Nincs engedélyezve a javascript.

Ajándékozz örömet! – mesés ajándékötletek gyerekeknek

b24_blogcikkek_600x400-1.jpeg

Kevés jobb érzés van, mint örömet szerezni a gyerekeinknek. Bár a gyerekek gyakorlatilag mindennek tudnak örülni a kültéri családi programoktól a beltéri közös alkotásokon át a kézzel fogható ajándékokig, meglepetést választani mégsem könnyű a számukra. A gyerekkönyvek kínálatával nem hibázhatunk, hiszen egy jól kiválasztott könyvvel egyszerre adhatunk a gyerekeinknek kézzelfogható örömforrást és az olvasás révén közös, együtt töltött időt a családdal.

Ajándékot választani soha nem egyszerű: sok fejtörés és bizonytalankodás előzheti meg a legjobb meglepetés kiválasztását. Ez különösen igaz, ha a gyerekeinknek szeretnénk örömet okozni. Az első és legfőbb kérdés: hasznosat vagy inkább valami érdekeset válasszunk a számukra? És ha már eldöntöttük, akkor vajon örülni fog-e a választásunknak?

Mindegyik ajándék mellett számtalan érvet és ellenérvet fel lehet sorolni, hogy miért jó vagy éppen nem jó választás ennek, vagy annak a korosztálynak. Abban azonban mindannyian megegyezhetünk, hogy a könyvekminden alkalommal és minden korcsoport tekintetében megállják a helyüket, ha ajándékozásról van szó.

Nézzük meg, milyen ifjúsági könyvek tudják elvarázsolni a fiatalabb generációkat, milyen mesés ajándékokkal lephetjük meg őket, akár alkalomtól függetlenül!

Balaton-Felvidék - Brúnó a Balatonon 1.
Bestseller könyvek

Balaton-Felvidék - Brúnó a Balatonon 1.

Bartos Erika
Móra Könyvkiadó, 2022.
Brúnó a Balatonon

Bartos Erikát nem kell bemutatni a kisgyerekes szülőknek. Anna, Peti és Gergő, valamint Bogyó és Babóca történeteit szinte mindenki ismeri. De az írónő nemcsak a legkisebb korosztályoknak ír meséket, Brúnó-sorozatának kimondott célja, hogy a gyerekeknek bemutassa Magyarország nagyobb tájegységeinek ismert és kevésbé ismert részeit, hogy örömmel induljanak felfedezni szűkebb és tágabb környezetüket. Brúnó budapesti és környéki kalandozásai után most a Balaton-felvidékre látogat, ahol vízparti és vízen túli programok révén fedezi fel a környék látnivalóit.

Kukori és Kotkoda - A legvidámabb történetek

Kukori és Kotkoda - A legvidámabb történetek

Bálint Ágnes, Németh Ágnes
Móra Könyvkiadó, 2022.11.03.
Bálint Ágnes művei

Mit szeretnek a gyerekek? Hát persze! Az állatokat! És (nagy)anya és (nagy)apa régi meséit, amiket még nekik olvastak gyerekkorukba. Bálint Ágnes és Németh Ágnes - Kukori és Kotkoda vidám történetei pontosan ezt adják: emberi tulajdonságokkal felruházott állatfigurákat, akikkel mindig történik valami furcsa, valami vicces, és akiket már a szüleik, nagyszüleik is jól ismertek.

Ideafix és a rebellisek - Latinok kíméljenek

Ideafix és a rebellisek - Latinok kíméljenek

Albert Uderzo, René Goscinny
Móra Könyvkiadó, 2022.09.26.

Ha már állatok, akkor folytassuk a sort kutyákkal! De nem akármilyen ebekkel, hanem olyanokkal, akik egyenesen az ókorból csöppentek ide hozzánk. Ideafix gazdái nem ismeretlenek a képregények szerelmesei előtt: ők ugyanis nem mások, mint Asterix és Obelix. Hol és hogyan élt a bátor kiskutya, mielőtt találkozott későbbi gazdáival? Minderre és még többre is fény derül Albert Uderzo és René Goscinny – Ideafix és a rebellisek – Latinok kíméljenek című könyvéből.

Nagy játékkönyv - A sárkányok kincse

Nagy játékkönyv - A sárkányok kincse

8 társasjáték

Móra Könyvkiadó, 2022.10.07.

Mielőtt végleg elhagynánk az állatok világát, még utoljára nézzünk szét a mitikus lények birodalmában, hiszen egyetlen, magára valamit is adó gyerekkönyvajánló sem lehet meg sárkányok nélkül! A Nagy játékköny – A sárkányok kincse című kiadvány ráadásul nem egyszerűen egy mesekönyv, hanem egy 8 játéktáblát tartalmazó kiadvány, amely a mesés külcsín mellett felhőtlen szórakozást is kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A fázóművész - Mesék minden évszakra

A fázóművész - Mesék minden évszakra

Lázár Ervin
Móra Könyvkiadó, 2022.09.13.

Mi mást ajánlhatnánk könyvválogatásunk végére, mint a nagy mesemondó, Lázár Ervin egyik kötetét. Az író utánozhatatlan nyelvi leleményével megírt A fázóművész – Mesék minden évszakra című könyvben egymás után olvashatunk klasszikus és kevésbé ismert történeteket. Felvonul előttünk Tupakka, a vérlázítóan mosolygó manó, Kaltzimnói Jeges Diderik, aki a legnagyobb hőségben is állandóan vacog, valamint a nátha minden formájától rettegő Hapcikirály.