Nincs engedélyezve a javascript.

Akciós könyvek – így vásárolj új olvasnivalót jó áron!

b24_blogcikkek_600x400_jpeg_1-1.jpg

Talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy nincs olyan könyvrajongó a világon, aki ne szeretne kedvezményes áron hozzájutni egy-egy kiszemelt könyvhöz. De mai világunkban a könyvek ára egyre csak emelkedik, ami egyáltalán nem csoda a gyártási folyamatokat tekintve. De a vágy attól még vágy marad az olcsó könyvek iránt!

Szerencsére léteznek olyan tippek és trükkök, amelyekkel az eredeti árnál olcsóbban, akár az elképzeltnél is jóval nagyobb kedvezménnyel juthatunk hozzá új olvasmányainkhoz. Melyek ezek a lehetőségek? Máris mutatjuk őket!

Kuponnapok

A legtöbb online könyváruház, kiadó tart időről időre kuponnapokat, amikor a megszokott kedvezményeknél jobb áron kínálja a weboldalán elérhető könyveket. Érdemes élni a könyvkiárusítás ezen fajtájával, mert akár 30-35%-os, néhány kivételes esetben még ennél magasabb kedvezményeket is elcsíphetünk egy-egy ilyen akció során.

Szezonális akciók

A szezonális kedvezmények a legtöbb esetben kimagaslóan kedvező árakkal párosulnak. Ugyanakkor nagyon kiszámíthatatlanok és ha csak nem figyeljük állandóan a kiadók, könyvesboltok felhívásait, akkor csak a véletlennek köszönhető, ha épp sikerül élni velük. De akkor feltétlenül érdemes!

Raktárvásárok

A raktárvásárok a szezonális események sorába tartoznak, amikor tényleg nagyon olcsón – akár 40-50%-kal kedvezőbb áron - próbálják kiárusítani a valami oknál fogva raktáron maradt könyveket az eladók. A raktárvásárok általában kiadói csoportokhoz köthetőek, így itt elsősorban az adott kiadók kötetei között fogunk tudni válogatni.

Könyvfesztivál, Könyvhét

A könyves szakma mindig készül különböző kedvezményekkel a Könyvfesztiválra, Könyvhétre. Nyilvánvalóan ezeknek az eseményeknek is a szezonalitásuk a leggyengébb pontjuk, de ha valakit nemcsak a kedvezményes könyvvásárlás érdekel, akkor egy-egy ilyen rendezvényre magáért a hangulatért is érdemes kilátogatni, illetve az akciós könyvek mellett ilyenkor extra kiadói ajándékokkal is készülnek a kiállítók.

Törzsvásárlói kedvezmények

A törzsvásárlói kedvezmények remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy kedvező áron szerezzünk be új könyveket.

A legtöbb könyvesboltnak, online áruháznak van törzsvásárlói programja. Általában pontokat gyűjthetünk a vásárlások alkalmával, amelyeket aztán forintosítani lehet egy következő könyvbeszerző körút során. Ehhez jöhetnek még a törzsvásárlóknak szóló exkluzív kedvezmények pl. bizonyos értékhatár fölött.

2+1 akció

Vannak olyan kedvezmények, amelyek nem az árat csökkentik bizonyos százalékkal, hanem ugyanazért az árért többet kínálnak. Ide tartoznak az egyet fizet, kettőt kap (1+1), vagy a kettőt fizet, hármat kap (2+1) típusú akciók. Ezzel a fajta kedvezménnyel leginkább akkor érdemes élni, ha a kedvezménybe vont kínálatban szerepelnek azok a közel egy árkategóriába tartozó bakancslistás könyveink, amelyeket már régóta vágyunk beszerezni és most az összevont akciónak hála az egyiket (mindig a legalacsonyabb árút) ingyen vihetjük haza.

Szépséghibás könyvek

Szépséghibás könyveket nem mindenki vásárol szívesen. De, aki nem ragaszkodik ahhoz, hogy egy könyv minden porcikájában hibátlan legyen, annak ez egy nagyon jó lehetőség, hogy akciós könyvek birtokosa legyen egyszerűen.

Ennek a lehetőségnek a legnagyobb hátránya, hogy csak hébe-hóba bukkanhatunk rá, mert a könyvkiadók, könyváruházak ritkán hirdetnek ilyen kiárusítást, és azt is inkább csak az online térben és nagyon korlátozott ideig.

Kiadó webshopok

A legtöbb kiadó rendelkezik saját webshoppal, ahonnan közvetlenül tudjuk megrendelni a kiválasztott könyveket. Ezeken a felületeken olcsóbb árakkal találkozunk, mintha egy könyves webáruházban vásárolnánk, mert nem kell a közvetítő díját is megfizetni, így a kiadó kedvezőbb áron tudja értékesíteni a köteteit a vásárlói felé.

Te melyik könyvnek örülnél a legjobban, ha kedvezménnyel juthatnál hozzá? Mutatjuk a mi toplistánkat!

A pihenőhely

A pihenőhely

Sarah Pearse
21. Század Kiadó, 2022.09.05.

A pihenőhely Sarah Pearse tollából a címe ellenére nem egy kellemes tengerpari nyaraló nyugodt, de olykor mulatságos mindennapjainak története. Épp ellenkezőleg! Az Anglia partjaitól nem messze fekvő sziget, melyre a tökéletes kikapcsolódást ígérő pihenőhely épült, a helyiek emlékezetében csak Halálszikla néven él. Sok évvel korábban ugyanis egy sorozatgyilkos tartotta rettegésben az itt élőket. És a múlt most újra megelevenedik egy fiatal lány holttestének képében. És nem ő az egyetlen áldozat. Ki lesz a következő? Sikerül-e megállítania a gyilkost Elin Warner nyomozónak, mielőtt a múlt végleg elsötétíti a sziget jövőjét?

A tacskó Pradát visel

A tacskó Pradát visel

Stefanie London
Central Könyvek, 2022.08.15.

Stafanie London A tacskó Pradát visel című könyvének főszereplője a saját és megbízója bőrén tapasztalja meg a digitális tér jól ismert mondását: az internet nem felejt. Isla ennek következtében elveszíti a munkáját. Kesergésre azonban nincs idő, mert ő gondoskodik a húgáról is, így elvállalja az első szembejövő munkát: kutyaszitter lesz. Az eb és gazdája nagyon hasonlítanak egymásra, mindketten egészen más képet mutatnak a világnak, mint amilyenek valójában. Isla igyekszik megtartani a három lépés távolságot Theótól, mert az álmaira szeretne koncentrálni. De a valóság sokszor másképp keveri a kártyákat és nem mindig láthatjuk előre, mi rejtőzik a sors paklijában.

Spanyol szerelmi átverés
Bestseller könyvek

Spanyol szerelmi átverés

Elena Armas
21. Század Kiadó, 2022.

Tetettél már valaha szerelmet? Elena Armas Spanyol szerelmi átverés című regényében a főszereplő pontosan erre kényszerül, ha nem akar lebukni a családja előtt. Catalina korábban azt hazudta ugyanis, hogy van pasija. De nincs! Most viszont sürgősen kerítenie kell valakit, aki eljátssza a testvére esküvőjén a szerelme szerepét. Akad is egy önként jelentkező, akivel csak egyetlen probléma van: Catalina ki nem állhatja. A nő azzal nyugtatja magát, hogy csak 3 napig kell kibírnia Aaront. De tényleg csak 72 órára szólna a beugrás? És tényleg csak beugró szerepről van szó