Nincs engedélyezve a javascript.

Álmaim könyvesboltja – 4 könyv a könyvesboltok szerelmeseinek

b24_blogcikkek_600x400_jpeg-1.jpg

Mit jelent egy könyvesbolt?

A könyvesboltok világa egy páratlan univerzum. Egy varázslatos tér, ahol jó elveszni, ahol jó időt tölteni, ahol egyszerűen csak jó lenni. Nézelődni, lapozgatni, bele-bele olvasni a könyvekbe, emlékeket idézni, elmerülni az újdonságok, vagy épp a jól ismert kötetek között.

Egy olyan hely, ahol minden együtt van, amire egy könyvszerető csak vágyhat. És most nem feltétlenül a polcokon sorakozó könyvekre gondolunk elsősorban. Mert az alap, hogy egy könyvesbolt telis-tele van jobbnál jobb és szebbnél szebb kiadványokkal.

Inkább a polcok között megbújó, a könyves térben uralkodó hangulatra, érzetre utalunk, amely a boltba való belépés pillanatában beszippantja az ember és nem ereszti. Amint kézbe vesszük az első könyvet, lelassul a világ és az idő, figyelmünk a kezünkbe vett kiadványra összpontosul, minden más háttérbe szorul.

Vannak olyan szerencsések, akik ezt az érzést nap mint nap átélik, mert egy könyvesboltban dolgoznak, vagy még ennél is jobb helyzetben vannak: saját könyvesboltjuk van. Mindenki másnak maradnak azok a könyvek, amelyek erről a világról mesélnek.

Első ajánlatunk Denise Hunter - Könyvesbolt a tengerparton című romantikus regénye. A történet főszereplője Sophie, akinek egész eddigi élete a családról szólt, még legfőbb vágyát – hogy saját könyvesboltot nyisson Piper’s Cove-ban - is félretette, hogy anyjuk helyett gondoskodjon két testvéréről. De most végre eljött az ő ideje, hogy megvalósítsa az álmát! Sophie magabiztossága egészen addig tart, amíg ki nem derül, hogy húga Piper’s Cove-ba tervezett esküvőjén a vőfély nem más, mint Sophie régi szerelme, aki annak idején elhagyta őt. Testet ölthetnek-e az álmok a viharfelhők sűrűjében?

Könyvesbolt a tengerparton
23.png

Könyvesbolt a tengerparton

Denise Hunter
Next21 Kiadó, 2021.

Carsten Henn - A könyvsétáltató című regényének főszereplője egy nem mindennapi könyvesbolti eladó. Carlnak különös ügyfelei vannak, akiknek ő jelenti a fő kapcsolatot a külvilággal. Nem tud róluk szinte semmit, de minden héten meglepi őket valami olyan olvasnivalóval, amit elvárnak tőle. De egy nap a jól bejáratott rendszer felborul, amikor Carl mellé szegődik egy 9 éves kislány, aki cserfességével és érdeklődésével nemcsak a szereplők könyvválasztási és olvasási szokásait változtatja meg, de ezzel együtt az egész életüket.

A könyvsétáltató
23.png

A könyvsétáltató

Carsten Henn
Animus Könyvek, 2022.

A következő kiadványban, Lily King - Írók és szerelmek című kötetében nem a könyveké, hanem az íróké a főszerep. Egészen pontosan Casey-é, aki számos magánéleti megpróbáltatás után tér vissza Massachusettsbe, ahol pincérnőként helyezkedik el. De közben érzi, hogy az útja nem ez, hanem a kreativitás, az írás: 6 éve dolgozik már a regényén. Ekkor lép be az életébe két férfi, akik két teljesen más életutat kínálnak a számára. Ki mellett találja meg magát végre Casey és váltja valóra tehetségét?

Írók és szerelmek - élfestett kiadás
23.png

Írók és szerelmek - élfestett kiadás

Lily King
21. Század Kiadó, 2022.11.29.

Könyvajánlók utolsó kötete Mario Escobar – Saint-Malo könyvtárosa című regénye. A helyszín Saint-Malo, az időpont 1939. Jocelyn, akinek férjét nem sokkal az esküvőjük után besorozták, a könyvekkel igyekszik vigasztalni, erősíteni önmagát és a németek által feldúlt francia vidéki kisváros közösségét. A németek a sok emberi kegyetlenkedés mellett nem kímélik a kultúra, a tudás világát sem, de Jocelyn nem hagyja annyiban, és az élete kockáztatása árán is védelmébe veszi azt. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy különös kapcsolat alakul ki a fiatal nő és a veszélyesnek bélyegzett könyvek elkobzására kijelölt német tiszt között.

Saint-Malo könyvtárosa
23.png

Saint-Malo könyvtárosa

Mario Escobar
Kossuth Kiadó, 2022.