Nincs engedélyezve a javascript.

Az otthon kényelme – könyvek kuckózós napokra

b24_blogcikkek_600x400.jpeg

Minden évben eljön az elcsendesedés időszaka, amikor a mindennapok hangsúlya az otthonunk kényelmére helyeződik. Előkerülnek a puha takarók, párnák, gyertyát gyújtunk és egy könyvvel a kezünkben élvezzük a nyugalmat, a melegséget. Ebbe a posztba olyan könyveket válogattunk a sikerlista kínálatából, amelyeket minden időben élvezet olvasni.


Az őszi-téli időszakban megesik, hogy a zord időjárást látva nincs sok kedvünk elhagyni az otthonunk meghitt környezetét. Ilyenkor a lakásunk az a tér, ahol meg kell találnunk azokat a hasznos, szórakoztató vagy épp pihentető tevékenységeket, amelyekkel lefoglalhatjuk magunkat, akár egyedül vagyunk, akár a családtagjaink, barátaink társaságában múlatjuk az időt.

A könyv a bekuckózós mindennapok állandó szereplője, hiszen a könyvolvasás minden időben feltölt, megnyugtat, elvarázsol, ráadásul olyan tevékenység, amelyet egyedül és társaságban is lehet élvezni. Egy borongós, a kültéri programoknak nem kedvező időszakban pedig pont erre van a legnagyobb szükségünk.

A párizsi csatlakozás
23.png

A párizsi csatlakozás

Lorraine Brown
Kossuth Kiadó, 2022.09.01.

Kezdjük a sort a sikerlistás könyvek közül egy romantikus kiadvánnyal, amely ideális választás, ha egy kis lelki feltöltődésre vágyunk. Lorraine Brown A párizsi csatlakozás című könyvének főszereplői, Hannah és Simon, épp Amszterdamba igyekeznek a fiú húgának esküvőjére. Vonatra szállnak, de még mielőtt megérkeznének, útjaik szétválnak a vonattársaságnak köszönhetően. Hannah a francia fővárosban köt ki, ahol egy rém idegesítő pasi társaságában kénytelen eltölteni az idejét a következő csatlakozásig. De 24 óra elteltével Hannah-ban felmerül a kérdés: kihez is akar igazából csatlakozni? Mert Párizs útjai most is, mint mindig, kifürkészhetetlenek.

Az Omega-faktor
23.png

Az Omega-faktor

Steve Berry
Gabo Kiadó, 2022.10.06.

A romantika vizeiről egy határozott csapással evezzünk át a toplista kínálatában a krimik világába. Steve Berry Az Omega-faktor című könyve azoknak lesz nagy kedvence, akik szeretik a misztikus történeteket, a történelem sötét múltjába nyúló rejtélyeket. A történet egy ősi szervezet szövevényes világába kalauzolja el az olvasóit, ahol a genti oltárkép titka mögött felsejlik egy évszázados véres küzdelem az igazságért.

A szajnai ismeretlen
23.png

A szajnai ismeretlen

Guillaume Musso
Park Könyvkiadó Kft., 2022.10.06.

Jöjjön még egy krimi a műfaj kedvelőinek! Guillaume Musso A szajnai ismeretlen című regénye erős felütéssel indul: egy rég eltemetett zongoraművészt élve halásznak ki a Szajnából. Az eset kapcsán felbolydul a párizsi művészvilág, mindenki valami elhallgatott, sötét titkot sejt a héttérben, amiről csak suttogni mernek. A fiatal művésznő volt vőlegénye egy félreállított rendőrrel karöltve szenvedélyesen veti bele magát a nyomozásba, hogy hamarosan egy macska-egér játék közepén találja magát.

A szerelem képlete
23.png
Bestseller könyvek

A szerelem képlete

Ali Hazelwood
Maxim, 2022.10.05.
Dream válogatás

A sok izgalom után térjünk vissza a megnyugtatóan ábrándos romantika világába. Mi másra is eshetne a választásunk, mint Ali Hazelwood A szerelem képlete című regényére, ami nemcsak romantikus fordulatokban gazdag, de számos vicces és kacagtató pillanattal is megörvendezteti az olvasóit. Olive nem hisz a tartós kapcsolatok kémiájában. Hogyan is hinne? Tudós, őt csak a tények érdeklik. Hogy bebizonyítsa legjobb barátnőjének, a tudomány soha nem hazudik, egy hirtelen ötlettől vezérelve, beleveti magát egy kapcsolatba az egyetem legszívdöglesztőbb, ugyanakkor legelviselhetetlenebb pasijával. Mi baj lehet? Ez csak egy kamukapcsolat! Egészen addig, amíg bizseregni nem kezd a szív és repkedni nem kezdenek azok a bizonyos lepkék a gyomorban.