Nincs engedélyezve a javascript.

Black Friday a Book24 könyves webáruházban

Iratkozz fel hírlevelünkre, nehogy lemaradj róla

blogcikkbelso.jpg

Az év vége közeledtével sokan már izgatottan várják a karácsonyi készülődést, az ajándékok beszerzését és az ünnepi hangulatot, de mielőtt teljesen belemerülnénk a karácsonyi készülődésbe, itt van az év egyik legizgalmasabb vásárlási eseménye: a Black Friday. 

Ebben a cikkben megnézzük a Black Friday eredetét, Magyarországon való megjelenését, valamint azt, hogy mit kínál a Book24 ezen a különleges napon.

A Black Friday eredete

A Black Friday eredete Amerikához köthető, hagyományosan az Egyesült Államokban tartották a Hálaadást követő pénteken. Ez a nap hivatalosan a karácsonyi vásárlási szezon kezdetét jelzi, ilyenkor az üzletek hatalmas kedvezményeket és akciókat kínálnak a vásárlóknak. A "Fekete Péntek" elnevezés azt a forgalmat szimbolizálja, ami ezen a napon bekövetkezik, ugyanis a könyvelésben a fekete szín a nyereséget, míg a piros szín a veszteséget jelenti. 

Habár ez a nap nem hivatalos szünnap, sokan mégis szabadnapot vesznek ki, csak azért, hogy korán reggel sorban tudjon állni az üzletek előtt, nehogy lemaradjon a legjobb ajánlatokról.

Black Friday Magyarországon

Bár a Black Friday eredetileg az Egyesült Államokban gyökerezik, az esemény az évek során az egész világon elterjedt, ez alól pedig Magyarország sem kivétel. Az első magyarországi Black Friday akciókat az online kiskereskedők és nagyvállalatok kezdték el néhány évvel ezelőtt. Az emberek hamar felismerték az alkalom jelentőségét és a Black Friday azóta is egyre népszerűbbé vált Magyarországon.

Az itthoni vásárlók számára ez egy remek lehetőség, hogy előkészüljenek a közelgő ünnepekre és megvásárolják azokat az ajándékokat, amiket régóta akarnak, de az áruk miatt eddig halogatták. Az esemény népszerűségét az is növeli, hogy a legtöbb üzlet és online kiskereskedő az egész hétvégére kiterjeszti az akciókat, így több napig élvezhetjük a kedvezményeket.

Black Friday a Book24-nél

A Black Friday alkalmával a Book24 is rengeteg fantasztikus ajánlattal készül a könyvek szerelmesei számára, így ez egy remek alkalom arra, hogy új könyveket szerezz be, legyen szó akár regényekről, szakácskönyvekről, vagy gyerekkönyvekről.

Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy kedvezményesen juss hozzá azokhoz a könyvekhez, amik már egy ideje a kívánságlistádon vannak.

Légy részese a Black Friday izgalmas világának, és indítsd el a karácsonyi készülődést egy kis előzetes vásárlással!