Nincs engedélyezve a javascript.

Diéta könyvek

dieta_book24_600x400.jpg

Az egészséges életmódra való átállás során számtalan kérdés merülhet fel bennünk. Milyen diétát válasszunk? Hogyan tudjuk tartósan fenntartani az elért eredményeket? Ebben a blogcikkben áttekintjük a legjobb diéta könyveket, amelyek segítenek eligazodni a számtalan módszer között, és utat mutatnak a sikeres életmódváltáshoz.

Miért fontos a diéta?

A diéta szó hallatán sokan a gyors fogyókúrákra gondolnak, azonban a valódi jelentése ennél jóval szélesebb körű. A diéta egy hosszú távú életmódváltást jelent, amelynek célja az egészség megőrzése, a betegségmegelőzés és a megfelelő testalkat fenntartása. Egy jól megválasztott diéta támogatja a szervezetet a mindennapi működésben és az egészségügyi problémák elkerülésében. A megfelelően összeállított diéta segíthet csökkenteni a krónikus betegségek kockázatát, javítani az energiaszintet, és hozzájárulni a mentális jóléthez is. A diéta könyvek olyan iránymutatásokat adnak, amelyek segítenek eligazodni az étrendi ajánlások és a különböző diétás trendek között, biztosítva, hogy az olvasó megtalálja a számára legmegfelelőbb megoldást.

Milyen típusú diéta könyveket találhatunk?

A diéta könyvek széles választéka áll rendelkezésünkre, attól függően, hogy milyen célt szeretnénk elérni. Vannak olyan könyvek, amelyek konkrét diétás terveket kínálnak, mint például a keto diéta vagy a mediterrán diéta. Ezek a könyvek részletesen bemutatják az adott diéta alapelveit, valamint recepteket és étkezési terveket is tartalmaznak. Más könyvek inkább az általános egészséges táplálkozásról szólnak, és segítenek a hosszú távú életmódváltásban.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő diéta könyvet?

A megfelelő diéta könyv kiválasztása során fontos figyelembe venni az egyéni célokat és preferenciákat. Az első lépés annak meghatározása, hogy mi a célunk a diétával: fogyás, izomépítés, egészségi állapot javítása vagy egy adott étrendi probléma kezelése. Ezt követően érdemes átnézni a könyvek tartalmát, és meggyőződni arról, hogy az adott könyv valóban praktikus és könnyen követhető tanácsokat ad.

 

A diéta nemcsak egy időszakos változtatás, hanem egy életre szóló útmutató az egészséges életmódhoz. A megfelelő diéta könyvek segítségével könnyebben megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb módszert, és tartósan fenntarthatjuk az egészséges életmódot. Kezdjük el még ma az olvasást, és lépjünk az egészséges életmód útjára!

Könyvajánló

Alan Aragon - Flexibilis diéta

Nem igazodsz el a különböző diéták állandóan változó világában? Nem csoda. Low carb, keto, zsírszegény, paleo és egyéb diéták, kimondhatatlan nevű étrend-kiegészítők és persze a mindenre is jó varázsszerek, mindez a végtelen frusztráció aknamezőjévé válik, kevés vagy semennyi fenntartható eredménnyel. Flexibilis diéta című új könyvében a több mint 25 éves táplálkozáskutatói és oktatói tapasztalattal bíró Alan Aragon segít, hogy véget vess a zűrzavarnak, és a siker útjára léphess. 

Alan felfedi a diéták legnagyobb titkát: azt, hogy nincs egyetlen diéta mind felett, amely mindenkinek megfelelne. A siker kulcsa egy olyan személyre szabott program megtalálása, amely az egyén igényeire van szabva, és segíti őt a céljait támogató, életre szóló szokások kialakításában. 

A Flexibilis diéta a legfrissebb kutatásokon alapuló, gyakorlatban tesztelt táplálkozási megközelítés, amely a makrotápanyag-egyensúlyra és a megfelelő élelmiszer-beszerzésre összpontosít, hogy a saját tempódban érhesd el étrendi és fizikai céljaidat. Egyszerűen követhető tervével Alan megmutatja, hogyan étkezz a meghatározott makrotápanyag-célokon belül, így elérhetővé és fenntarthatóvá téve a fogyást, elősegítve az egészséges táplálkozást, miközben nagyobb szabadságot élvezhetsz az ételválasztásban.

Flexibilis diéta

Flexibilis diéta

Alan Aragon
Jaffa Kiadó

Rákóczi Gabi MSc - Fogyás és glutén

Vajon a glutén étrendi elhagyása egyértelműen fogyáshoz vezet? Beválhat-e ugyanaz a diéta mindenkinél? 

A gluténmentes táplálkozás manapság divatosabb, mint valaha. Novak Djokovic, Gwyneth Paltrow, Victoria Beckham és még sorolhatnám, mind amellett köteleződtek el, hogy akár valós egészségügyi ok, akár saját döntés eredményeként, de kerülik a gluténtartalmú élelmiszereket. 

De vajon, ha a hízás-fogyás szempontból közelítjük meg a témát, hizlal-e a glutén? Ebben a könyvben számos aspektust figyelembe véve, elsődlegesen az egészségmegőrzés és ezzel együtt a normál testtömeg megőrzésének oldaláról tárgyaljuk a gluténtartalmú gabonák helyét az étrendünkben. 

Az ultrafeldolgozott élelmiszerektől a testünkön viselhető bioszenzoros érzékelőkig végignézzük, melyek azok a dolgok, amik manapság nehezítik, illetve támogatják a súlyvesztést. Persze csak akkor, ha élünk velük.

Fogyás és glutén

Fogyás és glutén

Rákóczi Gabi MSc
Scolar Kiadó Kft.

PhD Giles Yeo - Miért nem a kalóriák számítanak

Miért nem a kalóriák számítanak című művében Dr. Giles Yeo cambridge-i elhízáskutató megkérdőjelezi a hagyományos modellt, és bebizonyítja, hogy nem minden kalória egyenlő. Elmagyarázza, miért látszanak sikeresnek a népszerű fogyókúrás étrendek – legalábbis rövidtávon –, miért bizonyulnak végül mégis hibásnak, és megtudjuk, mi köze van környezetünknek a testméretünkhöz. 

Amint megértjük, miért nem számítanak a kalóriák, más döntéseket hozunk az ételek kiválasztásáról, és rájövünk, hogy mit kell számolgatnunk kalóriák helyett. Ez a gyakorlatias, tudományos alapokon nyugvó, tanulságos történetekkel teli kötet a létező legszórakoztatóbb diétás útmutató.

Miért nem a kalóriák számítanak

Miért nem a kalóriák számítanak

Hogyan futott tévútra a fogyás tudománya?

PhD Giles Yeo
Kossuth Kiadó

Molnár Dávid - MENTES táplálkozás!

A szerző, MOLNÁR DÁVID táplálkozási és életmód-tanácsadó saját magán is megtapasztalta a szélsőséges étrendek pusztító hatását, és most már évek óta segít azoknak a klienseinek, akik a különböző divatos fogyókúrák és elhibázott tanácsok következtében nemcsak nem érték el a kitűzött céljukat, de gyakran az egészségük és a pénztárcájuk bánta a szélsőséges étrendet. Könyvében rendet tesz a rengeteg téves elképzelés és félreértelmezett tudományos eredmény között, amelyekkel a tanácsadásai során találkozott. Amellett, hogy bemutatja, miért olyan károsak a hirtelen felkapott diéták, azt is megtudjuk, hogy egy kiegyensúlyozott, a középutat megtaláló, szerethető táplálkozás segítségével hogyan tudunk lefogyni és egészségesen élni.

MENTES táplálkozás!

MENTES táplálkozás!

Egészséges középút szélsőséges diétáktól és bűntudattól mentesen

Molnár Dávid
Jaffa Kiadó