Nincs engedélyezve a javascript.

Fábián Janka könyvek a Book24 kínálatában

fabian_janka_book24_600x400.jpg

Fábián Janka életrajza

Fábián Janka, eredeti nevén Mezei Johanna, 1973-ban született, és 14 éves korától Budapesten él. Kislányként sok időt töltött Kisnémediben, ahol nagymamája lakott. A Miskolci Egyetemen angol és történelem szakon végzett, majd később az Eötvös Loránd Tudományegyetemen francia szakon is diplomát szerzett. Az írás mellett angol-francia nyelvtanárként dolgozik. Munkájának elvesztése után kezdte megvalósítani régi regényterveit, és kezdetben saját maga és családja finanszírozta könyvei megjelenését.

Írói álnevét nagymamája iránti tiszteletből választotta, akit Fábián Johannának, azaz Jankának hívtak. Az írás mindig is gyermekkori álma volt, így naplóírással kezdte, ami később egyre összetettebb történetek megalkotásához vezetett. Első regénye félig szerzői kiadásban jelent meg, és azóta a romantikus trilógiájával vált ismertté, melyben a történelem és a romantika harmonikusan összefonódik.

Fábián Janka irodalmi munkássága

Fábián Janka történelmi regényei egyedülálló módon tárják fel a múltat, és romantikus szálakat szőnek a történetekbe. Minden könyvében fellelhetjük a történelem egy darabját, de vannak művei, amelyekben a romantika hangsúlyosabb szerepet kap. Janka írásainak közös vonása a gördülékeny fogalmazás, a magával ragadó történet, a kiszámíthatatlanság és az olvasónak nyújtott utolérhetetlen élmény.

Az írónő első sikereit az Emma trilógiával érte el, amely az Emma szerelme, az Emma fiai és az Emma lánya című regényekből állt. E művek megjelenésüket követően hetekig vezették a magyar eladási listákat. Azóta Fábián Janka már majdnem a huszadik köteténél tart, amelyben regények, novellák és e-könyvek egyaránt megtalálhatóak.

A könyvek olvasása közben nemcsak izgalmas kalandokat élhetünk át, hanem megismerhetjük a történelmi családregények alapos kordokumentálásának nehézségeit is. Az írónő különös figyelmet fordít a helyszínek, épületek és emberi szokások hiteles bemutatására, így olvasóként valóban magunkénak érezhetjük a múltat.

Fábián Janka könyvajánló

A könyvárus lány

A tizenéves Julcsi a zord ötvenes évek Budapestjén nő fel. Zárkózott, könyvszerető kislányként az irodalom világában keresi a boldogságot. Az ötvenhatos forradalom véres eseményei elől menekülésre kényszerül, és a kalandos útja során egy távoli amerikai kisvárosba érkezik, ahol rokonainál próbálja megtalálni a helyét. A történet középpontjában az álma áll: Julcsi szeretné megnyitni saját könyvesboltját. Az ő küzdelme, hogy a múlt árnyai és az új kihívások között boldog lehessen, egy igazi érzelmi utazásra invitálja az olvasót.

A könyvárus lány

A könyvárus lány

Fábián Janka
Libri Könyvkiadó

Történelem és romantika

Ez a könyv a magyar történelem izgalmas eseményeit és alakjait mutatja be, akik a regények lapjain elevenednek meg. A történetek között találkozhatunk olyan emberekkel, mint egy külvárosi gépírólány, aki Hollywood hőskorának egyik legnagyobb filmcsillagává válik, vagy éppen egy erdélyi grófkisasszony, aki az angol királyi család szépanyja lesz. Janka műve kiválóan ötvözi a valós történelmi eseményeket a fikcióval, lehetővé téve az olvasók számára, hogy élvezetes és tanulságos módon ismerkedjenek meg a múltunkkal. E művek révén nem csupán szórakozunk, hanem felfedezhetjük a történelem rejtett titkait is.

Történelem és romantika

Történelem és romantika

Szerelmek, hősök és kalandok a magyar históriából

Fábián Janka
Central Könyvek

Ida titkai

Két fiatal lány története, akiket több mint száz év választ el egymástól, de egy ütött-kopott napló összehozza őket. Zelma, a fiatal építész, és Kinga, a szakdolgozatát író egyetemista, párhuzamosan felfedezik Kecskemét múltját és jelenét. A napló és a benne rejlő titkok révén a két lány kapcsolata életük döntő pillanataiban is hatással van egymásra. A történet nem csupán a nosztalgiáról szól, hanem arról is, hogy miként formálja a múlt a jelent, és milyen kincseket rejthet a város, ahol felnőttek.

Ida titkai

Ida titkai

Fábián Janka
Libri Könyvkiadó

Az utolsó boszorkány lánya

A regény középpontjában Zsófia áll, aki a Habsburg-trónörökös, József főherceg házasságának közelgő hírét fogadja szomorúan. A lány titokban rajong a főhercegért, de hamarosan beleszeret Kolosy Károlyba, a királynő testőrébe. A történet Párizsban folytatódik, ahol Zsófia élete összefonódik a Habsburg család sorsával. A francia forradalom viharai közepette a fiatal lány kénytelen szembenézni a politikai intrikákkal és a családja jövőjével, miközben megpróbálja megőrizni a saját álmait és szerelmét. A regény tele van érzelemmel, feszültséggel és váratlan fordulatokkal, amely elragadja az olvasót.

Az utolsó boszorkány lánya

Az utolsó boszorkány lánya

Fábián Janka
Libri Könyvkiadó