Nincs engedélyezve a javascript.

Felelősséggel a Földért – ismeretterjesztő könyvek a környezetvédelemért

muanyagmentesb24_blogcikkek_600x400_jpeg.jpg

Javában benne járunk a Műanyagmentes júliusban, amely kezdeményezés célja, hogy próbáljunk alternatív megoldásokat találni minden olyan termékre, amely egyszer majd műanyag hulladékként végzi. A friss könyvajánlónkba válogatott ismeretterjesztő könyvek is a környezetvédelem fontosságára, illetve azokra a környezeti problémákra hívják fel a figyelmet, amelyekkel nap nap után szembesülünk.

Mindannyian érzékeljük, hogy egyre nagyobb környezeti problémákkal kell megküzdenie az emberiségnek és ezek közül is a műanyagok okozta szennyezés a legégetőbb. A környezetbarát termékekkelszemben az eldobható műanyagok gyártása és használata hatalmas mennyiségű szemetet és káros anyagot generál, amelyek negatív hatással vannak az élővilágra és az ökoszisztémákra.

Könyvekkel a felelős környezetvédelemért
Számtalan olyan eszköz van azonban a kezünkben, amelyekkel elérhetjük azokat a társadalmi változásokat, amelyek révén a Föld még a jövő generációi számára is élhető bolygó marad. Talán nem mondunk meglepőt azzal, hogy a könyvek adják a rendelkezésünkre álló lehetséges eszköztárak egyik ilyen csoportját.

Miért? Mert nemcsak értelmes kikapcsolódást és szórakoztatást nyújtanak, hanem pl. a tudományos könyvek vagy az ismeretterjesztő kiadványok olyan hatalmas potenciállal rendelkeznek, amelyek révén sok emberhez juttathatjuk el a tudatos, felelős környezetvédelem fontosságát erősítő információkat, az azt támogató megoldásokat, alternatívákat, ötleteket, tippeket.

Környezetvédelmi témájú könyvek
A környezetvédelemről szóló kiadványokból jobban megismerhetjük és átláthatjuk a környezeti problémákat, továbbá inspirációt nyerhetünk belőlük a fenntarthatóbb életmód megvalósításra is. A könyvekből szerzett tudás és információhalmaz segíthet abban is, hogy egyre tudatosabb döntéseket hozzunk a mindennapi tevékenységeink során és motivációt gyűjtsünk a szükséges változtatásokhoz.

Erdős László – Hogyan mentsünk bolygót? – A természetvédelem története című könyve a környezetünkkel kapcsolatos felfogásbeli fordulat szükségességére hívja fel a figyelmet. A szerző szerint az ember sokáig úgy tekintett az őt körülvevő állat- és növényvilágra, mint egy végtelenül kihasználható forrásra. Itt az ideje, hogy meglássuk: a környezetünk becses és megőrzendő kincs! Az élővilágnak mi is a részesei vagyunk és nem dughatjuk homokba a fejünket, mert a mi jóllétünk szoros összefüggésben áll a kék bolygó jóllétével.
A könyv végigveszi a környezetvédelem történetét és ezzel párhuzamosan felvillantja a legnagyobb kihívásokat és feladatokat, amelyekkel szembe kell néznünk, ugyanakkor inspirációt is nyújt a zöldebb mindennapokhoz.

Hogyan mentsünk bolygót? - A természetvédelem története

Hogyan mentsünk bolygót? - A természetvédelem története

Erdős László
Libri Könyvkiadó Kft, 2023.05.08.
Kaleidoszkóp Könyvek

Frank Schätzing – Mi van, ha megmentjük a világot? című ismeretterjesztő kötete egy thriller főszereplőjévé teszi az olvasót. Ez egy emberemlékezet óta íródó történet, amely folyamatosan váltogatja a címeit, a legfrissebb pedig épp nem más, mint Klímaválság. Ebben a sztoriban kell megtalálni, sőt megállni a helyünket a lehető legjobb módon, hogy legyen még hely a folytatásnak. A boldog, kielégítő, a jövő generációinak is helyt adó folytatásnak. Ehhez sok mindenre van szükség: tudásra, akaraterőre, pozitív gondolkodásra, na meg egy kis személyes hősiességre.
A szerző megismerteti velünk a jelenlegi helyzetet, felvonultatja az előadás szereplőit, a gazdasági és politikai környezetet, majd szélesre tárja az ablakot, hogy szembesülhessünk a ránk váró feladatokkal. De nem hagy minket magunkra, mert rögtön megmutatja a lehetőségeket is, amelyekkel elkerülhetjük a katasztrófát és egy jobb világot építhetünk.

Mi van, ha megmentjük a világot?

Mi van, ha megmentjük a világot?

Tippek túlélni vágyóknak

Frank Schätzing
Athenaeum Kiadó, 2023.02.27.

Használjuk ki a könyvekben rejlő tudást, erőt és információt, hogy pozitív változtatást hozhassunk a világba!