Nincs engedélyezve a javascript.

Geronimo Stilton: A rágcsáló riporter kalandjai

7eb26a314037f2b0ec026d7a8ad429c2-1.webp

Geronimo Stiltont szinte mindenki ismeri, de azt, hogy hogyan született meg ez a karakter Elisabetta Dami fejében, azt csak kevesen tudják. A tizenhárom éves Elisabetta az apja saját könyvkiadójában tette meg az első lépéseket az írói pálya felé és már tizenkilenc évesen megírta első történetét. Később mikor rájött, hogy nem lehet gyereke, elkezdett önkénteskedni különböző gyermekkórházakban, ahol vicces és kalandos történeteket mesélt a gyerekeknek egy félénk, kedves és ügyetlen egérről: Geronimo Stiltonról! Úgy tűnt a gyerekek szeretik ezeket a történeteket, így kezdte el írni Geronimo kalandjait, amelyekből hamarosan könyvek lettek. Mára már 49 különböző nyelvre fordítják le őket és kb. 180 millió példány kelt el belőlük a világ minden táján. 

Az írónőről:

Elisabetta  szeret utazni és felfedezni a Föld közeli és távoli természeti környezetét egyaránt. Szenvedélye a régészet, és olyan legendás helyszíneken járt már, mint a titokzatos Machu Pichu és Peru romjai, a gízai piramisok Egyiptomban, vagy a mexikói Chichen Itza. Imádja a világ összes országát, úgy tartja mindegyiknek megvan a maga szépsége és lenyűgöző egysége, de a szívében első helyet foglal el az az ország, ahol született és él, Olaszország. Bejárta a legvadabb természeti környezeteket, különböző emberekkel és kultúrákkal ismerkedett meg, sok új barátra tett szert, és mindegyiktől sokat tanult. Dami kicsi kora óta imádja a természet minden formáját, a tengert annyira, hogy legyőzve tengeribetegségét még vitorlásvizsgát is tett, sőt később repülőgép-pilóta és ejtőernyős engedélyt is kapott. 20 évesen egy szál hátizsákkal bejárta a világot. Továbbá abban a megtiszteltetésben volt része, hogy hivatalosan is örökbe fogadta két bennszülött amerikai törzs is: a Hopi népe és a Cherokee népe.

Geronimo Stilton-ról:

Geronimo Stilton történetei egyaránt kalandosak és szórakoztatóak, tele vannak izgalmas fordulatokkal, de mellőznek minden túlzást és közönségességet. Geronimo kétbalkezessége által kelt szimpátiát az olvasóban, együtt sírunk, együtt nevetünk vele, és együtt örülünk a történetek végén, mert végül minden veresége sikerré válik. Tetteivel és sajátos öniróniájával örökérvényű értékeket közvetít, mint a család és barátok szeretete, a tisztelet vagy a segítőkészség. Geronimo nem egy tipikus hős, hiszen nem erős, nem izmos és gyakorlatilag mindentől fél, ennek ellenére végül mindig győz. Mindig képes a dolgok jó oldalát nézni, így aztán humorérzékének és barátai segítségének köszönhetően eléri célját, megoldja a nehéz helyzeteket. Elesettségét nézve, azzal bíztathatjuk magunkat, ha még ennek a kétbalmancsos Geronimónak is sikerül, akkor tényleg minden félelem és nehézség legyőzhető! Így nézve tehát mondhatjuk, hogy a boldog befejezés nem csupán illúzió, hanem egy reménysugár. Geronimo megtanít bennünket arra, hogy bízzunk, hogy ne bátortalanodjunk el és hogy építsünk egy szebb jövőt.

És hogy kicsoda Geronimo Stilton? Rágcsáliában született, Egér-szigeten. Diplomamunkáját a rágcsálóirodalom toponímiájából és összehasonlító ősegérkori filozófiából írta. Geronimo Rágcsália legolvasottabb napilapja, a Rágcsáló Hírek főszerkesztője. Az újságot nagyapja, Világjáró Vilmos alapította. Szabadidejében Geronimo 18. századi antik sajthéjdarabkákat gyűjt, de legszívesebben nagy sikerű történetek írásával foglalatoskodik. Könyveit 52 nyelvre fordították le, és több mint 187 millió példányban adták el világszerte.

Az összes Stilton-kaland megismeréséhez persze nincs jobb választás maguknál a könyveknél, amelyek elérhetőek a Book24 kínálatában.

Könyvajánló

A Csokoládé-dombság óriásai

Hatalmas, pusztító lábnyomok tartják rettegésben a Csokoládé-dombság lakóit. Lehet, hogy visszatértek az óriások, akikről a sziget ősi legendái mesélnek? Mindenbebele Cincogó barátommal a rejtély nyomába eredtünk! A Mulatságos történetek sorozat köteteiben Geronimo Stilton meséli el kalandjait. És ő aztán tényleg soha nem unatkozik! Családjának és barátainak köszönhetően gyakran keveredik igazán bajuszborzoló, ám mindig extraegeresen mulatságos események középpontjába.

A Csokoládé-dombság óriásai

A Csokoládé-dombság óriásai

Geronimo Stilton
Kolibri Kiadó, 2024.04.10.

Éjsötét köd

Galád tolvajok használják ki az éjsötét ködöt, amely időről időre Cindonra telepedik. De mi ez a furcsa természeti jelenség? És miért látni denevéreket fényes nappal? Csupa rejtély vagyis Sherloccónak és hűséges segédjének (nekem!) való nyomozói feladat! 

A nyomozás ezúttal is Cindon rejtélyes városának legfurcsább nyomozóirodájából indul, amely a Fondor utca 13. szám alatt található. Itt tevékenykedik a híres-neves, különc nyomozó, Sherlocco, aki minden rejtélyt felgöngyölít - segédje pedig nem más, mint Geronimo Stilton. Gyanús körülmények, megérzések, bizonyítékok, bűnbakok… Nincs olyan ügy, amelyről ne rántaná le a leplet Sherlocco, aki egy cseppet sem fajankó!

Éjsötét köd

Éjsötét köd

Geronimo Stilton
Kolibri Kiadó, 2024.04.10.
Nyomozni hív Sherlocco

A nagy visszatérés a Fantázia Birodalmába

Micsoda kalanddá változhat egy békés, kandalló előtt ücsörgős este! Egyik pillanatról a másikra a Tűztollú Főnix hátán találtam magam, és már repültünk is a Fantázia Birodalma felé. Minden eddiginél különösebb kalandok vártak rám: hét legendás kincset kellett felkutatnom. Titokzatos és veszélyes vidékeken jártam, de még ennél is ijesztőbb volt, hogy Florianna viselkedése apránként egyre furcsább és ridegebb lett... Vajon mi folyik itt? És miért van szüksége ezekre a veszedelmes erővel bíró tárgyakra? 

Kedves rágcsálóbarátaim, tartsatok velem, repüljünk együtt a tündöklő Tűztollú Főnix hátán! Keressük meg közösen a bűvös erejű kincseket a Fantázia Birodalmának legtitokzatosabb vidékein, és derítsük ki Florianna különös viselkedésének okát, a barátság nevében! Mesés kaland lesz, nekem elhihetitek!

A nagy visszatérés a Fantázia Birodalmába

A nagy visszatérés a Fantázia Birodalmába

Geronimo Stilton
Kolibri Kiadó, 2024.03.27.
A Fantázia Birodalma

Geronimo Stilton, a riporter 8. - Hipnózis

Geronimo Stilton, riporter és a Rágcsáló Hírek fő­szerkesztője az utóbbi időben annyira túlhajszolta magát, hogy nagy­-nagy szüksége lenne egy kis pihenésre. Trappola mesél neki egy specialistáról, a Nagy Patkámiról, aki hipnózissal segít az ügyfelei­nek ellazulni. Nem sokkal azután, hogy Geronimo találkozik a hipnotizőrrel, Rágcsáliát bűnözési hul­lám sújtja, ráadásul Geronimo még fáradtabbnak tűnik, mint valaha! Valami egészen különös dolog történik, a sokkoló magyarázat pedig biztosan cím­lapsztori lesz!

Geronimo Stilton, a riporter 8. - Hipnózis

Geronimo Stilton, a riporter 8. - Hipnózis

Geronimo Stilton
Vad Virágok Kiadó, 2023.12.04.
Geronimo Stilton: A riporter-sorozat