Nincs engedélyezve a javascript.

Hűtsd le magad! – Ezek a könyvek rejtik a legfinomabb koktélrecepteket

koktelb24_blogcikkek_600x400.jpeg

A nyári melegben a frissítő italok nagy népszerűségnek örvendenek. Milyen jó lenne, ha otthon is tudnánk keverni magunknak egy finom, hűsítő koktélt! Blogbejegyzésünkbe olyan recept könyvek kínálatából válogattunk, amelyek segítségével mi magunk is bátran belefoghatunk egy-egy koktél recept elkészítésébe.

Mindannyian másképp próbáljuk lehűteni magunkat a forró nyári napokon. Ki a vízparti programokra esküszik, ki egy elsötétített szobában próbálja túlélni a kánikulát, ki ventilátort vesz, ki pedig beleveti magát a receptkönyvek világába és hűsítő ételekkel, italokkal igyekszik enyhíteni a forróság érzetén.

Inspiráció, kreativitás, olvasnivaló
Nyáron egy koktélreceptes könyv igazi kincs lehet a könyvespolcon, hiszen nemcsak kreatív ötleteket, inspirációt meríthetünk belőle, hanem izgalmas olvasnivalót is találhatunk benne. Sok ilyen könyv tartalmaz történelmi háttérinformációkat a koktélok eredetéről és fejlődéséről, valamint érdekes történeteket az egyes italokkal kapcsolatban. Így koktélkészítés közben nemcsak a gyakorlati képességeinket fejleszthetjük, hanem új dolgokat is tanulhatunk a nyári frissítő szomjoltók kultúrájáról és hagyományairól.

Legyél szakértő!
Egy koktélreceptes könyv nem egyszerűen csak különböző receptek gyűjteménye. Gyakran tartalmazza a koktélkészítéshez szükséges alapvető ismereteket és technikákat is. Megtanulhatjuk belőle, hogyan kell helyesen keverni, rázni vagy éppenséggel keverőpohárban kavarni az egyes italokat, hogyan választhatjuk ki a megfelelő alkoholokat és egyéb hozzávalókat.

Ezután pedig a könyvekből nyert tudással magabiztosan és professzionálisan készíthetjük el saját italainkat, amelyekkel garantáltan lenyűgözünk bárkit, aki beugrik hozzánk egy kis kóstolóra.

Ha azon törjük a fejünket, mi lenne a legjobb könyv ajándékba egy vérbeli gin tonic recept kedvelő ismerősünknek, akkor Kocsis Lilla, Nagy Zoltán – Ultimate Guide to Gin – Gin&Tonikok és egyéb koktélok című kiadványa remek választás lehet. A könyvből megismerhetjük a jelenleg reneszánszát élő, méltán népszerű ital történetét, és a kultúrtörténeti áttekintésen túl egy-két izgalmas gines recepttel is gazdagodhatunk a szerkesztők jóvoltából.

A rendkívüli alapossággal megírt könyv a szakmabelieken túl azok számára is tartogat számtalan érdekességet, akik még csak most ismerkednek a ginek világával. Egyebek között részletesen megismerhetjük a gingyártás technológiáját, a legismertebb ginmárkákat és azok készítőit. Ezeken túl olyan kulisszatitkokra is fény derül a kötetben, mint hogy mire érdemes figyelni kóstoláskor, vagy épp mi a titka a tökéletes gin-tonik párosításnak.

Ultimate Guide to Gin - Gin&Tonik és egyéb koktélok - Bővített kiadás

Ultimate Guide to Gin - Gin&Tonik és egyéb koktélok - Bővített kiadás

Kocsis Lilla, Nagy Zoltán
BOOOK, 2023.06.21.

Második könyvajánlatunk szintén Kocsis Lilla és Nagy Zoltán nevéhez kötődik. A Keverd, rázd, öntsd! című kötet a klasszikus koktélok világába enged bepillantást. A szerzőpáros azokat a recepteket gyűjtötte egy csokorba, amelyek meghatározó szereplői a hazai koktélfogyasztásnak. A receptek nemcsak az egyes koktélok összetevőit tartalmazza, hanem történeti összegzéseket is, letűnt korokat megidézve.

Keverd, rázd, öntsd!

Keverd, rázd, öntsd!

Klasszikus koktélok mindenkinek

KOCSIS LILLA, Nagy Zoltán
BOOOK, 2021.

Tristan Stephenson – Rumforradalom című könyvével egy másik univerzum, a rum világa tárul fel előttünk, amely egy mindennél izgalmasabb történet ördögökkel, kalózokkal, csempészekkel.

A könyv segítségével bejárhatjuk a legizgalmasabb rumlepárlókat, megismerhetjük a rum készítését a cukornádültetéstől egészen az egyedi érlelési technikákig. A szerző végig fogja a kezünket, segítségével megtalálhatjuk a nekünk megfelelő rumot és megtanulhatjuk elkészíteni a legnépszerűbb rumos koktélokat.

Rumforradalom

Rumforradalom

Minden, amit tudni érdemes a lepárlástól a kóstoláson át a koktélokig

Tristan Stephenson
HVG Kiadó Zrt., 2022.12.21.