Nincs engedélyezve a javascript.

Jakupcsek Gabriella könyvek a Book24 kínálatában

jakupcsek_600x400.jpg

Jakupcsek Gabriella 1963-ban született Budapesten, ott is érettségizett a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. 1981-ben felvételt nyert a Színház-és Filmművészeti Főiskolára, azonban két évvel később abbahagyta tanulmányait, ugyanis elmondása szerint sosem tudott más bőrébe belebújni, így nem érezte jól magát a színpadon, ahol más embert kellett alakítania. Végül az ELTE-n végzett művészettörténet, valamint magyar és általános nyelvészet szakon. Később elvégezte a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Újságíró Iskoláját is, valamint hallgatója volt a Nemzetközi Újságíró Iskolának Párizsban.

Számos vetélkedő vezetője és szereplője is volt már, vezetett magazin műsorokat és különböző show-kat, emellett pedig dolgozott már rádióban és könyveket is ír. 

1998-ban kiérdemelte a Legjobb Női Műsorvezető díjat, 2007-ben pedig Pro-Európa díjat kapott, amiért sokat tett Magyarország Európai uniós elismeréséért. Megkapta még az Antistigma-díjat, is amelyet azoknak a médiaszakembereknek adnak, akik munkájukkal a mentális betegségekkel küzdők diszkriminációja ellen küzdenek. 

Közel tíz évig dolgozott a Magyar Televízió szerkesztőjeként, műsorvezetőjeként és rovatvezetőjeként. Ezen kívül volt a TV2, a Danubius Rádió és az ATV munkatársa is. Miután kirúgták a köztévétől tele volt a feje gondolatokkal, ötletekkel, történetekkel, így amikor megkereste egy kiadó egy közös könyv ötlettel, bár vonakodva, de végül elfogadta az ajánlatot.

Az évek során Gabriellának számtalan kötete jelent meg, amelyek munkájából adódóan olyanok mint a beszélgetések, csak annyi a különbség, hogy itt ő a kérdező és a válaszadó is. Véleménye szerint könyvei szubjektívek, lehet velük egyetérteni és vitatkozni is, csak egyet nem lehet: közömbösnek maradni. Gyakran feszeget különböző tabutémákat, előszeretettel beszél az anyaságról, a gyermekvállalásról, a munkatapasztalatairól, továbbá arról, hogy számára mit jelent a nőiesség. Szerinte az önszeretet és önelfogadás elengedhetetlen ahhoz, hogy a lehető legboldogabban tudjuk felhasználni a rendelkezésünkre álló időt ezen a Földön.

Könyvajánló

Csakazértis szerelem

Fiatal korunkban általában azért küzdünk, hogy megszerezzünk egy férfit, majd azért, hogy megtartsuk. Aztán sokak számára az válik fő kérdéssé, hogy hogy viselje el őt, ne adjisten hogyan szabaduljon meg ettől az egykor oly csodálatos férfitől. De miért lenne törvényszerű, hogy akiért eleinte ölni tudnánk, azt később meg tudnánk ölni? Valóban el kell veszítenünk a legjobb, legizgalmasabb, leginspirálóbb dolgokat, amiket egy párkapcsolat nyújtani képes? Miért ne őrizhetnénk meg hosszú évtizedeken át, és miért ne fedezhetnénk fel benne új dolgokat? Vagy új műsorhoz új férfi kell? Miért ne élhetnénk át a szenvedélyt, az intimitást, igen, a szerelmet csak azért, mert a bőrünk már csak egyre drágább krémeknek köszönhetően bársonyos? Miért lenne alacsonyabb az árunk a húspiacon, mert már nem fiatal pipik vagyunk, hanem öregedő tyúkok? Miért ne találhatnánk rá akár a B oldalon a másik felünkre, csak azért, mert az A oldal ezt nem pörgette ki nekünk? És egyáltalán: tényleg mindenkinek szüksége van egy állandó társra a boldogsághoz?

Csakazértis szerelem

Csakazértis szerelem

Jakupcsek Gabriella
21. Század Kiadó, 2024.05.17.

A napos B oldal - Van élet a 40 után

Hidd el nekem, tényleg van élet a negyven után! Elmúltam hatvan, szóval csak tudom. Persze nem mondom, hogy az elmúlt két évtized sétagalopp lett volna. És a következők is bőven tartogathatnak nehézségeket, mégis azt mondom, a B oldal igenis lehet napos. 

Hőhullámok, váratlanul felszaladó kilók, pánikroham a próbafülkében, helló helyett csókolom, egyre több fiatalabb és egyre kevesebb idősebb kolléganő a munkahelyen. Ugye ismerős? 

Sok a kérdőjel, és a legtöbb épp önmagaddal kapcsolatos. Ez a könyv azért született, mert azt hiszem, tudom, mit érzel, tudom, min mész keresztül. És bár varázsló én sem vagyok, mégis szerettem volna melléd állni, és elmesélni, hogy mik az én személyes tapasztalataim a változókorról és a fiatalság talán mégsem annyira fájó elmúlásáról. 

Segítségemre volt több nagyszerű szakember, akik fontos gondolatokat, tanácsokat fogalmaznak meg többek között a párkapcsolat, a karrier, az egészségmegőrzés, szépség és öltözködés témájában. 

Velük együtt szeretném megmutatni: igenis tudsz teljes és tartalmas életet élni ötven-, hatvan-, hetven-évesen is, sőt. Támogatlak benne, hogy találd meg a szépséget a mindennapokban és magadban is. 

Gondolkodjunk közösen az életstratégiádon, hogy el tudd fogadni, mi több, hasznodra tudd fordítani az évek múlását. Mindehhez legyen a mottónk, amely sok mindenen átsegít: Önismeret és derű! Tarts velem a napos B oldalra! 

Szeretettel várlak, 

Jakupcsek Gabriella

A napos B oldal
Bestseller könyvek

A napos B oldal

Van élet a 40 után

Jakupcsek Gabriella
21. Század Kiadó, 2023.05.15.

Alul semmi? - Esélyek és veszélyek COVID idején

A Covid valamennyiünk életét kibillentette a megszokott kerékvágásból. De vajon hogyan tekintünk ezekre a változásokra, veszélyként vagy esélyként? Ezt a kérdést járja körül új könyvében a népszerű televíziós műsorvezető, aki a karanténidőszak alatt is végig dolgozott, közérzeti talk show-ja adásaiban folyamatosan tudósítva mindarról, ami a járvány és a lezárások nehézségei kapcsán a legjobban érdekelt minket, nézőket. Hogyan vált a koronavírus jelképévé az alul semmi, amikor otthonról online dolgozva, felül szépen felöltözve, alul viszont pizsamanadrágban próbáltuk fenntartani a normalitás látszatát? Miért lettek a hétköznapok hősei a futárok? Hogyan vizsgázott az egészségügy és a digitális oktatás? Hogyan bizonyosodott be a kultúráról, hogy az a túlélésünk záloga? Mennyire viselt meg minket az emberi kapcsolatok hiánya, amikor a mindennapjainkból eltűnt a puszi, az ölelés, a kézfogás?
Amikor hónapokon keresztül csak maszkban és távolságot tartva találkozhattunk a számunkra legkedvesebb emberekkel, amikor el kellett fogadnunk, hogy nincs húsvét, nincs karácsony, nincsenek családi ünnepek? A szerző feszültségekkel teli, tanulságos történeteket oszt meg velünk a saját és mások életéből, gondolataival további töprengésre késztet, és mindezt kultúrtörténeti érdekességekkel egészíti ki, hiszen a járványok évszázadok óta kísérői az emberiség történetének. Hogyan tovább? – teszi fel a kérdést Jakupcsek Gabriella. Mindannyian súlyos veszteségeket szenvedtünk, ám ezt az embert próbáló időszakot felfoghatjuk úgy is, mint ami továbbvisz a fejlődés útján. Hozzásegíthet ahhoz, hogy megtanuljunk hatékonyabban bánni értékes életidőnkkel, megszabaduljunk fölösleges terheinktől, és csak azt tartsuk meg, ami valóban támogat. A történtekkel szembenézni, a megfelelő következtetéseket levonni, és az új körülményekhez alkalmazkodni most is, mint mindig, megúszhatatlan.

Alul semmi?

Alul semmi?

Esélyek és veszélyek COVID idején

Jakupcsek Gabriella
Jaffa Kiadó, 2021.

Megúszhatatlan - Ahogy a gyerekeimnek elmesélem

Kislánya rengeteg telefonbeszélgetését végighallgatja különféle témákról, és természetesen felteszi a maga kérdéseit, amelyek sokszor megdöbbentően elgondolkodtatóak. Egy ilyen alkalommal merült fel a könyv alapötlete: hogyan válaszoljuk meg a gyerekeink kérdéseit, amit olyakor mi magunk is nehezen értünk az életből?

A könyvben szó esik mindenről, ami számára fontos, értékes, ami mellett érdemes kiállni, így a gyerekkori internethasználatról és annak buktatóiról, a női lét nagy kérdéseiről, a kudarcok és a hírnév kezeléséről vagy épp gyermekkori emlékeiről. Olvashatunk mindarról, ami vele, körülötte és a nagyvilágban zajlik. Mindarról, amit anyaként, nőként, a hivatását alázattal és maximalizmussal végző emberként történik vele.

A könyvet olvasva a műsorvezetőtől megszokott könnyed, mégis komoly, önironikus hang elevenedik meg. Jakupcsek bensőségesen társalog, kérdez és válaszol – nem csak a stúdióban, a stúdió falain kívül is.

Megúszhatatlan

Megúszhatatlan

Ahogy a gyerekeimnek elmesélem

Jakupcsek Gabriella
Jaffa Kiadó, 2016.

Fedezd fel Jakupcsek Gabriella könyveit a Book24 kínálatában, amelyek inspirációt és motivációt biztosítanak az olvasóknak.