Nincs engedélyezve a javascript.

Játékos fejlesztés – könyvek, amelyekkel gyerekjáték a tanulás

b24_blogcikkek_600x400_jpeg-2.jpg

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy tudni, képezni magunkat jó dolog, mégis megesik, hogy negatív felhangok kapcsolódnak az ismeretszerzés folyamatához. Könyvajánlónkba olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyek a játékos fejlesztésre helyezik a hangsúlyt és amelyekkel szó szerint gyerekjáték a tanulás.
Okosnak lenni jó. Tudni jó. De magolni, tankönyvek, szakkönyvek felett görnyedni, végeláthatatlan jegyzetekből kikeresni a lényeget, száraz tételeken átrágni magunkat közel sem az az élmény, amelyre vágyunk.


Hatékony tanulás

Az ember edukációhoz való hozzáállása kihatással van az egész életére, meghatározza a problémákhoz és a megoldásukhoz való viszonyát, de még a gondolkodásmódját is. Ezt a folyamatot kisgyerekkorban kell elkezdeni, de a hatékony tanulásra való ösztönzés egyáltalán nem egyszerű feladat. Különösen akkor, ha az unalmasabbik végéről próbáljuk megfogni a dolgot.

Játékos tanulás

Sokan nehezen tudják elképzelni, hogy van más módja is az ismeretszerzésnek, mint hogy könyvek, dokumentumok, nyomtatványok fölé hajolva próbáljuk meg a fejünkbe tömni a legfontosabb tudnivalókat.

Pedig van! És bármennyire is meglepő, igenis lehet úgy tanulni, hogy közben jól érezzük magunkat. A játékos, fejlesztő tanulás során éppen a játékosság az, amely gyerekkorban például a legtöbbet adja a folyamathoz, amelynek segítségével a gyerekek alapvető készségeket és ismereteket tudnak elsajátítani.

Könyvajánlónkba a játékos tanulást elősegítő könyvek sorában az első választottunk Martin Zahn, Stephan Ute, Susanne Kortmann – Logico Piccolo – Ismeretek: Az idő című foglalkoztatója, amelyből a gyerekek megtanulhatják az évszakok, hónapok, napok egymáshoz való viszonyát, az idő általános fogalmát, felfedezhetik a dátumok írásmódjai közötti különbségeket. A feladatlapok középpontjában az időbeli tájékozódás áll: milyen tevékenységhez mennyi idő szükséges, hogyan kell és lehet értelmezni egy menetrendet, mit jelent a menetidő stb.

Logico Piccolo 3463a - Ismeretek: Az idő

Logico Piccolo 3463a - Ismeretek: Az idő

Martin Zahn, Stephan Ute, Susanne Kortmann
Tessloff és Babilon Kiadói Kft, 2023.02.02.
LOGICO Piccolo sorozat

Kriston-Bordi Zsuzsanna - DIFER Fejlesztő füzetek – Számolás című tankönyve az elemi számolási készség elsajátításához nyújt játékos segítséget a még kialakulatlan számfogalom és manipulatív számolás megfelelő megalapozásával.

DIFER Fejlesztő füzetek ? Számolás (MS-9330V)

DIFER Fejlesztő füzetek ? Számolás (MS-9330V)

Iskolai előkészítő és 1?2. évfolyam

Kriston-Bordi Zsuzsanna
Mozaik Kiadó, 2021.
DIFER Fejlesztő füzetek

A Móra Könyvkiadónál megjelent Agypörgető – A természet című kiadvány kihagyhatatlan a fejlesztő könyvek iskolásoknak szóló ajánlónkból. A könyvben érdekesebbnél érdekesebb, a megszokottól igencsak eltérő feladatok várják a gyerekeket: sötétben világító rejtvények, labirintusok, minták és sorozatok, pontösszekötők, párosító feladatok a természet lenyűgöző világából. Járjon az agyad, barangolj velünk és fedezd fel a világot, ahogy még korábban soha!

Agypörgető - A természet

Agypörgető - A természet

Gondolkodtató és fejlesztő feladatok

Móra Könyvkiadó, 2022.

Bár a játékos tanulást jobb minél korábban elkezdeni, a folyamat maga mégsem csak a gyerekek kiváltsága. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Jonathan Hancock – Turbózd fel a memóriádat! című kötete. Az elismert memóriakutató könyve több mint 50 gyakorlatot tartalmaz, amelyek segítségével egyszerűen, de mégis szórakoztató módon fejleszthetjük a memóriánkat, hogy semmit se felejtsünk el. A könyv célja egyértelmű: olyan hatékony eszközzé fejleszteni a memóriánkat, amely aztán hozzásegít minket a mindennapokban a céljaink eléréséhez.

Meggyőztünk az élményszerű, játékos tanulás előnyeiről? Akkor irány a webshop, ahol megtalálhatod könyvajánlónk minden kötetét és még sok mást is. Vásárlásodhoz használd a book24 kupon kedvezményét!

Turbózd fel a memóriádat!

Turbózd fel a memóriádat!

Technikák és gyakorlatok, hogy szinte mindenre emlékezhess

Jonathan Hancock
Bioenergetic Kiadó Kft., 2022.09.29.