Nincs engedélyezve a javascript.

Jo Nesbo könyvek a Book24 kínálatában

jo_nesbo_konyvei_book24_600x400.jpg

A skandináv krimik egyik legismertebb neve, Jo Nesbø, minden olvasó számára különleges élményt nyújt. A Book24 könyváruház kínálatában számos Nesbø művet megtalálhatunk, amelyek garantáltan lekötik a bűnügyi regények szerelmeseit. Ha Ön is rajong a feszültséggel teli történetekért és az izgalmas karakterekért, akkor érdemes körülnéznie a Book24 online boltjában.

Jo Nesbø munkássága nem csupán Skandináviában, hanem világszerte elismert. A norvég író bűnügyi regényei mind a kritikusok, mind az olvasók körében nagy népszerűségnek örvendenek. Legismertebb sorozata a Harry Hole, a norvég nyomozó történeteit követi, aki a legbonyolultabb ügyekkel is megbirkózik, miközben saját démonjaival is meg kell küzdenie.

Jo Nesbø – Ki ő?

Jo Nesbø norvég író, aki a krimi és thriller műfajában aratott világszerű sikert. Karrierje kezdetén zenészként is dolgozott, de a könyvírásra való áttérése óta hírnevét a lebilincselő történeteinek és komplex karaktereinek köszönheti. Nesbø műveit már több nyelvre lefordították, és több országban is bestseller listák élére került.

Miért érdemes Jo Nesbø könyveit választani?

Jo Nesbø könyvei nem csupán a krimi műfajában kiemelkedőek, hanem mélyebb társadalmi és pszichológiai kérdéseket is boncolgatnak. Nesbø írásmódja éles, realista, és gyakran meglepő fordulatokkal szolgál. A Harry Hole sorozat különösen népszerű, mivel az olvasók megismerkedhetnek egy összetett karakterrel, aki nemcsak a bűnözők, hanem saját problémái ellen is harcol.

Milyen Jo Nesbø könyveket találsz?

1. Harry Hole sorozat

A Book24 egyik legismertebb ajánlata Jo Nesbø Harry Hole sorozata. Harry Hole, a dán főfelügyelő, aki a legnagyobb bűnügyi kihívásokkal néz szembe, egyedi stílusával és mélyen emberi problémáival már több könyvet is megihletett. A sorozat kezdetei között ott van a „Csótányok” című kötet, amely bevezet a sötét és bonyolult világába, és megismertet a sorozat központi szereplőjével, Harry Hole-lal. Ne hagyd ki a „Hóember” című kötetet sem, amely a sorozat egyik legismertebb és legnagyobb hatású darabja.

2. Standalone kötetek

A Harry Hole sorozaton kívül Jo Nesbø több önálló regényt is írt, amelyek szintén megtalálhatók a Book24 választékában.

3. Gyermekkönyvek

Jo Nesbø nemcsak felnőtteknek ír, hanem gyermekkönyveket is, amelyeket szintén érdemes felfedezni. A „Doktor Proktor” sorozat szórakoztató és kalandos történeteivel szórakoztatja a fiatal olvasókat, és minden korosztály számára élvezetes olvasmányt nyújt.

Könyvajánló:

Vérségi kötelék

Carl és Roy Opgard sikeres emberek, olyan sikeresek, amennyire az egy Oshoz hasonló hegyi faluban csak lehetséges. Carl a saját wellnesshotelét igazgatja, Roy pedig a benzinkutat vezeti, és építeni szeretne egy vidámparkot, amelyhez hullámvasút is tartozik. Csakhogy a környéken régóta tervezett nagyszabású útépítés – amelynek következtében megszűnne Osban a jövedelmező átmenő forgalom – egyre fenyegetőbb közelségbe kerül, és a fivéreknek tenniük kell valamit, még ha ehhez be is kell piszkolniuk a kezüket. Szerencsére az ilyesmiben akad tapasztalatuk. 

Mindeközben Kurt Olsen körzeti megbízott előtt megcsillan annak reménye, hogy végre-valahára be tudja bizonyítani, hogy jó néhány, évekkel korábban elkövetett emberölés az Opgard testvérek lelkén szárad. Csakhogy hamarosan kiderül, hogy a gyilkosságok sora nem szakadt meg a múltban. Hiszen a bűn útjára lépni olyan, mint hullámvasúton ülni: ha egyszer elindult, már nem lehet leszállni. 

A birodalom című kötet folytatása nagyszabású, sodró lendületű regény a hűségről, családi összetartásról, szerelemről és arról, mire képes az ember azért, hogy ne veszítse el mindazt, amiért egész életében harcolt.

Vérségi kötelék

Vérségi kötelék

Skandináv krimik sorozat

Jo Nesbo
Animus Könyvek
Skandináv krimik

Vörösbegy - Zsebkönyv

Harry Hole nyomozó egy ritka ügyletről szerez tudomást: valaki egy különleges, nagy hatóerejű, Märklin márkájú puskát rendelt. Mint kiderül, a megrendelő egy nyolcvanhoz közeledő férfi, aki a második világháború idején a németek mellett harcolt a keleti fronton. 

Gyilkosság, bosszú, árulás. Aggastyán korú nemzetiszocialisták és fiatal neonácik. A második világháború keleti frontja és a modern Oslo. Egykori frontharcos átvágott torokkal… Több, időben és térben egymástól messze eső történés vezeti el a sokszor önmaga gyengeségeivel is megküzdeni kénytelen nyomozót egy vakmerő merénylet tervezőjének leleplezéséhez.

Vörösbegy - Zsebkönyv

Vörösbegy - Zsebkönyv

Jo Nesbo
Animus Könyvek
Skandináv krimik - Zsebkönyvek

Police

Ha egy rendőrtisztet holtan találnak egy régi, megoldatlan gyilkossági ügy helyszínén, az aligha lehet a véletlen műve. S mivel ez az eset többször is megismétlődik, bizonyossá válik, hogy egy rendőrökre vadászó gyilkos járja Oslo utcáit. Az elkövetés módja minden alkalommal brutális. A média reakciója hisztérikus, a rendőrség pedig tehetetlenül nézi, ahogy egymás után veszíti el legjobb embereit. Mindeközben az egyik városi kórházban egy súlyosan sebesült, kómában fekvő embert igyekeznek életben tartani. Kórtermét rendőrök őrzik, s kiléte szigorú titok.

Police

Police

Jo Nesbo
Animus Könyvek
Skandináv krimik

Doktor Proktor pukipora

Doktor Proktor, a kétbalkezes professzor maga sem sejti, milyen kalandokba keveredik majd, amikor véletlenül feltalálja a földkerekség legnagyobb erejű pukiporát, ami bárkit képes az űrbe röpíteni. Ám amíg két kisiskolás segítője azon dolgozik, hogy a találmány híressé és gazdaggá tegye őket, a csodaszer híre illetéktelenek fülébe is eljut. A doktor hamarosan egy szökésbiztos cellában találja magát, a gonosz ikerpár ellopja a találmányt, és egy folyton éhes anakonda is beszabadul Oslo szennyvízcsatornáiba. Közben pedig feltartóztathatatlanul közeleg a nemzeti ünnepre gyakorló iskolai katonazenekar... A világhírű skandináv krimiíró Doktor Proktor-sorozatát már több mint 20 nyelvre fordították le. A főszereplők fergeteges kalandjait elképesztő fordulatok, abszurd humor és a Nesbo-féle különleges atmoszféra teszi feledhetetlenné.

Doktor Proktor pukipora

Doktor Proktor pukipora

Jo Nesbo
Kolibri Kiadó