Nincs engedélyezve a javascript.

Kávé, tökéletes társ az olvasáshoz

kave_tokeletes_tars_az_olvasashoz600x400.jpg

Amikor az ember egy hosszú nap után végre letelepszik egy kényelmes fotelbe, és kezébe vesz egy régóta vágyott könyvet, valami különleges varázslat történik. A világ elcsendesedik, a gondolatok lassan elcsitulnak, és csak a könyv lapjai maradnak, amelyek egy másik világba kalauzolnak. De mi teszi ezt a pillanatot igazán tökéletessé? Egy csésze forró kávé.

Képzeld el, ahogy kinyitod a könyved, miközben a kávé illata betölti a teret, és minden egyes korttyal egyre inkább magával ragad a történet. A világ elcsendesül, a zajok távolinak tűnnek, és csak te, a könyv, és a kávé léteztek. Az ilyen pillanatok emlékeztetnek arra, hogy mennyire fontos időt szánni magunkra, és mennyire értékesek azok az apró örömök, amelyek feltöltenek minket energiával és nyugalommal.

Mindenkinek megvan a maga kedvenc kávéja – legyen az egy erős eszpresszó, egy krémes cappuccino, vagy egy különleges ízesített latte. Ahogy a kávék különböznek, úgy az olvasási szokások is egyediek. Van, aki a klasszikus regényeket szereti, mások a kortárs irodalom rajongói, megint mások pedig a fantasy világában találnak otthonra.

A kávé és az olvasás tökéletes társat alkotnak. Mindkettő képes egy kis szünetet biztosítani a mindennapok rohanásában, és segít abban, hogy elmerüljünk a történetek világában. Legyen szó egy hosszú hétvégi délelőttről, vagy egy gyors szünetről a munkában, a kávé mindig ott van, hogy még különlegesebbé tegye az olvasás pillanatait. Így legközelebb, amikor leülsz olvasni, ne felejts el egy csésze kávét is készíteni – hiszen a könyv és a kávé együtt alkotják az igazi kikapcsolódás receptjét.

Könyvajánló

Hillary Yablon - Sylvia újra hódít

A hatvanhárom éves Sylviának elege van a jelenlegi életéből. Amikor rajtakapja a férjét az ágyban a nyugdíjas közösségük helyi lotyójával, megdöbben és dühöng, először. Aztán erőt merít ahhoz, hogy változtasson az életén. Úgy dönt, eljött az ideje annak, hogy saját magát tegye az első helyre, és megvalósítsa az álmait. Sylvia a legjobb barátnőjével, Evie-vel elindul Manhattanbe, és beleveti magát a kalandokba. Mindenkinek bizonyítani akar: a férjének, a lányának és elsősorban saját magának. Képes vajon feléleszteni a több évtizedes esküvőszervezői vállalkozását? Vajon vár még rá valahol az igaz szerelem, vagy túl bizonytalan a randizáshoz? Karrier, szórakozás, megvalósítandó álmok és talán egy új szerelem. Vigyázz, világ! Jön Sylvia, hogy bebizonyítsa, hatvan felett is megérdemeljük a boldogságot!

Sylvia újra hódít

Sylvia újra hódít

Hillary Yablon
Könyvmolyképző Kiadó
Arany pöttyös könyvek

Max Porter - Shy

Alattomos játszmák, elmaradt szívességek és vélt sérelmek ingoványa, a szívatások és fenyegetések fortyogó törésvonalai. Nem bízhatsz meg senkiben. Ezért szereti annyira a zenét. A zene ígér, és be is teljesíti az ígéretét. Biztonságban van a hangokban. 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, aki egy este a hátizsákjába tömte minden gondját és baját. Kisurrant az Utolsó Esély zűrös tanulói közül, hogy a tónál végre megszabaduljon súlyos terhétől. Caplatott a sötét réten át, míg fejében szüntelen visszhangoztak a szülei, a haverjai, a pszichológus, a műsorvezető és a tanárok szavai. Shy elindította a kedvenc albumát, de a legzseniálisabb dalok sem tudták elnyomni a benne kavargó zavaros kánont. Az ingoványos út végén azonban váratlan fordulat történt.

Shy

Shy

Max Porter
Jelenkor Kiadó

Ellery Adams - Elsuttogott szó

Nora Pennington, a Csodakönyvek tulajdonosa hisz abban, hogy egy jól kiválasztott könyv bármilyen bajra gyógyír lehet. De barátnőivel – a Titkok Könyvklubja tagjaival – azt is tudják, hogy van, amikor inkább némi praktikus segítségre van szükség. 

Például annak a nádszálvékony, kék-zöld foltos, kórházi karszalagot viselő lánynak az esetében, aki Nora boltjában bujkál. A jövevény Abilene néven mutatkozik be, de még azután is titkolja, ki is ő valójában, hogy szállást és munkát szereznek neki. Ám amikor a bolt egyik állandó vevőjét holtan találják, Nora felfedez valamit, ami a halálesethez köti Abilene-t. Mindeközben a városban megnyílik egy bizományi üzlet, a Virtuális Dzsinn, és gyorsan népszerű lesz, ugyanis a tulajdonosa, Griffin Kingsley látványosan kedves mindenkivel. Azonban Norának, aki „nem a borító alapján ítéli meg a könyveket”, a férfi hamarosan gyanússá válik. Kisvártatva egy második rejtélyes tragédia is történik Miracle Springsben, a könyvklub nyomozásra termett tagjai pedig az új seriff segítségére sietnek, mert ekkor már biztos, hogy a városban egy gyilkos szedi áldozatait.

Elsuttogott szó

Elsuttogott szó

Titkok Könyvklubja 2.

Ellery Adams
Animus Könyvek
Titkok Könyvklubja sorozat, Cosy Crime - Könnyed krimik

Prof. Bruce Hood - A boldogság tudománya

Mindnyájan szeretnénk boldogabbak lenni, de az agyunk gyakran az utunkat állja. Ha túlságosan benne élünk a saját gondolatvilágunkban, akkor a hiányosságainkon rágódunk, másokhoz hasonlítgatjuk magunkat, és nem vesszük észre az életünk napos oldalát. 

A boldogság tudományában Bruce Hood, a neves pszichológus és boldogságszakértő rámutat, hogy a boldogság kulcsa bizony nem az öngondoskodás, hanem a kapcsolódás. Hét egyszerű, de létfontosságú leckét kínál, hogy megtörjük a negatív gondolati mintákat, és újra kapcsolódjunk mindahhoz, ami valóban számít.

A boldogság tudománya

A boldogság tudománya

A lelki egészség hét receptje

Prof. Bruce Hood
Central Könyvek
MAP-sorozat