Nincs engedélyezve a javascript.

Kedvezményes nyári könyvújdonságok

nyari_konyvujdonsagok-1.png

A nyaralás alkalmával talán könnyebben vesszük rá magunkat az olvasásra, hiszen valahogy a vízparti csendélethez hozzátartozik egy könyv is. Igazán jó ötlet, ha a kikapcsolódásunkat egy tartalmas olvasmánnyal egészítjük ki, hiszen az feltölt, szórakoztat, javítja a memóriánkat, támogatja a szellemi frissességünket, gazdagítja a fantáziánkat és a hangulatunkat is emeli. Törzsvásárlói kedvezményünk keretein belül pedig most mindenki számára szuper áron biztosítjuk a legjobb nyári köteteket. Merülj el a választékunkban!

Milyen könyvet válasszak a nyaraláshoz?

A válasz egyszerű: bármilyet, ami képes lekötni. Van, aki egy könnyed, humoros olvasmánnyal tud igazán felhőtlenül kikapcsolódni, vannak, akikkel az érzelmekben gazdag, romantikus kötetek feledtetik el a mindennapi gondokat és persze olyanok is akadnak, akik a vérfagyasztó, feszült krimikre szavaznak, még a tengerparti pihenés során is. Érdemes figyelemmel követnünk a könyvpiac újonnan megjelenő darabjait, és nyitottnak lennünk a legkülönfélébb műfajokra, hiszen bármelyik mű tartogathat számunkra pozitív meglepetéseket. Cikkünkben elhoztunk néhány nyári könyvújdonságot. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Ajánló

Anne Jacobs: Az úriház - Ragyogó idők

1939. A Dranitz család gondtalanul él mecklenburgi birtokán egészen addig, amíg ki nem tör a második világháború, amely miatt hamarosan menekülniük kell. A gyönyörű fiatal bárókisasszony, Franziska von Dranitz beleszeret a jóvágású Walter Iversenbe, ám fogalma sincs az őrnagy titkáról és háborús szerepvállalásáról.

1990. Az idősödő Franziska visszatér Nyugat-Németországból szülőhelyére, hogy a megmaradt romokból újjáépítse egykori impozáns otthonát, az úriházat, és kiderítse az igazságot húga, Elfriede rejtélyes haláláról. Az elegáns bárónő a keleti határon túl egy olyan világba csöppen, ahol csupán megvetett arisztokrata lehet. Rég nem látott unokája, a temperamentumos Jenny egy mindent elsöprő szerelmet maga mögött hagyva felkeresi nagyanyját, hogy a segítségére legyen. De vajon mennyire nehéz szembenézni a múlttal, amikor nem tudjuk, hogy kiben bízhatunk? Franziska a birtokon rátalál egykori szolgálójára, Minére, aki valamit régóta rejteget előle. A kastély falai számtalan titkot őriznek…

Anne Jacobs lebilincselő új trilógiájának első része egy arisztokrata család drámája és egy minden veszélyt bátran vállaló bárónő megható története.

Az úriház
23.png

Az úriház

Ragyogó idők

Anne Jacobs
Central Könyvek, 2022.

Száraz Miklós György: Duna

Európa egyik legnagyobb folyója. Ez már önmagában is érdekes volna, de a Duna ennél sokkal több. Közel háromezer kilométeres útja során tíz országot és annál is több népet érint. Óriási hajóút, vízi sztráda. Olykor határ is. És persze hagyomány, história, sors, kultúra. Közös sors és közös kultúra.

Ovidius és Pindarosz. A francia pokoljáró dudás, Louis-Ferdinand Céline. Esterházy Péter, Claudio Magris, Nick Thorpe, August Strindberg és Tímár György. A Nibelung-monda hősei, akik a világhódító Attila udvarába igyekeztek. A török alattvalóként született szefárd zsidó, a később osztrák íróvá lett, majd Angliába sodródott bolgár–spanyol Elias Canetti. Patrick Fermor, akinek a ködös Albionban, miközben James Joyce Ulyssesét olvassa, a pesti Duna-korzó virágárus lánykái idéződnek eszébe.

Mindannyian Duna-utazók, és mind szóhoz jutnak Száraz Miklós György magával ragadó esszéfolyamában. És még ki mindenki! Mikszáth, Széchenyi, Szabó Lőrinc, Ady, Balassi… Térben és időben is izgalmas vízi barangolásra invitálja olvasóját a szerző. Néhány ezer kilométer és néhány ezer év. Oda vissza, fel és alá, egyszer a főmederben, máskor a mellék- vagy holtágakon, de mindig a kultúra folyójának hömpölygő vagy csordogáló vizén.

Duna
23.png

Duna

Száraz Miklós György
Scolar Kiadó Kft., 2022.

Náray Tamás: Anyám szerint

„Valakinek a hiánya akkor tűnik fel igazán, ha már nincs ott, ahol megszoktuk, hogy ott van. Amikor már nem lehet többé felhívni, vagy éppen nincs miért bosszankodni, hogy megint a legalkalmatlanabb pillanatban hív. Miért nem érti meg, hogy dolgozom? Vagy nem érek rá. Pontosabban nem érek őrá. Dehát anyám szerint az élet ellentmondások sorozata, és egyik sem létezhet a másik nélkül."

Kicsoda valójában Náray Tamás? Itthon és külföldön elismert divattervező, festőművész, író, Spanyolországban élő világpolgár vagy debreceni lokálpatrióta? Netán mindez egy személyben? Erre a kérdésre ad választ a szerző legújabb és talán legszemélyesebb, legszókimondóbb kötete, amelyben egy csokorba gyűjtve adja közre életének személyiségformáló eseményeit, a családi legendárium történeteit. A sodró lendületű írásokból ugyanakkor egyfajta korrajz is kirajzolódik a szocializmus és a rendszerváltás korának tipikus karaktereivel, amelyben tükröződik a szerző tágabb és szűkebb családjának sorsa. Igazán sokszínű könyvet tart kezében az olvasó, de mindegyik történetben megjelenik az a több generáció élettapasztalatait bölcsességbe sűrítő személy, akinek Náray Tamás talán a legtöbbet köszönheti: az édesanyja. Vallomás a fiúi szeretetről – nem csak szülőknek.

NÁRAY TAMÁS festőművész, divattervező. Külkereskedelmi, majd közgazdaságtani tanulmányokat folytatott. Dolgozott külkereskedőként, ipari formatervezőként, öltözéktervezőként, de mindvégig a művészetek jelentették az igazi hivatását. Pár év kivételével az egész életét végigkísérte a festés. Az első, önéletrajzi ihletésű könyve, Az utolsó reggel Párizsban 2016-ban jelent meg, amelynek a folytatása a 2021-ben született Volt egyszer egy varrodám. Nagy sikerű trilógiájának első kötete, a Zarah 2017-ben jelent meg, amelyet 2018-ban a Zarah öröksége, 2019-ben pedig a Zarah álma követett.

Anyám szerint
23.png
Bestseller könyvek

Anyám szerint

Náray Tamás
Libri Könyvkiadó, 2022.