Nincs engedélyezve a javascript.

Keresd a nőt! - Női főszereplős sikerkönyvek

b24_blogcikkek_600x400_jpeg_9.jpg

Mindenki más alapján választ könyvet. Van, aki oldalszám, van, aki műfaj és van, aki a főszereplők neme alapján dönt egy-egy könyv mellett. Legfrissebb blogcikkünkbe női főszereplős sikerkönyveket válogattunk, amelyek megmutatják, milyen sokszínűek is tudnak lenni a nők!


Ha egy pillantást vettünk az online és offline könyvesboltok kínálatára, mindenki számára egyértelmű, hogy a könyvek világában a férfiak dominálnak. Sokkal több a férfi író, mint a női és a főszereplők tekintetében is a férfiak felé billen a mérleg nyelve.

Keresd a nőt!Ezek után joggal merülhet fel a kérdés, hogy egy ilyen, férfias dominanciájú környezetben milyen női szerepmintákat láthatnak a mai generációk lányai?

Szerencsére a helyzet egyáltalán nem reménytelen, mert számtalan olyan könyv, regény akad, amelyet egyrészt nők írtak, másrészt a főszereplői is nők, és nem a korábban sztereotípiaként használt visszafogott, már-már teljesen ártatlan karakterek, hanem valódi vagány, szókimondó és talpraesett lányok, nők, akik még a jég hátán is megélnének, ha ezzel a feladattal bíznák meg őket.

Kezdjük is a sort rögtön egy igazán bevállalós lánnyal, Izzyvel! Lynn Painter – Véletlenül Amy című könyve egy apró hazugsággal indul, ami aztán az események olyan láncolatát indítja el, amely igencsak felkavarja Izzy szívügyeit. Vagy Amyét? Mert bizony a mindig őszinte Izzy egy nap valaki más bőrébe bújik, de csakis jó szándékból: nem akar elkésni a munkahelyéről, de nem tudja kivárni a sort a kávézóban. Az új főnöke szerint azonban kicsit sem vicces ez a szerepcsere. Hogyan fognak így együtt dolgozni, és mi lesz a szikrákkal, amelyek a kávézóban robbantak fel közöttük, amikor Izzy még Amy volt?

Véletlenül Amy
Bestseller könyvek

Véletlenül Amy

Lynn Painter
Kossuth Kiadó, 2023.02.20.

A humoros kötetek világából lépjünk át a romantikus könyvek univerzumába. Következő női főszereplőnk a 21. század valóságából egyszer csak 1763-ban találja magát, ahol még az a szokás járja, hogy a földesúr élet és halál ura. Karády Anna – A füredi lány című regényében Almássy Anna számára a túlélés érdekében nem marad más, mint alkalmazkodni egy teljesen idegen világhoz és annak szokásrendszeréhez. De van egy dolog, amikor a 18. és a 21. században is állandó: a szerelem, amit sem a tér, sem az idő, sem a társadalmi különbségek nem tudnak elnyomni.

A füredi lány

A füredi lány

Karády Anna
GAMMA Kiadó, 2021.
A füredi lány

A Book24 sikerlista következő női főszereplős kiadványa Juliana Weinberg – Audrey Hepburn tündöklő csillaga című életrajzi könyve. A történet 1944-ben kezdődik, amikor is a kamasz Audrey arról álmodozik, hogy a tánc iránti szenvedélyét követve prímabalerina lesz. Ez a vágya a háborúban átélt borzalmak miatt soha nem teljesül, átütő tehetsége azonban mégis a legnagyobb csillagok közé emeli egy másik művészeti ágban.

A kötetben végigkísérhetjük Audrey pályafutását, megismerhetjük karrierje jelentős állomásait, mindazokat az embereket, akik így vagy úgy, de fontos szerepet játszottak az életében, és amelynek utolsó éveiben megtapasztalhatja azt az érzést, amit folyamatosan és kitartóan keresett: a szerelmet, a biztonságot, a családi élet békéjét.

Audrey Hepburn tündöklő csillaga
Bestseller könyvek

Audrey Hepburn tündöklő csillaga

Juliana Weinberg
Central Könyvek, 2023.01.23.
Ikonikus nők

Jill Santopolo – Minden, ami utána jött című romantikus regényének középpontjában a sorsszerű szerelem áll. Emilynek két nagy szenvedélye volt: a zene és Rob, a szerelme. Mindkettőt elveszítette. Most egy látszólag kiegyensúlyozott, boldog életet él férjével, Ezrával. Egészen addig, amíg egy tragikus eset után újra kísérteni kezdi a múltja, és mindezek tetejébe felbukkan egy dallam is a rádióban. Ami valahonnan nagyon ismerős. És a régi érzelmeknek immáron nem lehet gátat szabni.

Minden, ami utána jött

Minden, ami utána jött

Jill Santopolo
Next21 Kiadó, 2023.03.03.