Nincs engedélyezve a javascript.

Könyvajánló a januári szomorú napokra

Szokták mondani, hogy a január olyan mint a hétfő, csak sokkal hosszabb. Ahogy az ünnepi hangulat eltűnik és beköszöntenek a szürke, hideg napok, úgy a hangulatunk is lehangoltabbá válik. Ezekre a szomorú napokra a legjobb ellenszer egy jó könyv, ami elfeledteti velünk a kinti zord időt. Íme, egy könyvajánló, hogy segítsünk nektek kiválasztani a tökéletes olvasmányt a januári szürke napokra.

Könyvajánló:

Ana Reyes - Ház a fenyvesben

Maya végzős volt gimiben, amikor a legjobb barátnője, Aubrey egyik pillanatról a másikra holtan rogyott össze Frank jelenlétében, akivel azon a nyáron állandóan együtt volt. Hét évvel később Maya Bostonban él, a barátja teljes szívből szereti. Maya titokban szerfüggő, hogy el tudja viselni a múltbeli történés súlyát, az emlékezet kihagyásokat, a magyarázat nélkül maradt tragédiát, de egyszer csak lát a YouTube-on egy videót, amin egy fiatal nő hirtelen összecsuklik, és szempillantás alatt meghal. A helyszín egy étkezde, a nővel átellenben nem más ül, mint Frank. 

Maya újra a trauma kellős közepén találja magát, amely azóta egész életére rányomta a bélyegét. Hazatér szülővárosába, Aubrey halálának helyszínére, hogy újra átélje azt a végzetes nyarat, belegondoljon, milyen hatással is volt rá annak idején Frank, és felidézze az őrjítő féltékenységet, amely majdnem megpecsételte kettejük barátságát Aubrey-val. Egykori otthonában rábukkan valamire, ami megérteti vele, ez a történet jóval régebben, még az ő születése előtt kezdődött. Minden jel szerint újra fel kell keresnie Franket, aki még mindig ugyanott lakik, a fenyvesben.

Ház a fenyvesben

Ház a fenyvesben

Ana Reyes
Next21 Kiadó, 2024.01.23.

Liz Braswell - A vén idő mesél

Disney - Sorsfordító történetek

Mi lett volna, ha Belle édesanyja az, aki megátkozta a Herceget? 

Belle nem mindennapi lány: okos, találékony, és mindenekelőtt nyughatatlan. Arra vágyik, hogy végleg maga mögött hagyhassa a vidéki falvacskát, ahol felnőtt. Fel akarja fedezni a világot, holott az édesapja még attól is vonakodik, hogy a kis házikójukat elhagyja, mert azt reméli, hátha Belle anyja egyszer csak visszatér - az anya, akire Belle alig emlékszik. Belle történetesen egy félelmetes, dühös szörnyeteg foglya is. És jelenleg ez a legfőbb gondja. 

Ám amikor Belle megérinti a Szörnyeteg elvarázsolt rózsáját, hirtelen érdekes képek villannak fel előtte - képek az édesanyjáról, akiről azt hitte, hogy soha többé nem fogja már látni. De, ami még furcsább, hogy az anyja nem más, mint maga a gyönyörű Varázslónő, aki valaha megátkozta a Szörnyeteget, a kastélyát és annak minden lakóját. A megdöbbent és összezavarodott Belle-nek és a Szörnyetegnek össze kell fognia, hogy megfejtsék a családjukat érintő sötét rejtélyt, amely huszonegy éve tart már.

A vén idő mesél - Disney - Sorsfordító történetek

A vén idő mesél - Disney - Sorsfordító történetek

Liz Braswell
Manó Könyvek Kiadó, 2024.01.17.
Disney - Sorsfordító történetek

Harlan Coben - Nem versz át

Azt hiszed, tudod az igazságot. Az igazság az, hogy nem tudsz semmit.

A repülőoktató Maya Burkett férjét brutálisan meggyilkolják - ugyanazzal a fegyverrel, amely pár hónappal korábban nővére életét oltotta ki. Az asszony még fel sem ocsúdik a megrázkódtatásból, amikor a temetés után nem sokkal hátborzongató dologra figyel fel a bébimonitoron: a halott Joe tért vissza kislányukkal játszani... 

Maya elszántan igyekszik felgöngyölíteni a rejtélyt, ám rövidesen rá kell döbbennie, hogy a nyomok saját bűnökkel és csalásokkal terhelt múltjába vezetnek. Mi történt azon a végzetes afganisztáni bevetésen, ami miatt az egykori pilótát szüntelenül rémálmok gyötrik? Kinek áll érdekében sötét titkaival sakkban tartani, és miért? Mi köze Joe testvére, Andrew halálához a két gyilkosságnak? 

A Nem versz át világában semmi sem az, aminek látszik, a tulajdon szemünknek sem hihetünk, és az áldozatokról könnyen kiderülhet, hogy valójában gyilkosok. Vajon elkendőzhető az igazság, vagy előbb-utóbb mindenkinek el kell számolnia tetteivel?

Nem versz át (filmes borító)

Nem versz át (filmes borító)

Azt hiszed, tudod az igazságot. Az igazság az, hogy nem tudsz semmit

Harlan Coben
Jaffa Kiadó, 2024.01.16.
Hard Boiled

Ana Huang - Twisted Lies – Stella & Christian

Christian Harper egy úriember tökéletesre szabott öltönyébe öltözött szörnyeteg. Nem veszi hasznát se az erkölcsöknek, se a szerelemnek, de nem tagadhatja furcsa vonzódását a szomszédjában lakó nő iránt. A lány a legsötétebb vágyainak tárgya, és az egyetlen rejtvény, amit nem tud megfejteni. Amikor lehetősége adódik, hogy közelebb kerüljön hozzá, megszegi saját szabályait és olyan alkut ajánl neki, amit nem lehet visszautasítani. Minden szörnyetegnek megvan a gyenge pontja. Ez a lány az övé. A rögeszméje. A szenvedélye. Az egyetlen kivétele. Közösségi média hírneve ellenére aranyos, félénk és magának való: Stella Alonso egy igazi romantikus, aki kalitkába zárva őrzi a szívét. Két munkája mellett maradó kevés idejében nem vágyik kapcsolatra. De amikor a múltjából felbukkanó fenyegetés miatt a karjaiba – és házába – kell menekülnie a legveszélyesebb férfinak, akivel valaha találkozott, hajlik arra, hogy hosszú ideje először engedje magát újra érezni. Mert Christian hideg természete ellenére megfoghatatlan érzéseket vált ki belőle. Szenvedély. Biztonság. Igazi vágy. Titkokkal és hazugságokkal átszőtt szerelem az övék és amikor az igazságra végre fény derül, lerombolhat mindent.

Twisted Lies – Stella & Christian

Twisted Lies – Stella & Christian

Ana Huang
Maxim, 2024.02.02.

Ne hagyjátok, hogy a januári szomorú napok, elvegyék a kedveteket! Válasszatok ki egy izgalmas könyvet a Book24 webáruház kínálatából és hagyjátok, hogy színesebbé tegyék a napjaitokat!