Nincs engedélyezve a javascript.

Könyvajánló a sablonmentes történetek kedvelőinek

3+1 könyv Guillaume Musso tollából

b24_blogcikkek_600x400_jpeg-3.jpg

Minden korszaknak megvannak a kedvenc szerzői, akik írói stílusukkal, történeteikkel, cselekményvezetésükkel valódi újdonságot hoznak az írott szavak univerzumába. Guillaume Musso, a francia kortárs irodalom szerzője pontosan ilyen.


A világszerte nagy népszerűségnek örvendő író Magyarországon is igen közkedvelt szokványosnak egyáltalán nem mondható történetírói szemléletével, cselekményeivel és szereplőivel. Írásai fordulatokban és meglepetésekben gazdag történetekre épülnek, amelyek bárkit beszippantanak és fogva tartanak, aki egyszer is kezébe vett már egyet a Musso könyvek közül.

Kedvelői közül sokan mondják, hogy Musso valami olyasmire képes, amire csak kevesek: sablonmentes, meghökkentő csavarokkal tűzdelt történetei révén különleges kapcsolatot alakít ki az olvasóival könyvről könyvre, akik ennek köszönhetően alig várják, hogy kezükbe vehessék az író legújabb kötetét, amely nagy valószínűséggel valamelyik sikerlista élén landol.

Kezdjük is a könyvajánlónkat egy igazán ördögi és felkavaró történettel! Az éjszaka és a lányka című Musso-könyv az 1990-es években kezdődik, amikor egy fiatal, gimnazista lány szerelmével megszökik egy hóviharban és örökre eltűnik szerettei szeme elől. Kiderül vajon az igazság és hogy mi történt vele? A lány 3 egykori gimnáziumi ismerőse abban bízik, hogy nem. De a sorsát senki nem kerülheti el. A gyilkosok pláne nem.

Az éjszaka és a lányka

Az éjszaka és a lányka

Guillaume Musso
Park Könyvkiadó Kft., 2022.11.11.

A Visszajövök érted című kötet az emberi tévedésekről és azok jóvátételének lehetőségéről vagy éppen lehetetlenségéről szól. A főszereplő, Ethan egyik napról a másikra fordított hátat korábbi életének. Azóta jómódban él sikeres pszichiáterként. Egy nap azonban megint fordul a szerencse kereke, és Ethan egy ismeretlen nővel az oldalán egy ismeretlen férfi pisztolyának csövével néz farkasszemet.

Visszajövök érted

Visszajövök érted

Guillaume Musso
Park Könyvkiadó Kft., 2022.08.05.

A Musso-életműből választott harmadik könyv Az angyal hív című kiadvány. New York Kennedy repülőterén két véletlenül egymásba botlott, egymásnak ismeretlen ember rádöbben arra, hogy a közöttük lévő fizikai és képletes távolság ellenére is van valami, ami összeköti őket. Egy titok. Amelyet egykor mélyen eltemettek magukban. Vagyis azt hitték.

Az angyal hív

Az angyal hív

Guillaume Musso
Park Könyvkiadó Kft., 2022.09.30.

Utoljára hagytuk az író A szajnai ismeretlen című regényét, amely a francia fővárosban játszódik és egy igen rejtélyes felütéssel indít: a Szajnából élve halásznak ki egy régen halottnak hitt zongoraművészt. Az esemény a teljes párizsi művészvilágot megdöbbenti, a lány egykori vőlegénye pedig azonnal nyomozásba kezd egy, a munkájából félreállított rendőrrel az oldalán. A szálak messzire vezetnek egy radikális színház és egy mágikus kultusz kulisszái mögé, ahol semmi sem az, aminek látszik.

A szajnai ismeretlen

A szajnai ismeretlen

Guillaume Musso
Park Könyvkiadó Kft., 2022.10.06.