Nincs engedélyezve a javascript.

Könyvajánló nyaraláshoz: Tökéletes olvasnivalók a nyári pihenéshez

nyaral_600x400.jpg

Ahogy közeledik a nyári szezon, sokan készülnek a régóta várt nyaralásra. Ilyenkor az egyik legjobb kiegészítő egy jó könyv, amely elrepít minket egy másik világba, és segít kikapcsolódni. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány kiváló olvasmányt, amelyek tökéletes társak lehetnek a nyári pihenéshez.

Miért fontos a megfelelő könyv kiválasztása nyaralásra?

A nyaralás ideje alatt sokan szeretnének kiszakadni a mindennapok rohanásából, és egy könyv segítségével könnyen belemerülhetnek egy izgalmas történetbe. Az alábbiakban bemutatunk néhány szempontot, amelyek segíthetnek a megfelelő könyv kiválasztásában:

Könnyed olvasmányok: 

Olyan könyveket válasszunk, amelyek nem igényelnek túl sok koncentrációt, de mégis lekötik a figyelmünket.

Rövid történetek: 

Ideálisak azok a könyvek, amelyek több rövid történetet tartalmaznak, így könnyebben lehet szüneteket tartani az olvasásban.

Inspiráló és motiváló művek: 

A nyaralás jó alkalom arra, hogy új inspirációkat merítsünk és feltöltődjünk.

Tippek a könyvek tárolásához és szállításához

E-könyv olvasó: 

Ha helyet szeretnénk spórolni a bőröndben, egy e-könyv olvasó nagyszerű választás. Több száz könyvet is magunkkal vihetünk, anélkül, hogy túl sok helyet foglalnának.

Vízhatlan tok: 

Ha a medence vagy a tengerpart közelében olvasunk, érdemes beszerezni egy vízhatlan tokot, hogy megvédjük könyvünket vagy e-könyv olvasónkat a víztől.

Könnyű, hordozható könyvek: 

Válasszunk puhakötésű könyveket, amelyek könnyebbek és rugalmasabbak.

Könyvajánló:

Lucy Maud Montgomery - Anne az élet iskolájában

A regénysorozat második részében az egykori bájos és cserfes, vörös hajú kislány, Anne (e-vel a végén), immár tizenhat éves ifjú hölgy, aki tanítónőként helyezkedik el Avonlea iskolájában, ahol maga is a padokat koptatta. Miközben kis tanítványait terelgeti a tudás útján, a Faluszépítők Társaságának oszlopos tagjaként Avonlea megszépítésén is fáradhatatlanul munkálkodik. Mindeközben új barátokat is szerez, akik között valódi rokonlelkekre lel a gazdag képzelőerővel megáldott kisfiú, Paul Irving és az elbűvölő Miss Lavendar személyében. Mivel Anne szeretetre méltó egyénisége mellett szerencsére megőrizte azt a szokását is, hogy bármikor képes új kalamajkába keveredni, így bonyodalmakban ezúttal sem lesz hiány.

Anne az élet iskolájában

Anne az élet iskolájában

Lucy Maud Montgomery
Lazi Könyvkiadó, 2024.06.21.

Robyn Carr - Férfi a hegyről

Üdvözöljük újra a kaliforniai Grace Valley-ben, ahol a legjobb dolgok soha nem változnak! Itt, ebben a békés közösségben az emberek úgy vigyáznak egymásra, mintha családtagok lennének. Épp ezért nehéz titkot tartani, dr. June Hudsonnek mégis sikerül. Szenvedélyes viszonyba bonyolódik Jim Posttal, a titkos ügynökkel, ám ezt nem köti az ismerősei orrára. Aztán váratlan dolog történik: régi szerelme, Chris húsz év után visszatér a városba - és ráadásul elvált…

Férfi a hegyről

Férfi a hegyről

A völgy titkai

Robyn Carr
Vinton Kiadó Kft., 2024.06.19.
A völgy titkai

Sophie Lark - Brutal Prince

Aida Gallónak lételeme a bajkeverés. Kétes hírű olasz családjának ő nemcsak a legkisebb, hanem édesanyja halála után az egyetlen nőtagja is, de soha nem volt egy törékeny virágszál. Vagány, tüzes, öntörvényű, betörhetetlen vadóc, aki nem tűri, ha megmondják neki, mit tegyen. Egy nap azonban az apja egyezséget köt ősellenségükkel, a dúsgazdag ír család fejével. Aidának hozzá kell mennie Griffinék politikai babérokra törő „trónörököséhez”, Callumhoz, akit tiszta szívből gyűlöl…

Brutal Prince

Brutal Prince

(E-könyv)
Sophie Lark
Kossuth, 2024.

Agatha Christie - Szerelmi bűnügyek

A szerelem furcsa dolgokra képes. Néha a legjobbat, olykor pedig a legrosszabbat hozza ki belőlünk. Agatha Christie, az emberi lélek páratlan ismerője e kötet novelláiban is mesterien fonja szerelmi bűnügyeinek szálait. Megtudhatjuk, miért fontos a bridzsben a treff király, hogy mit nem bocsát meg soha egy máskülönben elnéző feleség, és hogy mihez kezdhet a millióival egy életunt gazdag hölgy. Ez a kötet csupa-csupa szerelem és szenvedély. De a szerelem néha sötét, és nem mindig boldogít. És ezt a krimi királynőjénél senki sem tudta jobban.

Szerelmi bűnügyek

Szerelmi bűnügyek

Agatha Christie
Helikon Kiadó, 2024.05.15.