Nincs engedélyezve a javascript.

Könyvek, amelyeket lehetetlen megunni – az örökzöld Harry Potter

b24_blogcikkek_600x400_jpeg_1-1.jpg

Vannak könyvek, amelyeket szinte lehetetlen letenni, megunni. Akárhányszor is olvassuk őket újra, mindig találunk bennük felfedeznivalót, újdonságot, egy újabb réteget, amely addig elkerülte a figyelmünket. Az ifjúsági könyvek közül J. K. Rowling Harry Potter sorozatának egyértelműen az örökzöld olvasnivalók között a helye.


Az ifjú varázslótanonc története 1997-ben kezdődött: ekkor jelent meg a később hétrészesre duzzadt könyvsorozat első kötete Harry Potter és bölcsek köve címmel. Az utolsó részt 10 évvel később adták ki. A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola növendékeinek és tanárainak történetéből összesen több 450 millió példányt adtak el világszerte és 78 nyelvre fordították le.

J. K. Rowling, a Harry Potter könyvek írónőjének vagyonát 1 milliárd fontra becsülik, aminek jelentős részét a homlokán villámot viselő varázslófiúnak köszönhet. Ezzel ő az egyik leggazdagabb brit alattvaló és ő az első irodalmi szerző, aki ekkora bevételre tett szert.

Az első megjelenés óta nagyon sokféle borítóval jelentek meg a különböző kiadások a különlegesen illusztrált kötetektől kezdve a Roxfort 4 házához köthető kiadványokig. És emellett számos világhírű márka is beállt Harry Potter, mint brand mögé, és jelent meg a piacon saját kiadványokkal.

A Harry Potter és a Tűz Serlege – Hugrabugos kiadás című kötet a hűséget, a türelmet, a barátságosságot, az odaadást előtérbe helyező, és a varázslóvilágnak legkevesebb sötét varázslót adó ház előtt tiszteleg. A rajongók a könyvből a fő cselekmény mellett számtalan érdekességet is megtudhatnak a Hugrabug-házról.

Harry Potter és a Tűz Serlege - Hugrabugos kiadás

Harry Potter és a Tűz Serlege - Hugrabugos kiadás

J. K. Rowling
Animus Könyvek, 2022.10.17.
Harry Potter sorozat

Ha az ajándékok tiniknek feliratú listát kaptuk megoldandó feladatul, akkor nagyszerű választás lehet a sok-sok lehetséges könyvötlet közül a Harry Potter és a Főnix rendje – Illusztrált kiadás. A kötet szereplőit és ikonikus jeleneteit pazar és szemet gyönyörködtető képi világgal varázsolják az olvasók elé a könyv illusztrátorai, hogy még teljesebb legyen az olvasás élménye.

Harry Potter és a Főnix Rendje - Illusztrált kiadás
Bestseller könyvek

Harry Potter és a Főnix Rendje - Illusztrált kiadás

J. K. Rowling
Animus Könyvek, 2022.11.09.
Harry Potter sorozat

Ha egyszer valakit beszippantott a Roxfort világa, akkor nincs mit tenni, sorba kell rendezni a köteteket. Az előbbiekben ajánlott Hugrabugos kiadás, illetve a gazdagon illusztrált kiadvány méltó párja lehet a borítóján dinamikus vizuális világot felvonultató Harry Potter és a félvér herceg című rész.

Harry Potter és a Félvér Herceg

Harry Potter és a Félvér Herceg

J. K. Rowling
Animus Könyvek, 2022.08.16.
Harry Potter sorozat

Ajánlónkba utolsóként egy olyan kiadványt választottunk, amely nem az eredeti történet valamilyen különleges köntösben, hanem egy ismert márka tisztelgése a világhírű regényfolyam előtt. Elisabeth Dowsett – LEGO Harry Potter – Karácsony a Roxfortban című foglalkoztatója azokhoz a gyerekekhez viszi el a történetet, akik még nem feltétlenül tudnak olvasni, de hallottak már Harryről és barátairól, és szeretnének e lenyűgöző történet részesei lenni. A könyv a varázslóiskola téli csodáiba nyújt bepillantást az ünnepi fények felkapcsolásától a mindent kalandot megkoronázó karácsonyi bálig. A foglalkoztató egy LEGO Harry Potter figurát is tartalmaz.