Nincs engedélyezve a javascript.

Könyvek, amiket imádni fogsz, ha szereted a romantikus filmvígjátékokat

b24_blogcikkek_600x400_jpeg_12.jpg

A romantikus filmvígjátékok legfőbb erénye, hogy olyan hétköznapiak. Olyanok, amelyeknek a szereplői nagyon is hasonlítanak hozzánk, akiknek az életével könnyen tudunk azonosulni. Most olyan könyveket mutatunk, amelyek azokat szólítják meg, akiknek a kedvenc filmkategóriája a romantikus vígjáték.


A romantikus vígjáték az egyik legnépszerűbb filmes kategória. Ezekben az alapvetően könnyed és pozitív hangulatú filmekben a szerelmi szál mellett hangsúlyos szerepet kap a humor is. Középpontjában a főszereplők szerelmi élete áll és azok a vicces szituációk, amelyeken keresztülmennek, amíg el nem érik a boldog végkifejletet.

Miért éppen romantikus vígjáték?

Mert életszerű, valóságos, pont nekünk való. Rólunk szól. Még akkor is, ha kicsit más a környezet, a pasi szexibb, a nő szintén, és az is megesik, hogy a ruháik is menőbbek. Na meg a lakásuk.

De mindez mégsem olyan fontos, mert valahogy mégis ott vagyunk a történetükben a bukásainkkal, az újrakezdéseinkkel, a problémáinkkal, a nehézségeinkkel, az örömeinkkel és a reménnyel, hogy a filmbeli happy end egyszer velünk is megtörténik.

Könnyedségük, pozitív, vidám hangulatuk segít a mindennapos stresszoldásban, a szorongás enyhítésében.

Komédiázzunk romantikusan!

A romantikus vígjáték a szerelem, a romantika és a humor kombinációjára épít, amely egyszerre tartalmaz érzelgős és vicces jeleneteket. Mondhatjuk úgy is, hogy miközben könnyed szórakozást biztosít, felvillant néhány komolyabb kérdést is az életnek nevezett nagy játékból és még egy-két könnycsepp elmorzsolására is lehetőséget ad.

Ha te is romantikus vígjáték rajongó vagy, akkor a következő bájosan szórakoztató romantikus könyvek neked szólnak.

Az érzelmes köteteket felsorakoztató könyvajánló első könyve nem más, mint Sarah Adams – Ha Rómában jársz című regénye, amelynek főszereplője Amelia Rose, egy kiégett „pophercegnő”, aki nagyon igyekszik fenntartani a látszatot a rajongói előtt, de ehhez folyamatos ihletszerzésre van szüksége. Így vágja magát autóba egy nap, hogy Audrey Hepburn nyomában elhajtson Rómába... vagyis a Kentucky állambeli Rome-ba.

De ahogy az ilyenkor lenni szokott, semmi sem alakul úgy, ahogy elképzelte. Autója egy mogorva, de igencsak jóképű idegenvezető háza előtt robban le. Noah egyetlen éjszakára befogadja a lányt. De ez az éjszaka sorsdöntő lesz mindkettőjük életében, amit elég sokáig tagadnak önmaguk és egymás előtt is.

Ha Rómában jársz

Ha Rómában jársz

Sarah Adams
Next21 Kiadó, 2023.03.16.

Josie Silver – Egy éj a szigeten című könyve egy távoli ír szigeten játszódik, ahol Cleo épp arra készül, hogy elvegye önmagát. E remek ötlet a randirovat szerkesztőjének fejéből pattant ki és a fiatal lány lecsapott rá, mert így legalább méltóképpen ünnepelheti meg a 30. születésnapját.

A bonyodalom akkor kezdődik, amikor az esküvőre lefoglalt luxusházikónál megjelenik egy pasi, aki azt állítja, hogy a ház márpedig az övé. Sem Mack, sem Cleo nem enged az igazából, így kénytelenek együtt birtokba venni a házikót. És már megint kezdetét veszi az a bizonyos „csak egy éjszaka”…

Egy éj a szigeten

Egy éj a szigeten

Josie Silver
21. Század Kiadó, 2022.09.15.

Haladjunk tovább a vígjátékok világában Elena Armas – Az amerikai szobatárskísérlet című könyvével. A történet főszereplője Rosie, akire szó szerint rászakadnak a problémák: a titkos karrierje megfeneklik, mert elhagyta a múzsa, a lakása plafonja pedig magadta magát. Szerencsére a barátnője épp most utazott el és Rosie-nak van egy pótkulcsa a lakásához.

De a lakást nemcsak Rosie venné birtokba, hanem a barátnő unokatestvére, Lucas is, aki mindenáron segíteni akar az ihletet vesztett kezdő írón, ha már közös otthonban kényszerülnek lakni pár hétig. Mivel Rosie-nak romantikus regényt kell írnia, Lucas elhívja néhány randira. Pusztán szakmai okokból. De vajon meddig terjednek a szakmaiság határai?

Az amerikai szobatárskísérlet

Az amerikai szobatárskísérlet

Elena Armas
21. Század Kiadó, 2023.03.16.

Utolsó ajánlatunk Christina Lauren – Nem mézes hetek című írása. Olive és Ami ikrek. Olive a peches, Ami a szerencse kedveltje. Még az esküvője is szinte ingyen van. De Olive-ot nem ez bosszantja a legjobban, hanem hogy az ünnepség alatt az idejét a vőféllyel kell töltenie, aki nem más, mint örök ellensége, Ethan Thomas.

Az esküvőn azonban nem várt kellemetlenség adódik: Olive és Ethan kivételével mindenki ételmérgezést kap és hogy ne vesszen kárba a nászút, ők ugranak be az ifjú pár helyére. Kibírnak-e 10 napot egymás társaságában? És egy egész életet?

Ha tetszettek az ajánlott könyvek, akkor jöjjön egy filmajánló a végére! A „Talán igent mondok” című film Hollywood nagyágyúival indít támadást a rekeszizmok ellen és csal könnyet a szemekbe egy meghittnek szánt eljegyzései vacsora meglepő és fordulatos alakulásával.

Nem mézes hetek

Nem mézes hetek

Christina Lauren
21. Század Kiadó, 2022.