Nincs engedélyezve a javascript.

Könyvek az egészséges életmódhoz

A legjobb olvasmányok testi és lelki jóléted érdekében

egeszseg_600x400.jpg

Az egészséges életmód alapja a helyes táplálkozás, a rendszeres mozgás és a mentális egészség karbantartása. Számtalan könyv áll rendelkezésre, amelyek segíthetnek abban, hogy jobban megértsd és megvalósítsd ezt az életmódot. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobb könyveket, amelyek támogatják az egészséges életmód kialakítását és fenntartását.

Miért fontos az egészséges életmód?

Az egészséges életmód nem csupán a testi egészség megőrzését jelenti, hanem a mentális és lelki jólét biztosítását is. A helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a megfelelő stresszkezelési technikák mind hozzájárulnak ahhoz, hogy hosszú és kiegyensúlyozott életet élhessünk. 

Miért érdemes könyveket olvasni az egészséges életmódról?

A könyvek gazdag forrásai lehetnek az információnak, és mélyebb megértést nyújthatnak az egészséges életmód különböző aspektusairól. Az alábbiakban felsorolunk néhány okot, amiért érdemes könyveket olvasni ebben a témában:

Hiteles források: Sok könyvet neves szakértők, orvosok és táplálkozási szakemberek írnak, így megbízható információkat nyújtanak.

Mélyreható tudás: A könyvek részletesen bemutatják az egészséges életmód alapjait, legyen szó táplálkozásról, testmozgásról vagy mentális egészségről.

Motiváció és inspiráció: Az életmódváltás nem könnyű feladat, de a könyvek inspiráló történetekkel és gyakorlati tippekkel segíthetnek motivációt nyerni.

Az egészséges életmódhoz vezető út nem mindig egyszerű, de a megfelelő tudással és eszközökkel sokkal könnyebbé válhat. A bemutatott könyvek mindegyike értékes útmutatást és inspirációt nyújt a testi és lelki egészség megőrzéséhez. Olvass, tanulj és alkalmazd a megszerzett tudást a mindennapjaidban, hogy egy hosszabb, boldogabb és egészségesebb életet élhess!

Könyvajánló

Bukovicsné Békefy Daisy - Greens of Daisy - A természet kincsestára

Sokan csupán vadvirágnak vagy zavaró gyomnak látnak egy sárgán virító pitypangot, egy kerítés mellett bokrosodó csalánt. Mások csak a tavasz igazi hírnökeként gyönyörködnek egy illatos orgonában, és nem is gondolnák, hogy a rózsa szirmaiból akár lekvár is készíthető. 

Bukovicsné Békefi Daisy, már gyerekkorában elmélyült a gyógyító és ehető vadnövények varázslatos világában. Legyen az a cukkini virága, vadsóska, árvácska vagy a sokrétű csalánlevél, számtalan gaznak tűnő egyszerű kerti növény rejt magában igazi kincseket, nem utolsósorban ínycsiklandó ízeket. A könyvben nem csak útmutatást és leírást találunk a legfontosabb gyógynövények felhasználását illetően, de több mint 33 ételrecepttel új színt vihetünk mindennapi ételeinkbe! 

Greens of Daisy - A természet kincsestára

Greens of Daisy - A természet kincsestára

Bukovicsné Békefy Daisy
Central Könyvek, 2024.05.07.

Dr. Jade Wu - Aludj jobban!

Magyarországon is rengeteg ember számára lehet ismerős az érzés, amikor éjszakánként ahelyett, hogy boldogan álomba merülne, a szüntelenül zakatoló elméjével folytat véget nem érőnek tűnő harcot. Az Aludj jobban! útmutató azoknak a fáradt, de kikapcsolni nem képes embereknek, akik egyszerűen csak szeretnének elaludni. 

A nemzetközileg elismert alvásgyógyászati szakember, dr. Jade Wu elmagyarázza, hogyan képes (vagy nem képes) az agy elaludni, valós történeteket oszt meg olyan pácienseiről, akiknek sikerült javítaniuk az alvásukon, és ismertet egy több lépésből álló programot, amelynek célja az álmatlanság leküzdése és az altatók elhagyása. 

Többéves klinikai szakértelmét felhasználva megoldást kínál a gyakori buktatók elkerülésére és a szorongás enyhítésére, továbbá hasznos tanácsokat ad az olyan speciális, személyes körülményekre vonatkozóan is, amilyen például a terhesség és a menopauza, vagy éppen a krónikus fájdalom, a depresszió és más alvásminőséget befolyásoló betegségek. 

Aludj jobban!

Aludj jobban!

Hogyan győzzük le az álmatlanságot gyógyszerek nélkül

Dr. Jade Wu
Gabo Kiadó, 2024.06.13.

Dr. Gabrielle Lyon - Örökké erősen

Unod már, hogy ugyanazt az öt kilód adod le és szeded fel újra? Szeretnéd végre átaludni az éjszakát? Szeretnéd, hogy délután 3 óra után ne zombiként tántorogj végig a napon? Előfordul, hogy megzavarodsz, nem jutnak eszedbe szavak, lehangolt vagy? 

Örömmel mondhatom, hogy ezek mind megoldható problémák! Itt és most megvan a lehetőséged visszavenni az irányítást az egészséged felett ahelyett, hogy hagynád, hogy az öregedés fokozatosan elvegye a szabadságodat. 

Tudatos, célzott cselekvéstervvel szó szerint átírhatod a sorsodat, segítve az izmaidat, hogy egészséges módon működtessék a tested energiafeldolgozó és kémiai üzenetátadó rendszereit. 

Miután évekig figyelte háziorvosként az újra és újra visszatérő pácienseit, dr. Gabrielle Lyon felfedezett egy mintát. Bár betegei a legkülönfélébb állapotokkal küzdöttek, mindannyiuknak ugyanaz az alapvető problémájuk volt: túl kevés izom volt a testükben. Amikor az izomra gondolunk, általában az erő vagy az esztétikum jut az eszünkbe, de a valóságban az izom sokkal több ennél. A test legnagyobb endokrin szerveként az izomzat mindent befolyásol, aminek az egészséghez és az öregedéshez köze van. Dr. Lyon pácienseinek különféle panaszai valójában az alulfejlett vagy egészségtelen izomzat tünetei voltak. 

Az Örökké erősen a Lyon-protokoll révén könnyen követhető, valódi tudományos bizonyítékokon és a legfrissebb kutatásokon alapuló táplálkozási, fitnesz- és öngondoskodási programot kínál, amely megtanítja, hogyan optimalizálhatod az izomzatodat, függetlenül az életkorodtól vagy az egészségügyi állapotodtól. Fedezd fel, hogyan győzheted a betegségeket az elhízástól az autoimmun kórokig, és hogyan kerülheted el az öregedéssel járó olyan betegségeket, mint az Alzheimer-kór, a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség. 

Dr. Lyon megtanít rá, hogy a saját adataidat felhasználva miként tehetsz egyszerű, konkrét lépéseket az anyagcseréd és a testsúlyod optimalizálására, valamint a testösszetételed javítására, hogy az izmaid kellő természetes energiával rendelkezzenek a felesleges kalóriák elégetéséhez, miközben megvédik a szervezetedet a gyulladásoktól és a betegségektől. 

Akár a fogyást és a teljesítményedet szeretnéd maximalizálni, akár az öregedés hatásait szeretnéd enyhíteni, az Örökké erősen megmutatja, hogy miért, hogyan és mit kell tenned azért, hogy valódi változást érj el a testedben és az életedben!

Örökké erősen

Örökké erősen

Új, tudás alapú stratégia a jó öregedéshez

Dr. Gabrielle Lyon
Jaffa Kiadó, 2024.05.03.

Dr. Arany György - Orvosunk a természet

Dr. Arany György azon orvos-természetgyógyászok körébe tartozott, akik nem vetették el a népi gyógymódokat, hanem igyekezett azt beépíteni orvosi praxisába is. Így adva lehetőséget a gyógyítás-gyógyulás minél szélesebb skálájának. 

Könyvében ír a víz gyógyító erejéről, a masszázs fontosságáról, a gyógynövények alkalmazásáról, az ivókúrák és gyógyfürdők szerepéről és a különböző betegségek természetes úton történő gyógyításáról. 

Könyve nem hiányozhat a gyógyulni vágyok könyvespolcáról.

Orvosunk a természet

Orvosunk a természet

Természtes gyógymódok

Dr. Arany György
Nemzeti Örökség Kiadó, 2024.04.18.