Nincs engedélyezve a javascript.

Könyvmustra - tavaszi újdonságok, amelyek megdobogtatják a szíveket

b24_blogcikkek_600x400-1.jpeg

Ha már mindenhonnan azt halljuk, hogy a tavasz az élet minden területén a megújulás időszaka, akkor ne feledkezzünk meg a közvetlen környezetünk, az otthonunk, és annak egy kiemelt pontjának, a könyvespolcunk felfrissítéséről sem. Gyorsan listába is szedtük azokat a kiadványokat az új könyvek és a várható megjelenések kínálatából, amelyek minden könyvrajongó szívét megdobogtatják majd.


Tavasszal nemcsak a természet és mi, emberek újulunk meg, de végre levegőhöz jut a közvetlen környezetünk, az otthonunk is. A hideg napok után friss, langyos levegővel, természetes fénnyel telnek meg a terek, a nehéz, sötét színű textíliákat könnyed, légies, vidám hangulatú darabok váltják fel. És ez még nem minden…

Tavasz az otthonunkban

A tavasz ideális időszak a szortírozásra, hogy megváljunk a feleslegesnek ítélt, esetlegesen megunt dolgainktól, illetve kisebb-nagyobb átalakításokat hajtsunk végre a lakásunkban, át- és újrarendezzük a bútorainkat.

Következő lépésént következhet egy alapos nagytakarítás, amikor azok a felületek is sorra kerülnek, amelyek esetlegesen a hétköznapi takarítások idején kimaradnak vagy az átlagosnál ritkábban fordítunk rájuk figyelmet, mert nincsenek szem előtt.

A takarítás során szekrénybe kerülnek a télen használt ruhák, dísztárgyak, textíliák, helyüket világosabb, könnyedebb, légiesebb darabok veszik át. Ez azt is jelenti, hogy nagy valószínűséggel itt-ott felszabadul némi hely is a lakásban, szellősebbé válik az egész otthonunk.

Ha már a nagy tavaszi szortírozás során szétnéztünk a gardróbunkban, megtehetjük ugyanezt a könyvespolcainkkal is. Néhány új könyv az ágy mellé, a polcokra és máris új színben látjuk a világot. Ami így tavasszal amúgy is pont ránk fér.

Első ajánlatunk Náray Tamás – Barbara – A végzet (1. kötet) családregénye, amelynek története 100 évvel ezelőtt kezdődik és középpontjában a túlélés, a mindenen átragyogó életszeretet, a családi kötelék fontossága és az egymást a legnagyobb nehézségeken is átsegítő erő áll.

A könyv megmutatja azt is, hogy bár sokan hisszük, hogy a sorsunk alakulása leginkább a külső tényezőktől függ, de ez korántsem igaz, mert sokkal nagyobb hatással vannak rá saját tetteink.

Barbara - A végzet (1. kötet)

Barbara - A végzet (1. kötet)

Náray Tamás
Libri Könyvkiadó Kft, 2023.03.23.
Barbara

R. Kelényi Angelika – Mesés Marrákes című könyve, amely az Álomgyár Kiadó gondozásában jelent meg, egy ékszertolvaj utáni nyomozás történetét meséli el. Főszereplője egy fiatal újságíró lány, aki főnöke utasítására érkezik Marokkóba. Bár Caroline tisztában van a veszélyekkel, amelyeket egy ilyen utazás rejt, mégis gondolkozás nélkül vállalta el a megbízást. Társat is kap maga mellé, akivel keresztül-kasul bejárják Marákkes pazar világát és Medina szegénynegyedét, hogy rábukkanjanak az elkövetőre, aki mindezidáig bravúros ügyességgel csúszott ki a helyi rendőrök kezei közül.

Mesés Marrákes

Mesés Marrákes

R. Kelényi Angelika
Álomgyár Kiadó, 2023.04.17.
Caroline Wood

A következő ajánlatunk Alex Pappademas: Keanu Reeves – A kultikus színész és jelenség című életrajzi könyve. A szerző egyetlen sorában sem tagadja, hogy rajong Keanu Reevesért. Ugyanakkor mindvégig igyekszik tárgyilagosan közelíteni írásának főszereplőjéhez, akit úgy jellemez, mint egy „jelenséget”. Mert a Mátrix filmek főszereplője valóban az. Egy legenda. Miközben megszegi Hollywood összes létező szabályát. Hogy fér össze ez a két, egymásnak látszólag ellentmondó élet? Pappademas könyve megadja rá a választ.

Keanu Reeves

Keanu Reeves

A kultikus színész és jelenség

Alex Pappademas
Kossuth Kiadó Zrt., 2023.04.20.

Amy Harmon – Az ismeretlen kedves című könyvével zárjuk a tavaszi könyvújdonságokat felsorakoztató ajánlónkat. A történet 1938-ban játszódik, amikor is Cleavelandben egy brutális sorozatgyilkos szedi az áldozatait. A nyomozás megrekedt, így az ügyön dolgozó szövetségi ügynök régi barátjához fordul segítségért.

A nyomozásba bekapcsolódik egy fiatal varrónő is, aki különleges képesség birtokosa: ha megérint egy ruhát, az „beszélni” kezd hozzá, fellebbenti egykori viselője titkait. A nagy kérdés már csak az, hogy ez a tulajdonság vajon segít-e megállítani a sorozatgyilkost, mielőtt a nyomozókra is lecsapna a végzet.

Az ismeretlen kedves

Az ismeretlen kedves

Amy Harmon
Libri Könyvkiadó Kft, 2023.03.28.