Nincs engedélyezve a javascript.

Legjobb skandináv krimi könyvek a Book24 kínálatában

Az északi bűnügyi regények világa

Az északi bűnügyi regények világa

A skandináv krimi könyvek az utóbbi években világszerte nagy népszerűségnek örvendenek. Az északi országok hideg és zord tájai, valamint a sötét, nyomasztó hangulatot árasztó történetek különleges vonzerővel bírnak. A Book24 kínálatában számos kiváló skandináv krimi található, melyek közül most bemutatjuk a legjobbakat. Ha te is rajongsz a feszült, izgalmas és fordulatokban gazdag bűnügyi regényekért, akkor ne hagyd ki az alábbi ajánlásokat!

Miért olyan népszerűek a skandináv krimik?

A skandináv krimik egyedülálló atmoszférájuk és komplex karaktereik révén emelkednek ki a bűnügyi irodalom többi ága közül. Az északi szerzők gyakran mély társadalmi és pszichológiai kérdéseket feszegetnek, miközben lenyűgöző tájleírásaik révén elkalauzolnak minket a skandináv vidékekre. Az alábbiakban bemutatott könyvek mindegyike magában hordozza ezeket a jellegzetességeket.

Miért válaszd a Book24-et?

A Book24 webáruházban széles választékban találhatsz skandináv krimiket, amelyek garantáltan lekötik a figyelmedet. Az egyszerű rendelési folyamat, a gyors szállítás és a kedvező árak mellett a weboldal folyamatos akciókkal és újdonságokkal várja az olvasókat. Ráadásul a részletes könyvismertetők és az olvasói vélemények segítenek a választásban, így biztosan megtalálod a neked leginkább tetsző kötetet.

Könyvajánló

Arne Dahl - Szabadság

Sam Berger biztosítási nyomozóként tengeti magányos mindennapjait, miután ikerfiai másik városba költöztek, a gyermeket váró Molly Blom pedig búcsú nélkül elhagyta. A férfi szakmai segítséggel próbál felépülni a veszteségből, amikor pszichológusától rejtélyes, de jövedelmező felkérést kap: egy elrabolt nőt kell megmentenie. A nyomozás hamarosan az orosz maffia szövevényes hálójába sodorja Bergert, aki már a legközelebbi barátaiban sem bízhat meg. Ráadásul Molly Blom erről az ügyről is többet tud, mint amennyi biztonságos volna.

Szabadság

Szabadság

Arne Dahl
Animus Könyvek, 2024.06.10.
Skandináv krimik

Camilla Läckberg, Henrik Fexeus - A szekta

Mina Dabiri nyomozónak és csapatának ugyancsak meggyűlik a baja egy eltűnt kisfiú ügyének kivizsgálásával. Arra egykettőre rájönnek, hogy az eset hasonlít egy korábbi emberrablásra, amelynek nem lett jó vége, ám a nyomozás ezen a ponton megfeneklik. Ráadásul minden jel arra mutat, hogy a bűntények sora folytatódni fog, és egyetlen gyerek sincs biztonságban Stockholmban. 

Mina végső elkeseredésében a mentalista Vincent Walderhez fordul, aki az emberi psziché avatott szakértőjeként már a segítségükre volt korábban egy nyomozásban. Akkor közel kerültek egymáshoz, de két éve nem beszéltek. A csoportban nem mindenki nézi jó szemmel Vincent visszatérését, mert kételkednek benne, hogy ezúttal hasznát veszik-e. Csakhogy nincs vesztegetni való idejük, mert az óra ketyeg, és a legvédtelenebbek vannak veszélyben.

A szekta

A szekta

Camilla Läckberg, Henrik Fexeus
Animus Könyvek, 2024.04.15.
Skandináv krimik

Jo Nesbo - A megváltó

Egy héttel karácsony elott, Oslo legforgalmasabb bevásárlóutcáján agyonlövik a norvég Üdvhadsereg egyik munkatársát. Az eset előtt mindenki értetlenül áll. A nyomozást vezető Harry Holénak és csapatának szinte semmi kiindulópontja nincs: sem használható bűnjel, sem indíték, de még egy valamirevaló személyleírás sem. Mindössze annyit tudnak meg, hogy a tettes piros kendőt viselt a nyakán. Megindul hát a hajsza az ismeretlen, hidegvérű gyilkos után, aki közben tovább vadászik a norvég főváros fagyos utcáin, mert még nem végzett a feladatával.

A megváltó - zsebkönyv

A megváltó - zsebkönyv

Jo Nesbo
Animus Könyvek, 2024.02.20.
Skandináv krimik - Zsebkönyvek

Liza Marklund - Lápvidék

Wiking Stormberg, a sarkköri kisváros, Stenträsk rendőrparancsnoka soha nem tette túl magát a felesége eltűnésén. Helena harminc éve egy napon elment gyümölcsöt szedni, és nyom nélkül elnyelte a mocsár. Kisbabájukra, akit addigra már félholtra csíptek a rovarok, egy zsombékon találtak rá. Helena teste sosem került elő. 

Teltek az évek, évtizedek, a férfi pedig a munkájának, a gyerekeinek és az emlékezésnek szentelte minden idejét. 

Egy nyári napon Wiking és Helena felnőtt fia, Markus fenyegető levelet talál a postaládájában. A legbizarrabb azonban nem is maga a fenyegetés, hanem hogy Helena kézírásával írták, és sajátos kézjegyével szignózták: egy csillaggal, ami úgy néz ki, mint a nő hasán lévő forradás. 

Wiking azonnal a rejtély nyomába ered, de nem könnyű eldönteni, vajon csak kísérteteket lát, vagy valamiféle külső erő fenyegeti őt és a családját.

Lápvidék

Lápvidék

Liza Marklund
Animus Könyvek, 2024.06.25.
Skandináv krimik

Ha tetszettek a fenti ajánlások, érdemes körülnézni a Book24 további skandináv krimi könyvei között is. Fedezd fel a teljes kínálatot, és találd meg a következő kedvenc olvasmányodat!