Nincs engedélyezve a javascript.

Lépj szintet az önismeretben! – Önismereti könyvújdonságok

b24_blogcikkek_600x400_1.jpeg

Az önismeret fejlesztése az egyik kulcseleme a személyes boldogsághoz vezető útnak. A kiteljesedéshez meg kell ismernünk önmagunkat, az erősségeinket, gyengeségeinket, vágyainkat, céljainkat. Az önismereti könyvek rendkívül hasznos társaink lehetnek ezen az úton, ajánlónkban meg is mutatjuk a műfaj legfrissebb újdonságait.

A mindennapok sodrásában talán nem is vesszük észre, milyen nagy szükségünk van olyan megállókra, amelyek segítenek megérteni az életünk mozgatórugóit, amelyek kapaszkodókat nyújtanak a viharosabb időszakokban. Járjunk életünk bármelyik szakaszában, mindig érdemes időt szentelni az önismereti könyveknek és megismerni azokat az előnyöket, amelyekkel támogatni tudnak bennünket mindennapos küzdelmeinkben.

Az önismeret ereje
Az önismeret nemcsak arról szó, hogy ismerjük magunkat, hanem azt is, hogy értjük és megértjük a cselekedeteink, választásaink, érzéseink mögött húzódó okokat. Az önismereti kiadványok, a pszichológiai könyvek lehetőséget adnak arra, hogy elmélyüljünk a tudatosságban és felismerjük gondolataink, viselkedésünk összefüggéseit. Ez a tudás segít abban, hogy jobban értékeljük magunkat, elfogadjuk azokat az érzelmeinket és gondolatainkat, amelyekkel nehezebben birkózunk meg és mindez pozitív változásokat hozhat az életünkbe.

Empátia fejlesztése
Az önismereti könyvek olyan történeteket és életutakat mutatnak be, amelyekből inspirációt meríthetünk a saját életünkre vonatkozóan.
Ha ismerjük önmagunkat, a határainkat, a motivációinkat, akkor jobban megértjük mások érzéseit, érzelmeit is. Empátiával felvértezve könnyebben tudunk másokhoz kapcsolódni, mélyebb kapcsolatokat tudunk kialakítani embertársainkkal.

Kezeld a stresszt hatékonyan!
A műfaj kiadványainak sok-sok előnye közül talán az egyik legerősebb, hogy hatékony stresszkezelési technikákat sajátíthatunk el belőlük. Miért jó ez nekünk? Mert azok az emberek, akik képesek felismerni, hogyan reagálnak a stresszes helyzetekre és hogyan csökkenthetik azok hatását, kiegyensúlyozottabban és boldogabban élik a mindennapjaikat.

Fogadd el magad, bízz magadban!
Talán nem túlzás azt állítani, hogy nagyon sokan küzdenek a világon azzal, hogy elfogadják és szeressék önmagunkat. Az önismereti kiadványok erőt adnak az önelfogadáshoz és az önbizalomhoz. Arra ösztönöznek bennünket, hogy bátran nézzünk szembe a múltunkkal, ismerjük fel az esetleges hibáinkat és kudarcainkat, de ne nyomasszuk magunkat azzal, hogy túlságosan meghatározónak érezzük őket.

Fejezd ki magad!
Az önismereti könyvek lehetőséget adnak arra is, hogy elgondolkodjunk életünk értelméről és céljairól. Közös platformra kerülhetünk a szerzőkkel, akik az élet értelmét kutatják és azon dolgoznak, hogy kreatív megoldásokat találjanak a kérdéseikre. A könyveikből inspirációt nyerhetünk arra vonatkozólag, hogy megtaláljuk a saját kreatív kifejezésmódjainkat és így jobban megismerjünk önmagunkat.

Kristen Butler – Pozitív gondolkodás napló című kiadványa egy 60 napra szóló motivációs napló, amellyel követhetjük, hogyan változik a hangulatunk napról napra. De ennél többet is ad: segítségével felfedezhetjük a pozitív gondolkodás erejét, amellyel jobb irányba terelhetjük az életünket.

A szerző mindössze 3-3 percet kér a napunkból - reggel és este -, hogy útmutatásai segítségével a helyes útra kerüljünk gondolkodásmódunkat, egészségünket és céljainkat illetően.

Pozitív gondolkodás napló - Javítsd a hangulatod, változtasd meg az életed

Pozitív gondolkodás napló - Javítsd a hangulatod, változtasd meg az életed

Kristen Butler
Good Life Books, 2023.04.14.

Arthur C. Brooks – A csúcsra és felfelé című könyvének középpontjában életünk második szakasza, vagyis az idősödés áll. A szerző segít válaszokat találni azokra a kérdésekre, amelyek arra irányulnak, hogyan találhatunk mélyebb értelemre, ha már elértük életünk felét, illetve, hogy mit kezdjünk az ez idő tájt megjelenő feleslegesség-érzetével.

A csúcsra és felfelé

A csúcsra és felfelé

Arthur C. Brooks
21. Század Kiadó, 2023.05.23.

Barry Michels és Phil Stutz – Énerő című könyvében a szerzők 5 olyan egyszerű technikát osztanak meg velünk, olvasókkal, amelyek hatékonyan segítik a személyes növekedést bármilyen helyzetben. Magyarázatokat is kapunk ahhoz, hogyan és mikor kell őket használni a legjobb eredmények elérése érdekében.

Énerő

Énerő

A Phil Stutz-módszer

Barry Michels, Phil Stutz
Gabo Kiadó, 2023.03.17.